Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

REIZEN! Niets is leuker dan dat .. Ik heb de reiskriebels alweer te pakken en ben me al aan het oriënteren hoe ik mijn trips dit jaar ga indelen. Er zijn mensen die reizen helemaal niks vinden en dat mag ook, maar ik ga jullie toch (stiekem) laten zien waarom reizen zo leuk is!! Ik word er in ieder geval héééél blij van…

‘Ikzelf vind het praten met de locals het leukst’

1♥ HET IS ÉÉN GROOT AVONTUUR!
Je weet nooit hoe jouw dag gaat verlopen, het gaat (bijna) nooit op de manier die jij in gedachte had. Dat is nou precies het grote avontuur, geen dag is hetzelfde! En natuurlijk zijn er ook dagen met mindere leuke situaties, maar uiteindelijk leer je daar alleen maar van.

2♥ JE LEERT NIEUWE MENSEN KENNEN
Op elke plek waar je komt, al is dat nou op de plek waar je verblijft, tijdens een activiteit, in de kroeg, onderweg  of op het strand, er zijn altijd mensen die een praatje willen maken. Ikzelf vind het praten met de locals het leukst.  Het is fascinerend om te horen hoe zij zo ‘anders’ kunnen denken dan wij over bepaalde dingen en hun cultuur te leren kennen.

get lost

‘mijn motto is dan ook: Alles komt goed’

3♥ GENIETEN VAN DE KLEINE DINGEN
Het hoeft niet allemaal zo gehaast te zijn en stress, wat is dat? Gewoon relaxen, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Leer genieten van je leven en de kleine dingen, voor je het weet is het voorbij. Mijn motto is dan ook: Alles komt goed!

4♥ DE VOORPRET
Er is niets leuker dan je verdiepen in een land dat je gaat bezoeken! En er achter komen dat er nog meer plekken zijn die je wilt zien en dat je dus je hele route weer moet omgooien. Je kunt tegenwoordig zóveel vinden op het internet, het lezen van de ervaringen van anderen heeft mijn voorkeur.

memories quote

‘stukje bij beetje leer je steeds meer over jezelf gedurende de reis’

5♥ JE KRIJGT MEER ZELFVERTROUWEN
Ik merkte tijdens mijn wereldreis dat ik steeds meer zelfverzekerd werd. Ik durfde meer mensen aan te spreken, Engels te praten, een kamer te delen met vreemden en sneller ja te zeggen tegen nieuwe avonturen. Ik twijfel minder, durf meer (nieuwe) uitdagingen aan te gaan en dat is fijn!

6♥ JE LEERT JEZELF BETER KENNEN
Tijdens het reizen kom je eigenschappen van jezelf tegen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Of je loopt juist tegen die dingen aan, waarbij je je heel ongemakkelijk voelt. Stukje bij beetje leer je steeds meer over jezelf gedurende de reis. Je wordt vaak geconfronteerd met jezelf, maar hier groei je alleen maar van. En dat is nooit verkeerd!!

on mylist

‘je kan stoppen op de plekken die je aanspreken en je hoeft nergens naar te kijken’

7♥ NIEUWE CULTUREN ONTDEKKEN
Nieuwe landen ontdekken is nieuwe culturen ontdekken en vooral ervaren. Ik ben altijd nieuwsgierig hoe men leeft in andere landen en dan met name buiten Europa. Je ziet zoveel verschil in het dagelijkse leven van bijvoorbeeld Aziatische landen dan dat wij gewend zijn. Het blijft mooi om te zien hoe gelukkig men is met zoveel minder (of anders) dan wij en dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt of je met een vork eet of gewoon met je handen.

En tot slot mijn favoriet:
8♥ DE VRIJHEID
Die vrijheid die je hebt tijdens het reizen is zalig, was dat maar altijd zo. Je kan gaan en staan waar je maar wilt, je kan op elk moment je eigen keuze maken, je kan stoppen op de plekken die je aanspreken en je hoeft nergens naar te kijken. Had je bedacht dat je een dagje strand zou doen vandaag, maar na een uurtje ben je er al klaar mee. Wat houd je tegen om iets anders te gaan doen? Of gewoon lekker een paar daagjes extra kunnen blijven op een plek om vooral langer te genieten! Dus van belang om weinig zaken/plekken vooraf definitief vast te leggen… en alles je te laten overkomen!

big world

zie je wel… reizen is ook heel goed voor je zelfvertrouwen!

IK BEN OOK TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA: FACEBOOK, INSTRAGRAM EN BLOGLOVIN

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

3 Opmerkingen

Laat een reactie achter