Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Slovenië, dat is toch geen vakantieland? Op de één of andere manier krijgen de meeste mensen geen vakantiegevoel bij Slovenië. Tijdens onze roadtrip door het voormalige Joegoslavië verbleven we  een paar nachten in dit beeldschone land. En om eerlijk te zijn had ik ook zo mijn bedenkingen… Maar ik neem alles terug, want het is echt een verrassend mooi land met uiteenlopende landschappen. Ook al hebben we maar een klein stukje van dit land gezien. Het meer van Bled en zijn omgeving staan terecht bekend als  één van de hoogtepunten van Slovenië. Vandaar dat ik jullie deze keer meeneem rond dit heldere meer . Veel plezier!

Omdat wij op ‘camping Bled’ verbleven, wat overigens een hele mooi camping is, beginnen we aan de westkant van het meer. De totale omtrek van het meer is om en nabij de 6 kilometer en met een flinke pas ben je hier dan ook in een uurtje mee klaar. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling, onderweg kom je allerlei mooie bezienswaardigheden en terrasjes tegen. Zodoende kun je er bijna een hele dag aan besteden.

mooi uitzicht

“een geweldig uitzicht over het meer”

Na een aantal kilometer richting de noordkant kun je hét kasteel van Bled bezoeken, dit is zeker een aanrader. Ben je eenmaal boven, dan heb je een geweldig uitzicht over het hele meer. Wij hebben dit te voet gedaan en ik kan je vertellen dat het best een pittige wandeling is. Het kasteel ligt namelijk op een klif van 130 meter hoog en je raadt het al, dat zijn heel veel traptreden. Maar absoluut de moeite waard! Bovendien is het kasteel van Bled het oudste kasteel van Slovenië, het eerste geschreven bewijs komt uit het jaar 1101.

kasteel

De grootste trekpleister van Bled ligt in het smaragdgroene meer: het Maria-eiland(je)! Op dit kleine eiland staat een kerk met een wensklok, bij het luiden van deze klok zou dat verliefde koppels geluk brengen. Voor  € 12,- p.p. kun je met een Pletna-bootje een bezoek brengen aan dit schattige kerkje. Wij hebben dit overgeslagen omdat we niet meer zo verliefd zijn, haha grapje. Nee, wij wilden liever ons geld aan het rodelen uitgeven.

kerkje

“In eerste instantie had ik niet zoveel zin om dit te gaan doen, maar heb me toch laten overhalen”

Aan de oostkant van het meer kun je het ‘centrum’ van Bled inlopen. Het is een klein, maar erg gezellig centrum om lekker even uit te rusten met een kopje thee of koffie natuurlijk. Ook vind je hier uitstekende restaurantjes.

We zijn doorgelopen richting de zuidkant van het meer om de rodelbaan te bezoeken. In eerste instantie had ik niet zoveel zin om dit te gaan doen, maar heb me toch laten overhalen. En het was FUN, echt heel tof om dit te doen. Om een lang verhaal kort te maken, je gaat in een karretje van de berg af. Het mooie daarvan is, dat je een kleurrijk uitzicht hebt over het hele meer en een beetje ‘actie’ tijdens de wandeling kan nooit kwaad toch? Voor 1 ritje betaal je € 9,-, een beetje prijzig, maar ik had het er voor over.

rodelen

Het laatste stuk van de wandeltocht loop je door een bosachtig landschap. Als afsluiter heb ik een frisse duik genomen in dit heldere meer, niet al te lang want het was behoorlijk koud. Maar al met al heb ik oprecht genoten van dit prachtig stukje Slovenië. Ik ga je zeker nog een keer opzoeken…

zwemmne

Als je in Bled zou zijn, zou je dan wél de wensklok laten luiden?

JE KUNT ME VOLGEN OP INSTAGRAM VOOR MIJN FAVORIETE (REIS)FOTO’S.
Of volg mijn blog met Bloglovin

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

Laat een reactie achter