Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

 Prambanan je bent adembenemend! Na mijn bezoekje ben je beslist één van mijn favoriete plekken in Indonesië. Ik ben blij dat ik met jou kennis heb mogen maken en zal je sierlijke vormen, gigantische gebouwen en perfecte sfeer nooit vergeten..  PRAMBANAN ook ontmoeten?  Klik dan snel op ‘lees verder’…

‘Het tempelcomplex telt drie hoofdtempels die gewijd zijn aan de drie belangrijkste hindoegoden’

♥ WAAR LIGT HET?
Het tempelcomplex ligt zo’n 18 kilometer ten oosten  van Yogyakarta en is vanuit daar onwijs makkelijk te bereiken. Midden op het eiland Java vind je deze gezellige stad die tevens ook de hoofdstad is van de provincie Yogyakarta. Yogya, zo word hij ook wel genoemd, wordt beschouwd als één van dé culturele centra van Indonesië.

details
Alle tempels hebben sierlijke vormen en prachtig steenwerk.

♥ HOE KOM JE ER?
Ik heb destijds vanuit Yogya een taxi genomen, je maakt een rit van ongeveer een half uurtje en je betaalt nog geen 5 euro. Op de terugweg heb ik een becak (met motor) genomen, geweldige tocht!  Het duurt misschien wel wat langer dan normaal en je moet echt je zonnebril ophouden, want het stof vliegt je om de oren. Maar deze ervaring had ik voor geen goud willen missen, onderweg kreeg je zoveel leuke reacties van de locals: zwaaien, schreeuwen, lachen, soms ook wat vreemde gezichten en de drukte in het verkeer is een werkelijke cultuurshock.

mooi

‘Het complex staat op de werelderfgoed lijst van de Unesco’

♥ WAT IS ER TE ZIEN?
Het tempelcomplex telt drie hoofdtempels die gewijd zijn aan de drie belangrijkste hindoegoden: Shiva, Brahma en Vishnu. De middelste tempel is die van Shiva, de belangrijkste god en is daarom ook de grootste (47 meter). Tegenover deze hoofdtempels vind je drie kleinere tempels, deze zijn gewijd aan het heilig dier van de goden. Zo heeft Shiva een stier. Samen met nog twee gebouwen aan beide zijkanten vormen deze 8 tempels één groot vierkant  plein. En om het nog spectaculairder te maken liggen er rondom het plein de ruïnes van 224 kleine gebouwen, heiligdommen.

shiva

Door verschillende aardbevingen en vooral door het vulkanische as zijn deze helaas niet allemaal intact gebleven. Loop je verder dan zul je zien dat er nog een omringd plein is. Omdat deze pleinen kleine hoogte verschillen hebben is Prambanam een ‘soort’ piramide. Vanuit het hoofdplein heb je de mogelijkheid om door te lopen naar een plein met een aantal boeddhistische tempels.

met Lars

achterkant

HANDIG EN LEUK OM TE WETEN:
♥ Je kunt de Shiva tempel ook van binnen bekijken
♥ Prambanan is op alle dagen geopend vanaf 07.30 uur tot 17.30 uur
♥ Ik vind dit een ‘must see’ als je in Yogya bent
♥ Je betaalt voor een ticket 175.000 IDR, dat is ongeveer € 12,00.
♥ Wil je een rondleiding met een gids, dan zit daar natuurlijk een kleine vergoeding aan vast.
♥ Er is ook een museum met veel info over de geschiedenis
♥ Het complex staat op de werelderfgoed lijst van de Unesco
♥ Ik heb gelezen dat er voor het complex een markt is, echter heb ik die toentertijd (2012) niet gezien. Misschien was deze er toen nog niet of ik was op een verkeerd tijdstip haha.
♥ Prambanan betekent: veel priesters.

ben jij ook fan van azië en haar tempels?

IK BEN OOK TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA: FACEBOOK, INSTRAGRAM EN BLOGLOVIN

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter