Overslaan en naar de algemene inhoud

IMG_4033

Camden Town is mijn favoriete plek in Londen. Deze hippe wijk mag je zeker niet overslaan als je Londen gaat verkennen . De wijk ligt in het noorden van Londen en heeft een eigen metrostation. Door de jaren heen is de wijk enorm populair geworden, houdt er dus rekening mee dat het gezellig druk kan zijn. Dit is overigens ook de wijk waar Amy Winehouse woonde (Camden Square) en overleed in juli 2011.

Heel kenmerkend voor het uiterlijk van Camden Town zijn de gevels in de hoofdstraat. Elk pand laat op een uitbundige en creatieve manier zien wat ze verkopen. Door deze kleurrijke sfeer is het een hele beleving om daar rond te lopen.

 IMG_4035    IMG_4031

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de bekende Camden market, waardoor Camden Town zo populair is geworden. Dit is een verzamelnaam voor de 6 straatmarkten van de wijk:

♥ Camden Canal Market  – Verschillende eetstalletjes met gerechten uit heel de wereld
♥ Stables Market – Een mengeling van alle markten
♥ Camden Lock Market – Veel kunst en handvaardigheid
♥ Buck Street Market – Kleding en accessoires
♥ Inverness Street Market  – Groente en fruit
♥ Electric Ballroom – Uitgaansgelegenheid (alleen op zaterdag en zondag een markt)

De markten zijn alle dagen van de week open, met uitzondering van eerste kerstdag. Ze beginnen om 10.00 uur en sluiten vaak rond 18.00 uur.

camdentown

Camden Canal Market vind ik veruit de leukste! Het is er gezellig, heeft een leuke locatie langs het kanaal, heel gemoedelijk, sfeervol en natuurlijk lekker eten. Schijnt het zonnetje, dan is dit echt de perfecte locatie om te genieten van je dag. Door de vele verschillende eettentjes ruik je elke minuut weer wat nieuws. Zo kom je vaak in de verleiding om een nieuw gerecht uit te proberen.

Ga je binnenkort naar Londen, dan is Camden Town zeker de moeite waard!
Oh ja, bezoek ook het bronzen standbeeld van Amy Winehouse in de Camden Market.

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

8 Opmerkingen

 • annelie schreef:

  Dank voor de leuke tip Tess!!

 • Sandra schreef:

  Ik zie weleens super super super goedkope vliegtickets langskomen en volgens mij is Camden Town echt zo’n gedeelte waar je naar toe kunt als je even lekker ergens wil eten. Gewoon ’s morgens het vliegtuig pakken, dagje Londen & Camden Town, slapen, en de volgende dag weer terug. Ik wil het wel een keer proberen voor een paar tientjes! Het ziet er inderdaad leuk uit. Ik ben jaren geleden in Londen geweest, maar moet hoognodig weer eens terug!

  • Tess schreef:

   Als je van lekker eten houdt zit je daar helemaal op je plek haha. Ik heb van de week toevallig gekeken voor een vliegticket en het is inderdaad spotgoedkoop. Weer een extra reden om gewoon te gaan…

 • Anja schreef:

  Wat een leuke tips Tess! Ik denk dat ik toch maar eens snel een ticket naar Londen moet gaan boeken!

  • Tess schreef:

   Camden Town is echt heel leuk Anja en de tickets zijn helemaal niet duur. Ik zou het doen haha…

 • Rose schreef:

  Ik kom toevallig via internet op jouw blog omdat ik graag naar Londen wil in december (voor de kerst in ieder geval). Hierboven lees ik iets over goedkope tickets, maar in deze periode is dat in ieder geval niet zo. Heb jij misschien nog tips vanuit waar ik het beste kan vliegen en op welk vliegveld? Tevens wil ik graag naar Camden Town, maar natuurlijk ook naar het andere gedeelte rondom kerstsferen etc. Dus van alles wat. Ik hoop dat je iets voor me kunt betekenen?
  Alvast bedankt, en trouwens: Leuke blog!!

  • Tess schreef:

   Hey Rose,
   Sorry voor mijn late reactie, ik zit momenteel in het buitenland en heb niet altijd goede wifi.
   Maar wat ik altijd doe om goedkope tickets te vinden is de site skyscanner.com gebruiken. Hierop kan je invullen vanaf welk land je vliegt en naar welke stad dat je wilt. Dan neemt hij alle vliegvelden in Nederland en London mee en komt de meest voordelige optie naar boven. Düsseldorf en Brussel liggen redelijk dicht bij Nederland en zijn ook vaak voordelig. Ik ben destijds met Ryanair gevlogen vanaf Eindhoven op Stansted airport, je moet dan wel nog een uur met de trein richting het centrum en dat kost ook nog extra (30 euro). Hopelijk heb je hier wat aan en alvast veel plezier in London! Succes en laat me even weten hoe het geweest is. Als je nog vragen hebt kun je me altijd een bericht sturen.