Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Het jaar van de Bossche schilder Jheronimus Bosch! Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Bosch overleed. Dat herinnerde mij meteen aan onze trip naar Madrid een aantal jaren geleden. Hoezo dat, zul je denken? In Madrid hangt, naast een aantal andere bekende schilderijen van Bosch, het wereldberoemde drieluik ‘De tuin der Lusten’ van deze schilder. Daarnaast heeft Madrid tal van mooie plekken, vele bezienswaardigheden, een diversiteit aan gezellige wijken en valt er altijd iets te beleven. ENJOY!

‘ben je eenmaal boven dan geeft het je een heel groots gevoel’

♥ HET DRIELUIK VAN JHERONIMUS BOSCH BEZICHTIGEN: NATIONAL MUSEUM PRADO
Op één van de laatste dagen van onze trip heb ik het bekende museum Prado bezocht. Ik als Bosschenaar moest en zou het drieluik van Jeroen Bosch zien. Een prachtig kunstwerk!Toen -weet niet of dit nu nog is- hing dit gigantische schilderij in een kamertje van ongeveer 4 bij 6 meter, samen met nog twee andere schilderijen van hem. Dit was ook meteen de drukst bezochte ruimte van het museum en ik had wel uren kunnen kijken. Je kunt er trouwens ook werk bewonderen van Rubens en Rembrandt.

prado

Op vrijdag 12 februari is in Den Bosch het jaar van Jheronimus Bosch gestart. In het Noord Brabants Museum kun je ontdekken wie Bosch is en naast deze tentoonstelling kun je je ook onderdompelen in de sfeer van Jheronimus Bosch. Bijvoorbeeld door de Markt te bezoeken met het beeld van Jheronimus, zijn woonhuis en familieatelier.VOOR MEER INFO KLIK HIER! (NIET GESPONSORD)

♥ ESTADIO SANTIAGO BERNABÉU  
Dit is het bekende voetbalstadion van Real Madrid. Ik vind voetbal leuk, maar ben geen ‘die hard’ fan! En zelfs dan is een bezoekje aan dit grote stadion een perfect uitje. Ben je eenmaal boven dan geeft het je een heel groots gevoel, je komt ook in de kleedkamers, kunt een plaatsje nemen in de dug-out langs het veld, je voelt je heel wat als je achter de perstafel plaatsneemt en alle trofeeën zijn te  bewonderen in het museum. Hierbij kom je ook bekende Nederlandse spelers tegen die daar gevoetbald hebben. Doen dus!

stadion

‘en soms is het juist leuk om gewoon even naar de mensen te kijken’

♥ WANDELEN IN HET PARK DEL BUEN RETIRO
Heerlijk een dagje genieten van de zon!? Ga dan eens wandelen in het schitterende stadspark van Madrid, want ik weet zeker dat je hier tot rust komt. Het is op sommige plekken wel wat drukker, maar je vindt altijd wel een plekje waar je heerlijk even kan relaxen. En soms is het juist leuk om gewoon even naar de mensen te kijken. Midden in het park ligt een vijver met een zuilengalerij in de vorm van een halve maan met een standbeeld van koning Alfons XII. Je kunt er roeiboten huren, zeker de moeite waard!! Het park beschikt over een paar leuke terrasjes en verdeeld over het park wordt je geamuseerd door straatmuzikanten, portretschilders en waarzeggers. En ook door verkopers van “prullaria” natuurlijk.

park

♥ VERDWALEN OP DE EL RASTO: DE GROOTSTE VLOOIENMARKT VAN MADRID
Phoe.. wat een drukte, maar juist daarom heeft deze markt zoveel sfeer. Elke zondag begint deze markt om 8 uur tot in de middag. El Rasto begint in de wijk La Latina en loopt over in Lavapíes, je loopt langs kraampjes met kleding, souvenirs, kunst, antiek en nog veel meer leuke hebbedingetjes. Je hoeft niet persé iets te kopen, alleen de sfeer proeven is al de moeite waard.

markt

‘de negen straatjes die op het plein uitkomen zijn erg leuk om in rond te dwalen’

♥ WAT DRINKEN EN GENIETEN VAN DE VELE KUNSTENAARS OP DE PLAZA MAYOR
Het plein heeft oude winkels, terrasjes en galeries. Doordat de gebouwen allemaal in elkaar overlopen krijg je het idee dat je in een heuse arena staat en dat er van alle kanten stieren kunnen aanstormen haha. De negen straatjes die op het plein uitkomen zijn erg leuk om in rond te dwalen, nadat je eerst een bakje koffie op het terras op hebt natuurlijk en je verbaasd hebt over de acts van de vele artiesten op het plein. Houdt er wel rekening mee dat een kopje koffie niet goedkoop is.

plein

♥ KONINKLIJK PALEIS 
Het werkpaleis van de koning van Spanje is het grootste koninklijk paleis van de wereld. Ook al heb ik het paleis niet van binnen gezien, het heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Zeker als je voor het gigantische plein staat met het paleis op de achtergrond. De bouwstijl is waanzinnig mooi! Een aantal vertrekken kun je als publiek bezoeken, onder andere de troonzaal en de bibliotheek. De entree bedraagt € 10,00!

paleis


heb je madrid wel eens bezocht? en hoe heb jij het ervaren?  

IK BEN OOK TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA: FACEBOOK, INSTRAGRAMBLOGLOVIN EN SINDS KORT OOK OP YOUTUBE!

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter