Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Yay! Dag twee is aangebroken en die staat helemaal in het teken van zon, zee, strand en natuurlijk lekker eten. Een heel-de-dag-op-je-handdoek-liggen-dag dus! Je snapt wel dat dit mijn favoriete dagen zijn, uiteraard hebben we tussendoor wel (heel even haha) wat gezien en gedaan. Nieuwsgierig?

Divider_8-Line-Large
Aangezien we de eerste dag volle bak op pad zijn gegaan en het ontiegelijk heet was, besloten we de tweede dag in te vullen met het strand. Heerlijk! En vanuit het centrum kun je zo de trein pakken naar verschillende stranden. Wij besloten naar de bekende badplaats Cascais te gaan, zo ook de rest van de toeristen want de trein zat behoorlijk vol haha…

metro
Hoe kom je er? Vanaf het metrostation (bij ons hostel) Marques de Pombal hebben we de blauwe lijn genomen naar Baixa-Chiado, daar stap je over op de groene lijn naar Cais do Sodré. Op dat station vertrekken ook treinen richting Cascais en dat is dan ook meteen de eindbestemming van deze trein. Onderweg heb je verschillende stops/plaatsjes met leuke stranden en bezienswaardigheden.

Eenmaal in de metro richting Baixa-Chiado kwam ik er achter dat ik mijn camera was vergeten, weer typisch iets voor mij. Dom dom dom! Dus hupsakee weer terug naar het hostel en rond een uur of 12 zaten we dan eindelijk in de trein. Onderweg kijk je uit over kleine baaitjes, eeuwenoude gebouwen en gekleurde huizen. Het treinritje is dus vooral niet saai, al duurde het wel langer dan ik had verwacht.

baai

Cascais is een gezellig vissersdorpje met genoeg leuke eettentjes, barretjes en het beste van alles: het strand. Als je de trein uitstapt ruik je meteen de zee, die geur is altijd zo herkenbaar en fijn, want dat geeft je het ultieme vakantiegevoel. Tenminste dat vind ik, haha! Nadat we alles een beetje verkend hadden zijn we bij het eerste de beste strand gaan liggen. Ohh.. wat is dat toch aangenaam!

straat

plein

strand

Tegen het eind van de middag zochten we een restaurantje uit om iets te gaan eten. En wat hoor je te eten in een vissersdorpje? Juist Sardientjes!! Ik ben echt gek op vis en in het bijzonder met heeeeel veeeel knoflook, dus dat kwam goed uit.

sardien

Langs de kustlijn liepen we naar het volgende strand om nogmaals te chillen en een klein middagdutje te doen haha. Je kent dat wel, met de zee op de achtergrond, dat fijne zonnetje en het geluid van mensen die net als jij aan het genieten zijn. Ja, ik ben dan zo vertrokken…

kust

huis

lijn

Even tussendoor… Ik heb het wel de hele tijd over ‘we’, maar ik heb jullie nog helemaal niet verteld met wie ik in Lissabon was. Nou.. ik was samen met Esther, mijn lieve vriendin die ik leerde kennen in Australië tijdens mijn wereldreis.

samen

Tijdens zonsondergang kochten we een ijsje (die overigens enorm lekker was) en genoten van de sfeer en het uitzicht. Hebben jullie dat ook, dat je steeds meer geniet van de zonsondergang? Of hoort dat gewoon bij het ouder worden haha…

sunset

ijsje

Maar goed een heerlijk dagje gehad dus, love it! Die avond at ik mijn favoriete avondmaal (op vakantie dan hè) namelijk: Hamburgerssssss! een goede afsluiter van de dag! Heb er helaas geen foto van gemaakt, ik was te gulzig denk ik haha..

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

3 Opmerkingen

  • Esther schreef:

    Haha gek kind! Cascais was zooooo leuk! Heb weer genoten van je verhaaltje! Volgende x wel toestemming vragen om foto’s van me te plaatsen he ? grapje natuurlijk 😉

  • Co schreef:

    Wat heerlijk! Ik was een paar jaar geleden ook op citytrip in Lissabon, maar sliep toen in Estoril. Dus elke avond lekker vis eten in Cascais of Estoril na een drukke dag slenteren in Lissabon. Genieten!

Laat een reactie achter