Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Begin vorige week werd ik door Margreet van REISVERHAALTJES.NL genomineerd voor de Liebster Award. Deze award is bedoeld om nieuwe bloggers onder de aandacht te brengen en om meer te weten te komen over de persoon achter de blog. Wat leuk dat je mij hebt uitgekozen Margreet, dankjewel!

Ik ontving de volgende 11 vragen om te beantwoorden:


1. Waar en wanneer was jouw eerste buitenlandse reis?
Ik ging als kind elk jaar met mijn ouders en zusje naar de camping in Frankrijk of Spanje. Op mijn 14de ging ik voor het eerst met het vliegtuig richting Turkije en later volgde Florida en Curaçao. Maar de wereldreis die ik samen met mijn vriend in november 2010 gedaan heb, heeft het meeste indruk gemaakt. Door die fantastische reis heb ik nu het reisvirus te pakken en zou ik het liefst elke dag een nieuw avontuur willen beginnen.

2. Wat is jouw favoriete continent en waarom?
Wat een moeilijke vraag, elk continent heeft wel iets moois en ik heb ze nog niet eens allemaal gezien. Ik ga dan voor Azië! Toen ik voor het eerst in Azië was, heb ik met grote verbazing gekeken naar alle chaos en drukte in de steden, maar op de een of andere manier hing daar ook die relaxte sfeer. Mensen zijn aardig en behulpzaam, het weer stond me heel erg aan en ik voelde me echt thuis. Misschien speelt hierbij ook mee dat mijn grootouders in Indonesië geboren zijn. Ik ben erg weg van de bouwstijl/architectuur, er staan zoveeeel mooie tempels en standbeelden. Ook zijn er in Azië nog heel veel historische plekken die je kunt bezoeken en dat vind ik  erg fascinerend. Dan hebben we het niet eens gehad over de natuur, heerlijke stranden én het onwijs lekkere eten!!

3. Hoe ziet jouw bucket list top 5 eruit?
Als je mijn blog goed in de gaten gaat houden dan komen ze binnenkort ook voorbij. Maar ik wil het nu al wel verklappen hoor:
1. Costa Rica
2. China
3. Peru
4. IJsland
5. Seychellen

4. Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?
Jeetje mijn mooiste foto dat zijn er veel te veel, maar als ik dan echt moet kiezen zou ik voor deze gaan:
mooiste foto

De zonsondergang bij Kata Tjuta in Austalië!!! Ik ben sowieso al verliefd op zonsondergangen door al die prachtige kleuren. Maar op de één of andere manier was deze foto zo goed gelukt haha. Toen ik deze terug zag op de computer stond ik echt versteld, vond hem zo gaaf. Ik vind Kata Tjuta echt een geweldig natuurverschijnsel. Met prachtige ronde vormen en een mooie omgeving, ik heb er laatst een artikel over geschreven.

5. Wat is jouw favoriete souvenir en wat is het verhaal er achter?
Een souvenir!!? Ik ben eigenlijk niet zo van de souvenirs, meestal koop ik een magneetje voor op de koelkast en that’s it. Of als je nog wat geld over hebt op het vliegveld dan koop je nog wel eens wat, maar daar zitten geen mooie verhalen aan vast haha. De mooiste souvenirs zijn je foto’s , elke foto heeft weer een andere fijne herinnering. Vandaar dat er bij mij in huis veel ‘leuke momentjes’ staan of hangen.

schilderij

6. Hoelang blog je al en hoe is dat zo gekomen?
Mijn blog is dit jaar in augustus online gegaan! Maar ik heb van tevoren al het één en ander geschreven natuurlijk. Ik denk dat ik mijn eerste ‘echte’ artikel in mei van dit jaar heb geschreven. Waarom ben ik begonnen met een blog? Omdat ik elke dag wel een keer aan reizen denk en het ontzettend fijn vind om er mee bezig te zijn. Zowel het uitzoeken/uitpluizen van nieuwe plekken, als mijn ervaringen opschrijven en dat ook willen delen met anderen. Door middel van mijn blog wil ik iedereen verliefd laten worden op reizen, want er zijn zoveel mooie plekken, aparte culturen en heerlijke stranden op de wereld.

7. Heb je wel eens iets héél spannends mee gemaakt tijdens een reis?
Ik kan me de vlucht van Surat Thani naar Bangkok nog heeeel goed herinneren, jezus wat een hel was dat. Het was in een mini vliegtuigje met ongeveer 100 (misschien nog niet eens) mensen aan boord en we hadden echt, maar dan ook echt gigantisch noodweer. Ik heb heel de vlucht gekluisterd aan mijn stoel gezeten, zoveel maar vooral zo’n lange turbulentie had ik nog nooit meegemaakt. Verschrikkelijk! En wat ik trouwens ook spannend vond was mijn skydive in Nieuw Zeeland!! Als je in de opening van het vliegtuig staat en je op het punt staat om te gaan springen dan heb je toch wel even schrik, daarna geniet je volop…

skydive

8. Ben jij bang voor spinnen of ander kruipend spul ( insecten ) in het buitenland ?
Haha dat is een heel kort antwoord: NEE! Ik ben eigenlijk helemaal niet bang voor insecten, ik zou eerder omhoog springen van een snelle muis dan bijvoorbeeld van een spin haha. In het buitenland zijn er altijd veel meer insecten en zie je nieuwe soorten, deze vind ik vaak interessant. Alleen wanneer ik moet gaan slapen is het een minder prettig idee, want dan zie je ze niet aankomen haha.

9. Wat voor type reiziger ben jij?
Inmiddels ben ik een FLASHPACKER (de wat luxere variant van backpacker). Het leukst vind ik om rond te reizen en dus niet op één plek te blijven. Alleen heb ik de hostels ingeruild voor budget hotels en guesthouses. Ook ga ik het liefst lekker uit eten in plaats van zelf te koken. Ik huur graag een auto of scooter, zodat je zo vrij bent als een vogeltje en zelf je ritme en route kunt bepalen, heerlijk. Afgelopen september heb ik een roadtrip met een tuktuk door Sri Lanka gemaakt, dat was echt geweldig.

10. In welk land in het buitenland zou jij wel willen wonen ? Of blijf je liever in Nederland?
Ik zou ooit wel eens in het buitenland willen wonen ja. Bijvoorbeeld in Bangkok, alhoewel Nieuw Zeeland en Australië ook prachtige landen zijn. Lastige vraag hoor, stiekem denk ik er wel best vaak aan dus……. Wie weet gaat het er ooit van komen, eerst maar eens nieuwe landen verkennen, want misschien is het daar nog veel leuker om te wonen haha.

11. Wat doe je liever : 3 weken in een tent slapen in Zuidelijk Afrika ( die je ook steeds zelf moet opzetten ) of slaap je liever in een 3-sterrenhotel?
Als ik in Zuidelijk Afrika zou rondreizen dan ga ik echt voor de tent en het avontuur. Uit onze reis door Zuid Oost Europa is gebleken dat ik heel erg goed ben als ‘tentenopbouwer’, dus dat komt helemaal goed.  Al denk ik alleen dat het in die regio niet altijd slim is om te doen, maar als het kan doe ik het! Als afsluiter kun je altijd nog even dat  sterrenhotel mee pakken haha.

VISITE2

Dit waren ze dan mijn elf vragen, nu weet je al een klein beetje meer over mij…

Ik ga de Liebster Award doorgeven aan de volgende bloggers:

Maria van REISHOEDJE.NL
Ellis van ELLISAROUNDTHEWORLD.NL
Elsemieke van LIVINGONAPLANE.NL
Yalou van WEARETHEEARTH.NL

 succes Meiden!!

einde bericht 1

DE REGELS VAN LIEBSTER AWARD:
♥ Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft!
♥ Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft!
♥ Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen!
♥ Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
♥ Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen!

WAT ZIJN JOUW ANTWOORDEN OP DEZE 11 VRAGEN?
1. Welke reis heeft er toe geleid dat je nu het reisvirus hebt?
2. Ben jij een avontuurlijke of een luxe reiziger?
3. Hoelang blog jij al? En hoe is dat zo gekomen?
4. Wat zijn jou 3 favoriete stranden?
5. Heb je wel eens iets vervelends meegemaakt tijdens een reis?
6. Welk land zou jij iedereen aanraden?
7. Wat doe je liever: Skydiven in Nieuw Zeeland of een ritje op een olifant maken in Thailand?
8. Waar gaat je eerst volgende reis naar toe?
9. Zijn er reisprogramma’s die je graag kijkt op tv?
10. Welke reisfoto geeft jou een heel fijn gevoel?
11. Zou je ooit in een ander land willen gaan wonen? En in welk land zou dat dan zijn?

 

 

 

 

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

8 Opmerkingen

 • Esther schreef:

  Super leuk:) kende het woord flashpacker niet eens hahaha! Dat ben ik ook 😉

 • Ellis schreef:

  Wat leuk om zo meer te lezen over jou! En echt heel leuk dat je mij genomineerd hebt, ik laat het je weten als de blog online staat!

 • margreet schreef:

  Hoi Tess,
  Ik heb de beantwoordde vragen met plezier gelezen ! Die foto van de zonsondergang is inderdaad erg mooi ! Ik zou best wel eens naar Australie willen, maar het is zo ver vliegen…. Erg leuk die foto’s aan de wand (hebben wij ook ) en koelkastmagneetjes neem ik ook altijd mee !
  Dan zijn we tegelijk begonnen te bloggen !
  Het lijkt me doodeng om tijdens noodweer in een vliegtuig te zitten, gelukkig heb ik nog nooit zoiets meegemaakt !
  Skydive brrrt dat je dat durft zeg ! Lijkt me natuurlijk fantastisch, maar ik heb erggggg hoogtevrees, dus dat zit er voor mij niet in ! Ik vind spinnen en insecten ook interessant, zolang ze maar niet op me zitten…
  Die roadtrip met tuk tuk door Sri Lanka ga ik nog lezen !
  Ik zie wel, jij bent al net zoals ik, besmet met het reisvirus…Succes met het bloggen en ik hoop dat jullie nog vele mooie reizen gaan maken !

  • Tess schreef:

   Dankjewel Margreet!! Vond het heeeel leuk om je vragen te beantwoorden en ik denk niet dat het reisvirus me ooit gaat verlaten. Jij ook heel veel succes met je blog en de mooie reizen die vast en zeker nog gaat maken..

 • Lizette schreef:

  Leuk om je zo wat beter te leren kennen! Ijsland en Seychellen lijken me ook schitterend. Grappig, ik koop ook altijd magneetjes en verder weinig souveniers.

Laat een reactie achter