Overslaan en naar de algemene inhoud

IMG_3043

Als je een reisje gepland hebt naar Kroatië mag je dit prachtige Nationale Park niet overslaan. Het is een sprookjesachtig landschap met vele watervallen, smaragdgroene en heldere meren die stapsgewijs in elkaar overgaan.

plitviceIMG_3023♥ De meren liggen ten zuiden van Zagreb, vlakbij de grens met Bosnië-Herzegovina.

♥  De prijs van een dagticket is ongeveer € 15,-  (110 Kuna). Je kunt ook een ticket voor twee dagen kopen, deze zijn ongeveer € 25,- (180 Kuna). Ook betaal je voor de parkeerplaats.

♥ Het park is van 7.00 tot 20.00 uur geopend. Tip: ga later op de dag, dan is het minder druk. Let er wel op dat je niet op het heetst van de dag gaat.
Plitvice2IMG_3035IMG_3026♥ Er zijn verschillende paden rond de meren. Om het hele park te zien kun je route H nemen hier doe je ongeveer 4,5 uur over. Maar neem lekker de tijd want het uitzicht is werkelijk prachtig.

♥ Het is verstandig om voldoende eigen eten en drinken mee te nemen, want er zijn maar enkele snacktentjes. Denk ook aan goede wandelschoenen te gebruiken, het is een pittige wandeling en de houten vlonders kunnen soms glad zijn.
Plitvice1IMG_3037

A PICTURE IS WORTH A THOUSAND WORDS…

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

Laat een reactie achter