Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

De 6-daagse Rock Patrol Tour van Groovy Grape bracht mij en mijn vriend naar alle highlights van het rode centrum van Australië. Onderweg sliepen we in de buitenlucht en zelfs onder de grond. We stonden versteld van alle mooie, maar vooral (voor ons) nieuwe natuur. En we gingen helemaal back to basic! Benieuwd? Lees dan snel verder wat ik allemaal gedaan heb en hoe ik deze trip heb ervaren…

‘De huizen worden dan ook in een berg gegraven’

DAG 1 ♥ OP NAAR COOBER PEDY
De eerste dag is altijd spannend, dat vind ik tenminste. Wie is je gids, hoe groot is je reisgezelschap en zijn ze aardig, er zal toch niets fout gaan en zo kun je nog wel even door blijven mijmeren. Het zijn talloze vragen die je simpelweg moet ervaren en meemaken, vaak valt het allemaal wel mee en heb je de tijd van je leven.
Maar goed, rond de klok van 6 uur in de ochtend werden we in Adelaide opgehaald om richting Coober Pedy te rijden. Onderweg hebben we genoten van het prachtige uitzicht, heerlijk geluncht en een immens groot zout meer bezocht. Na deze 11 uur durende rit over de Stuart Highway richting Alice Springs waren we dan eindelijk in dé opaalhoofdstad van de wereld aangekomen. Coober Pedy is een mijnstadje waar 80% van alle opaal (edelsteen) productie ter wereld plaatsvindt. Omdat het hier in de zomer zo extreem warm is en in de winter juist extreem koud leeft 50% van de bevolking onder de grond. De huizen worden dan ook in een berg gegraven, zodat het gehele jaar door de perfecte temperatuur bereikt wordt. Na een rondleiding door het mijnmuseum en een overheerlijke pizza zijn we vroeg ons bedje ingedoken, uiteraard sliepen we in een ondergrondse bunker!

dag 1

DAG 2 ♥ KNUFFELEN MET KANGOEROES
Even een beetje acclimatiseren want pff.. wat was het warm. De hele ochtend hadden we ‘vrije tijd’, dus ben ik samen met mijn vriend en een andere Nederlandse (die we net hadden leren kennen) een eindje gaan lopen om het stadje te verkennen. Erg ver kwamen we niet, want er was niet heel veel te beleven. In de middag hebben we gezocht naar opalen, ja dat moet je gedaan hebben als je in dé opaalstad van wereld bent. Wat ik stiekem veel leuker vond was het kangoeroeweeshuis, zo schattig al die mini kangoeroetjes.

dag 2

‘Omdat het overdag erg warm was waren er extreem veel insecten die nacht’

DAG 3 ♥ EERSTE ONTMOETING MET AYERS ROCK
Op naar de bekendste attractie van de outback en misschien wel van heel Australië: Ayers Rock ook wel Uluru (Aboriginal-naam) genoemd. Ik vergeet nooit meer het beeld van de zonsondergang bij deze ‘rare’ rots, het was zo overweldigend.
Vandaag  was dan onze eerste nacht in de buitenlucht. Vanuit de organisatie krijg je een ‘swag’, wat een soort slaapzak is van canvas met een matrasje erin. Deze kun je bijna helemaal dichtritsen en je hebt een speciale ‘flap’ die zelfs je hoofd kan bedekken, zodat je beschermd bent tegen insecten. Omdat het overdag erg warm was waren er extreem veel insecten die nacht: enorme kevers, kakkerlakken, kamikaze (bid)sprinkhanen, giftige duizendpoten, miljoenen muggen, spinnen, muizen en hagedissen. En met die hitte kon je absoluut niet ín je swag liggen en moest je dus letterlijk met de insecten knuffelen haha. Het is even wennen, maar uiteindelijk val je heerlijk in slaap want je bent doodop na al die nieuwe indrukken.

dag 3

DAG 4 ♥ AYERS ROCK VERKENNEN
Alweer een vroege ochtend ditmaal om de zonsopkomst te zien bij ’the big rock’ en ook dit was natuurlijk weer een bijzondere ervaring. Eindelijk was het dan zover, we mochten Ayer Rock van dichtbij gaan bekijken en wat heb ik mijn ogen uitgekeken. De kleuren, de gekke vormen, de verschillende dieren, de geluiden, maar met name de gedachte dat hier al meer dan 10.000 jaar geleden leven was. Een rondje eromheen wandelen duurt ongeveer 1,5 uur. Echter op het moment dat wij daar waren was het meer dan 40 graden, we waren dus aardig oververhit geraakt.  De vele ‘bushflies’ hadden ons inmiddels ook ontdekt, deze vliegen houden namelijk van zweet en snot en zitten dus de hele dag op je gezicht. Daarom is het verstandig een netje over je hoofd te doen. Het nadeel van zo’n netje is dat je het nog warmer krijgt,  gelukkig was er vlak bij onze slaapplaats een zwembad om even af te koelen. In de avond heeft onze gids ons voor de laatste keer meegenomen naar mijn favoriete rots (tot nu toe) om de oude muurschilderingen te laten zien. Er werd flink wat interessante informatie gegeven over de Aboriginals uit de regio.

dag 4

DAG 5 ♥ WANDELING KATA TJUTA
Wat?? Om half 4 in de nacht opstaan? Na het zien van de zonsopkomst bij de Olga’s (Kata Tjuta) was ik blij dat het mij gelukt was om zo vroeg op te staan. Ik wilde heel graag deze tour doen om Ayers Rock te kunnen zien, maar Kata Tjuta was onverwachts misschien wel mooier dan Ayers Rock. Zeker nadat  we een 3 uur durende hike achter de rug hadden. Ik stond versteld van al die aparte ronde vormen, mega gave uitzichten en spannende paden. Het is bijna niet te omschrijven zo mooi, gelukkig hebben we goed beeldmateriaal. Verder zijn we na de lunch doorgereden naar Kings Canyon, daar hebben we ons weer geïnstalleerd op de camping, deze keer mochten mijn vriend en ik in de trailer slapen, een nachtje zonder insecten dus.

dag 5

‘Na deze pittige wandeltocht over dit geweldige natuurverschijnsel reden we door naar Alice Springs’

DAG 6 ♥ ZWEMMEN IN EEN PERMANENTE WATERBRON
De laatste ochtend konden we heerlijk uitslapen, we hoefden pas om 6 uur op te staan (JEEEH), er stond weer een  wandeling op de planning, dit keer over de Kings Canyon. Pff….. eerst 660 treden op, waarna je vervolgens over de rand van een miljoenen jaren oude Canyon kan lopen. Ongelooflijk! Ook hier kregen we weer veel informatie van onze gids over het ontstaan, de planten en de betekenis voor de Aboriginals. Halverwege de wandeling kom je een permanente waterbron tegen waar heel veel mooie planten en vogels te vinden zijn. Het is fijn hier even te pauzeren en een frisse duik te nemen. Zeker, omdat het 38 graden was en de schaduw zich niet liet zien (de vliegen trouwens wel), was dit een welkome afwisseling. Na deze pittige wandeltocht over dit geweldige natuurverschijnsel reden we door naar Alice Springs, zo’n 5,5 uur rijden. Waarna we een afsluitend diner hadden met onze  gezellige groep. En die mixed grill van kamelen-, kangoeroe-, buffalo-, krokodillen- en emoe vlees ging er natuurlijk wel in.

dag 6

PRAKTISCHE INFO:
PERIODE: 3 december 2010 – 8 december 2010
WAAR GEBOEKT: bij groovy grape tours via YHA hostel in Adelaide
PRIJS: ongeveer € 550,00 p.p.
GROEP GROTE:  max. 12 personen
INBEGREPEN: eten, entree nationale parken & kampeer spullen

STAAT DEZE AL OP JOUW BUCKET LIST??

IK BEN OOK TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA: FACEBOOK, INSTRAGRAM EN BLOGLOVIN

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

Laat een reactie achter