Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Sri Lanka wordt steeds populairder onder de backpackers, niet gek want het land is zo divers: van wilde natuurparken tot oude koningssteden en traditionele tempels. Stranden zijn er in overvloed en vergeet de theeplantages in de bergen niet. Kortom: een super leuk land om te gaan ontdekken.

♥ DE LEEUWENROTS BEKLIMMEN
Heb je hoogtevrees dan is deze rots (misschien) even slikken, maar ben je eenmaal op de top -daar heb je trouwens wel wat conditie voor nodig- dan geniet je volop. Ik kan je verzekeren dat het die zweetdruppels en die knalrode kop waard zijn. Boven op de rots word je beloond met ruïnes van een oud paleis en als klap op de vuurpijl een mega mooi uitzicht over meren, jungle, bergen en velden. DOEN DUS!

sigi

sigi1

sigi2

♥ RONDREIZEN IN EEN TUKTUK
Ik kan het iedereen aanraden: Huur een tuktuk! Het is dé ideale manier om het land te verkennen. Je zit nergens aan vast, je kan stoppen waar je maar wilt en hoe lang je maar wilt, perfect toch? Het meest bijzondere is dat de bevolking het fantastisch vindt om buitenlanders te zien rijden in hun lokale vervoermiddel en om de paar meter wordt er wel naar je geroepen of gelachen. TukTuk huren? check: www.pickandgotravels.com

tuk

♥ CHILLEN IN ARUGAM BAY
Alles gaat op zijn gemakje! Je weet wel, een fijn muziekje, lekker eten, genieten van de zon, een licht zeebriesje door je haar en af en toe een duik nemen. Dit kleine plaatsje is het walhalla voor surfers in Sri Lanka en zo voelt het ook; Good Vibes & Good Feelings! Tip: huur een scooter, want in de omgeving vind je veel verstopte strandjes.

aru

aru1

aru2

♥ EÉN VAN DE NATIONALE PARKEN BEZOEKEN
Klein Afrika, zo wordt Sri Lanka ook wel eens genoemd en dit komt door de vele Nationale Parken die dit (groene) eiland kent. Geweldige natuur! Wilde dieren ontbreken er ook niet: je ziet er olifanten, krokodillen, verschillende vogelsoorten, schildpadden, als je geluk hebt ook luipaarden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik bezocht het Minneriya NP voornamelijk voor de wilde olifanten, dit is wel een hele toeristische attractie.  Verder bezocht ik ook het Bundala NP dat mij meer aansprak, omdat er veel meer dieren te zien waren en relatief minder bezoekers.

min

min1

bun3

♥ ANURADHAPURA BEZOEKEN
Een dagje cultuur en historie snuiven? Deze voormalige hoofdstad uit de tijd van de “koningen van Ceylon” is daarvoor uitermate geschikt, hij staat niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst. In de stad vind je namelijk veel stoepa’s en andere historische bouwwerken, ook zou er volgens velen de oudste boom ter wereld staan.

anu

anu1

anu2

Natuurlijk heeft Sri Lanka nog veel meer bijzondere plekken,  zoals de theeplantages in de bergen, een oud Nederlands fort, kleurrijke stranden in het zuiden en velerlei tempelcomplexen. Ik heb tijdens mijn reis elke week een klein stukje geschreven, mocht je mijn berichten gemist hebben dan  kun je ze hier teruglezen. Veel plezier!

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

Laat een reactie achter