Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Als jullie mijn vorige updates gelezen hebben, dan weten jullie dat ik eind oktober voor twee weken in Beijing ben geweest om mijn zusje te bezoeken. In deze dagen maakte ik, in samenwerking met bajabikes.eu, een onvergetelijke fietstocht door het centrum van de stad. Ik laat je graag zien hoe deze tocht is verlopen..

Bajabikes.eu is een bedrijf dat Nederlandstalige fiets tours aanbiedt in 60 steden over heel de wereld. De gidsen wonen en leven in die steden en weten natuurlijk super veel mooie plekjes te vinden. Daarom leek het mij super tof om Beijing met de fiets en een gids te verkennen. Hieronder zie je in welke steden ze nog meer tours aanbieden.

baja

De tour:
Ik had totaal geen idee wat ik kon verwachten, met hoeveel man gaan we fietsen, heb ik een leuke gids, zien we echt alleen maar de highlights of gaan we ook door de straten van de locals? Ondanks mijn vele vragen en bedenkingen had ik er enorm veel zin in. De verzamelplek is met de metro makkelijk te bereiken, al moet je wel een kleine 15 minuten lopen. Pas op, want op de kaart lijkt alles qua afstand veel korter haha, dit geldt voor heel Beijing trouwens.

bike

bike1

‘het beste was toch om het zelf te beleven’

Maar goed dat terzijde, om iets voor 14.00 uur kwamen we op de juiste bestemming aan. Tip: ga lekker naar binnen, want het is een heel gezellig koffietentje, hier kwamen wij na de fietstocht pas achter. Nadat we kennis hadden gemaakt met onze gids Inge zijn we eigenlijk meteen op de fiets gestapt. We kregen korte instructies over het drukke verkeer, maar het beste was toch om het zelf te beleven. Here we go..

verkeer

Nou ben ik redelijk wat gewend met mijn reiservaring, dus ik voelde me al snel thuis in het verkeer. De eerste paar kilometers reden we door de hutongs, dit zijn traditionele woonwijken met nauwe straatjes waar het ‘echte’ leven te zien is. Ik kan daar zo van genieten, dit zijn echt mijn favoriete plekken om te ontdekken. Het zien en vooral ervaren hoe de mensen daar leven, love it! Midden in de hutongs kregen we uitleg over de huizen die er stonden, de verschillende ringen waaruit Beijing is opgebouwd en hoe groot het verschil is tussen arm en rijk. Erg interessant allemaal!

uitleg

hutong

hutong1

‘maar de twee in Beijing zijn gelukkig goed bewaard gebleven’

De volgende stop was het plein met de Bell en de Drum Tower, vroeger had bijna elke stad in China dit soort torens. Ze waren bedoeld om eventuele vijanden aan te zien komen, waarna er snel geluid werd gemaakt op de gong of bel. Helaas bestaan er vele niet meer, maar de twee in Beijing zijn gelukkig goed bewaard gebleven. Typerend voor deze torens is dat zij precies op een verticale lijn staan die ook dwars door het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad loopt. Ook de twee grootste attracties van de Olympische Spelen, het Vogelnest en de Watercube, zijn aan elke kant links en rechts van die lijn gebouwd.

drum

drum2

drum1

We vervolgden onze fietstocht door de hutongs en reden langs het grote meer: Het Houhai Lake (als ik het goed heb). Overal om het meer zie je mensen, niet de toeristen maar de lokale bevolking. Zij zijn allemaal druk bezig of in ieder geval iets aan het doen. Je ziet ze lachen, dansen, sporten, vissen of gewoon gezellig kletsen met elkaar. Wat een bijzondere plek! Hier zou je als toerist dus echt nooit komen!!

meer

meer2

meer1

meer3

‘we eindigden de tour in het koffietentje’

Onze tocht ging verder langs de muren van de Verboden Stad en langs het Plein van de Hemelse Vrede, waar rond de klok van 5 uur de vlaggenceremonie op het punt stond te beginnen: bij zonsondergang het neerlaten van de vlag. Helaas werd het ons door de vele toezichthouders niet toegestaan te filmen of te fotograferen. De volgende stop was bij het National Centre for the Performing Arts (hét operagebouw van Beijing). Dit is serieus een gigantisch gebouw en het was best wel even vreemd om zo’n modern gebouw te zien in een stad met veel historische monumentale gebouwen. We eindigden de tour in het koffietentje waar we nog even met zijn allen hebben gekletst over de mooie plekken die we vandaag ontdekt hebben.

art

art1

Tijdens het fietsen had ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om wat op film te zetten, zodat jullie er een beetje een beeld bij krijgen hoe ik deze tocht heb beleefd. Nou moet ik zeggen dat het best lastig is om al fietsend te filmen, maar ik denk dat het redelijk gelukt is haha.. Have fun!

Tot slot wil ik bajabikes.eu en onze gids (Inge) bedanken voor de indrukwekkende middag! En ik kan oprecht zeggen dat een middagje fietsen een must do is als je een bezoekje brengt aan Beijing!!

Tot slot nog wat praktische info:
Wanneer?: In de ochtend om 9.30 of in de middag om 13.30 (reserveren verplicht!)
Hoe lang?: ongeveer 2,5 tot 3 uur
Hoe duur?: het hangt een beetje af van de hoeveelheid deelnemers, maar vanaf 3-5 deelnemers betaal je 312 RMB en dat is ongeveer 42 euro p.p.
Verzamelplek?: Beijing Bikes, Beiheyan Dajie 81
Metro station?: South Luogo Alley, lijn 6
p.s je krijgt een verfrissend flesje water mee!

Wil jij ook een fietstocht maken in een wereldstad? Kijk voor meer info op www.bajabikes.eu

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

3 Opmerkingen

  • Anja schreef:

    Wat een kei gaaf filmpje Tess! Een stad met een fiets verkennen onder begeleiding is echt heel leuk! Snap nu wel dat Lars er zo van baalde dat hij niet met jullie mee kon gaan!

  • Marcella schreef:

    Gaaf filmpje Tessa! Ik ben echt fan van fietsen in ’t buitenland. Ik vind het echt tof om te doen in steden, maar ook om al fietsend de natuur te ontdekken. In Beijing ziet fietsen eruit als een leuk avontuur!

Laat een reactie achter