Overslaan en naar de algemene inhoudLaatst reed ik terug van mijn werk en toen dacht ik opeens aan mijn eerste verre reis. En dat ik trots op mezelf kan zijn dat ik ooit in mijn leven de keuze heb gemaakt om meer van de wereld te willen zien. Pff… I know, als je dertig bent ga je ineens over dat soort dingen nadenken.

‘Bij het idee alleen al werden we razend enthousiast’

Mijn eerste verre reis ging naar Curaçao, maar om de een of andere reden voelde het niet als reizen. Het was gewoon een vakantie, een vakantie die ook naar Spanje of Frankrijk had kunnen zijn. Er zit duidelijk verschil in vakantie en reizen, vind ik. Ik merkte destijds al snel dat we (Lars en ik) graag meer wilden zien dan alleen het resort en kwam er zo achter dat we het ‘reizen’ in onze genen hadden.

♥ VAN IDEE TOT WERKELIJKHEID
Ik weet nog goed dat Lars en ik tijdens een etentje bij Stefano’s (lees: de lekkerste pizza’s ooit) de hele avond hebben gefantaseerd over een wereldreis. Bij het idee alleen al werden we razend enthousiast! We hadden het over de plekken die we graag wilden gaan bezoeken, alle toffe dingen die we dan zouden meemaken, hoe duur het wel niet zou zijn en hoe lang we dan weg zouden blijven.

’tot de dag van vandaag ben ik zo blij dat we die keuze gemaakt hebben’

Het idee kwam, volgens mij, vanuit mijn kant. Ik zat in het laatste jaar van mijn opleiding en wist eigenlijk nog niet zo goed of ik al het echte werkleven in wilde duiken, zoals volwassen mensen dat doen. Hoe ik precies op het idee kwam weet ik eigenlijk niet meer zo goed, maar het leek me in ieder geval gewoon super vet en vooral spannend om meer te zien van de wereld.

En juist nu was de perfecte tijd om te gaan, we woonden allebei nog thuis en hadden geen ‘echte’ vaste lasten, dus konden we goed sparen. Na een jaartje fulltime gewerkt te hebben hadden we genoeg geld om op avontuur te gaan. Tot de dag van vandaag ben ik zo blij dat we die keuze gemaakt hebben!

‘die cultuurshock wilde ik wel meemaken’

♥ WELKE BESTEMMINGEN?
Australië, dat was de eerste bestemming die bij ons op kwam. Dit land wilden we graag zien, omdat deze bekend stond als hét backpack land van de wereld. De outback stond destijds echt bovenaan mijn lijstje, hoe vet, die gigantische oranje natuur en dat helemaal aan de andere kant van de wereld. Maar ook Azië leek me fantastisch, de chaotische steden en die cultuurshock wilde ik wel meemaken. En waar kan dat beter dan in Thailand?

‘want rondreizen is stiekem best wel zwaar’

Omdat we voor een langere tijd wilden gaan, besloten we nog een aantal bestemmingen te gaan bezoeken. Vanuit Australië vlogen we naar Nieuw Zeeland, wat nog steeds één van mijn favoriete landen is. Dat land heeft zoveel diversiteit qua natuur, waardoor er een wereld voor me open ging, wauw wat ben ik verliefd op dat land. Dan naar Fiji, yay! Een gave bestemming die dichtbij Nieuw Zeeland ligt en waarschijnlijk een land waar je nooit meer naar toe zou gaan, omdat het zo ver weg is. Op dit eiland hebben we 2 weken ‘vakantie’ gevierd, want rondreizen is stiekem best wel zwaar.

‘in totaal reisden we door vijf verschillende landen ‘

Terug naar Australië om het laatste stukje te doen: de Oostkust. Vanuit daar dan eindelijk naar Thailand en inderdaad wat een andere cultuur. Je moet er van houden: of je vindt het helemaal geweldig of je vindt het totaal niets. Ik vind Azië nog steeds helemaal geweldig, ik voel me echt thuis, de sfeer is relaxed en de stranden zijn ware paradijsjes. Tijdens ons verblijf in Thailand vlogen we ook nog op en neer voor een paar weken Bali. In totaal reisden we door vijf verschillende landen en waren we ruim zeven maanden onderweg.

Sinds die tijd was ik verkocht en proberen we elk jaar een mooie reis te maken, wat tot nu toe aardig goed gelukt is. Het afgelopen jaar spande echt de kroon: ik bezocht in één jaar tijd vijf verschillende landen en maakte ik ook nog eens van mijn passie mijn werk. Wat ben ik een gelukkig mens en wie weet wat de tijd ons nog allemaal gaat brengen… Ik wil nog veel meer landen zien, want reizen is leuk!!

Liefs Tess..

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

  • Esther schreef:

    Was ik niet de fotograaf van die laatste te gekke foto 😛 Leuk om te lezen Tess! En super leuk dat ik je heb mogen leren kennen op je eerste reiservaring. Volgende week zitten we mooi met onze billen in Praag! Zoveel zin in! Hopelijk gaan we nog veel mooie (reis) memories maken.

    • Tess schreef:

      Haha ja dat klopt.. die heb jij gemaakt!! 🙂 Heel veel zin in volgende week en alle leuke reisjes die we nog gaan maken samen.