Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten ging onze eerste reis dit jaar naar Peru. Ik kon eindelijk een bucket list dingetje afstrepen: MACHU PICCHU!! yay! Je hebt verschillende manieren om daar te komen, zo kun je gewoon met de trein en de bus, je hebt de bekende Inca trail of de Salkantay trek, maar je kunt ook net als ons voor de jungle trek gaan. Vandaag laat ik je alle highlights zien! Enjoy..

Waarom de 4 daagse Jungle trek?
Aangezien mijn conditie niet echt op peil is het laatste jaar leek het me verstandig niet 5 dagen volle bak te gaan lopen over de bergen. Lars vond deze jungle trek op het internet en die sprak ons meteen aan. Wat het leuke is aan deze trek, is dat er tijdens de route naar Machu Picchu verschillende activiteiten te doen zijn, daardoor heb je tijdens het lopen wat afwisseling. Perfect voor mij dus!

jungletrek-hl

mijn favoriete highlights van de trek….

♥ MOUNTAINBIKEN VANAF 5000 METER HOOGTE (dag 1)
Wauw, wat een ervaring! Je fietst langs diepe dalen, watervallen en het uitzicht is onvergetelijk mooi. De tocht begint op een koude 5000 meter hoogte en eindigt in de jungle waar de temperatuurverschillen duidelijk te merken zijn. Geniet van de omgeving want, ook al duurt de tocht drie uur, voor je het weet is het voorbij.

RAFTEN OVER DE URUBAMBA RIVIER (dag 1)
Dit had ik nog nooit eerder gedaan en terwijl ik naar de ruwe rivier keek, kreeg ik het toch wel een beetje benauwd. Achteraf natuurlijk helemaal nergens voor nodig geweest want het was totaal niet eng of gevaarlijk. Het gaf me juist een kick en super veel adrenaline, zeker doen dus als je ooit de kans krijgt! Tussendoor vaar je over stukken die wat rustiger zijn en dan besef je pas hoe mooi de omgeving is. Ik werd er stil van!

WANDELTOCHT DOOR DE JUNGLE (dag 2)
Hoge bergen, smalle paden, prachtige uitzichtpunten, kolkende rivieren, adembenemende natuur, diepe dalen, oude loopbruggen, watervallen en rotsen, je ziet het allemaal voorbij komen tijdens deze wandeling.

SANTA THERESA HOTSPRINGS (dag 2)
Op deze plek vind je drie warmwaterbaden met allen een eigen temperatuur, erg fijn om je actieve dag mee af te sluiten. Als het goed is kom je rond zonsondergang aan bij de hotsprings en zie je de bergen langzaam donker worden, erg fascinerend om te zien.

♥ ZIPLINEN OVER DE RIVIER (dag 3)
Net als het raften had ik ook nog nooit eerder geziplined en ik was wel erg nieuwsgierig geworden naar deze activiteit. Uit het diepste puntje van mijn hart kan ik je zeggen dat het heel erg tof was, voor heel eventjes voelde ik me superman. Echt geweldig! Heel veel van de omgeving zie je niet want je gaat zo snel, maar juist die snelheid én de hoogte maken het avontuurlijk. Een must do dus!

MACHU PICCHU! (dag 4)
Macchu Picchu, WAUW!! Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor, dit is vanzelfsprekend de highlight van de highlights. De laatste tocht er naar toe viel (voor mij) vies tegen, het is een wandeling, of nou ja, een klim van anderhalf uur naar boven. Jeetje wat was ik gesloopt, maar het was het zeker meer dan waard. Het was nog mooier dan dat ik het me had ingebeeld, echt een wereldwonder!! Hij stond niet voor niets op mijn bucket list natuurlijk.

HUAYNA PICCHU (dag 4)
Tijdens het boeken van de trek waren er nog kaarten beschikbaar voor Huayna Picchu, dit is een berg met een immens groot uitzicht over de omgeving en Machu Picchu. De klim was nogal zwaar en voor mensen met hoogtevrees is dit niet gemakkelijk, je loopt langs diepe afgronden, de paden zijn erg smal en stijl. Maar één ding is zeker, het uitzicht is te mooi om waar te zijn.
De kaartjes voor deze berg zijn (vaak) snel uitverkocht dus reserveer deze een paar maanden voordat je naar Peru gaat.

Tot slot nog wat praktische informatie en tips:

♥ De trek duurt 4 dagen en 3 nachten
♥ Wij betaalde ongeveer 400 euro voor deze trek, inclusief alle activiteiten, eten (behalve de laatste dag), vervoer  en de entree naar Machu Picchu en Huayna Picchu.
♥ Je betaald minder als je het in Peru (Cusco) zelf boekt.
♥ Geboekt op www.inkajungletour.com
♥ Je slaapt in simpele hostels/lodges
♥ Neem niet je grote backback mee, maar een daypack zodat je niet te zwaar beladen bent
♥ Vergeet je muggenspray zeker niet
♥ De zon is erg fel en zeker zo hoog in de bergen, een petje op en zonnebrand mee is verstandig.
♥ Houd er rekening mee dat het in de avond koud kan zijn.
♥ Comfortabele kleding en sportschoenen is aan te raden.

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

Laat een reactie achter