Overslaan en naar de algemene inhoud

kopHet heeft even geduurd, maar de laatste twee dagen van mijn stedentrip naar Lissabon staan nu ook online. Ik heb de vierde dag hier aan toegevoegd omdat we die dag al om half 4 in de middag richting het vliegveld zijn gegaan….

De een na laatste dag alweer en er is nog zoveel te zien, vandaag stond Belém en haar schitterende gebouwen op de planning. Met de trein vanuit Cais do Sodré ben je er zo. Vanaf het treinstation kun je fijn langs het water lopen richting de ‘Torre de Belém’, maar voordat we daar aankwamen zijn we de weg overgestoken naar het ‘Mosteiro dos Jerónimos’. Het klooster is mega groot en het gebouw is behoorlijk spectaculair, denk aan een groot uitbundig versierd wit gebouw.

klooster

klooster-2

klooster-1

Lissabon staat bekend om zijn pastéis de nata (portugees roomtaartje), ook wel pastéis de Belém. Ja je las het al, we zijn in Belém vandaar dat we even een stop hebben gemaakt bij dé beroemdste bakker van de wijk.

taartje

belem
Het straatbeeld van Belém…

art

We vervolgden onze route naar de Torre de Belém en samen met het Mosteiro dos Jerónimos staat het op de werelderfgoedlijst. De locatie (zo aan het water) was een perfecte plek om een mooi plaatje te schieten. Wat ik wel jammer vond is dat het mega toeristisch was. Maar al met al een mooi plekje om even uit te rusten.

toren

toren-1

toren-2

Te voet liepen we langs het water verder, op zoek naar een strand mét een eettentje. Pas na 1,5 uur (en per ongeluk omlopen) zijn we bij het eerste de beste strand gaan zitten, geen zin meer om te lopen. Ik durf alleen niet meer zo goed te zeggen welk strand dit was.. Gelukkig zat er een gezellig Mexicaans restaurantje en daar hebben wij natuurlijk heerlijk gegeten. Heb helaas geen foto’s gemaakt.

Na een paar uur daar gechilled te hebben op het strand besloten we op de terugweg langs de LX-factory te gaan. Dit is een voormalig industrieel terrein met leuke eettentjes, galeries en studio’s, het doet me een beetje denken aan Strijp S in Eindhoven. Ik vond het daar heel gezellig en er hing ook een fijne relaxte sfeer.

lx

lx1

lx2

lx-3

Als afsluiter van de dag zijn we na het eten een honinglikeurtje gaan drinken in een middeleeuws café in de wijk Bairo Alto. In dit café liepen ze ook in middeleeuwse kledij en de drank werd geschonken in stenen bekers en horens, het leek even alsof ik een hobbit was geworden haha. De likeur was trouwens erg smakelijk, tralala!

hobbit

De allerlaatste dag…
Om half 4 zaten we al in de metro op weg naar het vliegveld, dus stond er niet heel veel op planning vandaag. Ik wilde alleen nog even het park zien vlakbij ons hostel, want vanaf daar had je een mega mooi uitzicht over de stad en de zee. Check de foto! Verder hebben we die middag gewinkeld, op terrasjes gezeten en ijsjes gegeten (dat rijmt haha).  Een fijne laatste dag van een heerlijke citytrip met een lief vriendinnetje! 🙂

uitzicht-park

winkelstraat

tram

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter