Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Het is een tijdje stil geweest op ’tesslovestravel’: ik was namelijk heerlijk een paar daagjes naar Lissabon zonder laptop! Even helemaal nergens verplicht aan zijn en alleen maar leuke dingen doen. Nu ik weer thuis ben (ook fijn hoor) wil ik jullie graag vertellen wat ik allemaal gezien en gedaan heb tijdens deze leuke dagen. Vandaag begin ik met mijn eerste dagje…

GOOD TO KNOW:
♥ 5 daagse citytrip van zondag t/m donderdag
♥ Gevlogen vanaf Eindhoven Airport met Ryanair (retour €143,98)
♥ De vliegreis duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten
♥ Gemakkelijk met de metro van vliegveld naar centrum (enkeltje €1,25)
♥ Slaapplaats geboekt via AirBnB: Viva Lisboa hostel
♥ Dagkaart (24 uur) metro kost 6 euro, wil je ook reizen met de bus, tram en de trein dan kost je dagkaart 10 euro.

Divider_8-Line-Large
Aankomst! 
Begin van de avond landden we op het vliegveld in Lissabon, alles verliep soepel en met de metro waren we dan ook zo in de straat van onze slaapplek. In eerste instantie leek het erop dat we iets geboekt hadden wat helemaal niet bestond. Maar gelukkig na een paar keer heen en weer gebeld te hebben konden we neerploffen in onze kamer. Later op de avond zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje, maar was best wel lastig te vinden omdat op zondag  niet alles open is.

Eerste volle dag in Lissabon 
Met de metro zijn we naar de opstapplaats van het bekende trammetje 28 (blauwe metrolijn: uitstappen in Rossio) gegaan. Helaas stond daar zo’n ontzettend lange rij dat we te voet verder zijn gegaan naar het kasteel: Castelo de São Jorge. Het kasteel ligt op een heuvel in de prachtige wijk Alfama met haar gezellige straatjes en gekleurde huizen, erg leuk om doorheen te wandelen.

tram28

graffonderweg naar het kasteel

kasteelentree kasteel: €8,50

uitzicht-kasteel
uitzicht vanaf het kasteel

Nadat we hadden genoten van het uitzicht over de stad zijn we op ons gemakje naar beneden gelopen richting het enorme plein: Praca do Comercio! Als je op dit plein staat krijg je echt een ‘wow’ gevoel, ik in ieder geval wel haha. Je ziet voor het eerst de zee, de historische gebouwen en daarbij maken de mooie kleuren het plaatje helemaal compleet. Op dit plein hebben we ook wat gegeten, ik dacht dat het duur zou zijn omdat we op een super toeristische plek waren, maar dat viel reuze mee.

alfamade leuke straatjes van Alfama

pleinPraca do Comercio

zeeaan de andere kant van het plein loop je zo het water in

Het  was de bedoeling om langs het water te wandelen, maar het was zo overdreven warm (39 graden) en de zon was echt heel fel, dat ik al snel de schaduw nodig had. Daarom zijn we de winkelstraten van Baixa en Rossio in gegaan. Hele grote en vooral druk bezochte straten met uiteraard winkels en in het midden vind je terrassen en eettentjes. In deze wijk staat ook de Santa Justa Elevator, deze lift is al een kunstwerk op zich. Hij brengt je van de benedenstad naar de bovenstad, waar je de ruines van de Igreja do Carmo  kerk kunt bekijken. Dit hebben wij overigens niet gedaan, wel zijn we op het pleintje voor de kerk wat gaan drinken.

winkelstraatwinkelstraat

lift
Entree lift (heen en terug) en viewpoint kost € 5,00 maar je kunt ook betalen met je metro dagkaartje

lift-uitzichtwat een mooi uitzicht vanaf de bovenstad

Om nog wat meer te zien van de stad besloten we in plaats van de metro te pakken, terug te lopen naar ons hostel. Van Baixa naar Marques de Pombal is het ongeveer 1,5 kilometer lopen.

lopen

In de avond weer terug naar Baixa om daar iets te gaan eten, daarna zijn we door gelopen naar het uitgaanswijkje van Lissabon: Cais do Sodré. Hier liggen een aantal discotheken en verschillende barretjes/cafés bij elkaar. De barstreet, ook wel ‘het roze straatje’ genoemd, vond ik erg gezellig om een drankje te doen. Tip: houd de tijd goed in de gaten, want na 1.00 uur rijden er geen metro’s meer. Dat hebben wij geweten! Na 2,6 kilometer terug naar ons hotel gelopen te hebben konden we dan eindelijk ons bedje in duiken. WELTERUSTEN!

uitgaanhet roze straatje

metro-by-nightmetro’s bij night!

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

4 Opmerkingen

Laat een reactie achter