Overslaan en naar de algemene inhoud

kop afbeelding fotoalbum

De zomervakantie is weer voorbij, het is al een tijdje herfst en het koude weer is in aantocht. De kaarsjes mogen aan, de verwarming gaat meer omhoog en er zullen vast donkere dagen komen. Een perfecte periode om al je vakantiemomenten vast te leggen in een album, toch? Ik vind van wel. Het is toch heerlijk om samen met een flinke bak thee (het liefst onder een dekentje) je fotoalbum te maken, ik kan daar echt uren mee bezig zijn en er van genieten. Gewoon nergens aan denken, verstand op nul en je creativiteit de hoofdrol laten spelen. En bij het terugzien van  je vakantiefoto’s ben je al snel ons koude kikkerlandje vergeten. Tegenwoordig kan alles digitaal, zo ook het maken van een fotoalbum. Ik wil jullie graag laten zien hoe ik mijn fotoalbums maak.


Let’s get started…

♥ Foto’s selecteren
Het eerste wat ik altijd doe is het selecteren van mijn mooiste foto’s en de foto’s waar ik de fijnste herinneringen aan heb. Die zet ik allemaal in één map. Op die manier heb je een mooi overzicht van de foto’s die je graag in je album wilt gebruiken. Het is denk ik bij niemand de bedoeling om een mega dik fotoalbum te maken/hebben. Ten eerste ben je gruwelijk veel geld kwijt door de vele pagina’s en ten tweede wordt het vaak saai als je té lang bezig bent om je foto’s terug te kijken. Mooiste foto’s selecteren dus. Heb je nog ruimte over op je pagina dan kun je altijd nog die foto toevoegen waar je over twijfelde.

foto selecteren

♥♥ Landkaart/plattegrond zoeken
Als ik een reis gemaakt heb vind ik het leuk om een landkaart toe te voegen in mijn album. Zo kun je aangeven waar je bent geweest of welke route je gemaakt hebt.
Ik zoek altijd via “Google Afbeeldingen” of “Google Maps”. Het mooie van deze laatste is dat je met de routeplanner je route kunt invullen, zodat je de gehele route in beeld hebt. Maak er een “printscreen” van, snij de afbeelding bij in “Paint” et voila: je eigen route op een afbeelding is klaar!

kaart

♥♥♥ Software HEMA
Voor het maken van mijn fotoalbum gebruik ik de software van de Hema, deze is (vind ik) gemakkelijk in gebruik en erg overzichtelijk. De afgelopen jaren heb ik meerdere software geprobeerd, maar ik kom toch altijd weer terug bij deze. Via hun website kun je eenvoudig de software installeren (homepagina > foto > fotoboeken > gratis software installeren). Wat ik fijn vind aan deze software is, dat je genoeg keus hebt in de lay-out en daarbij kun je het geheel naar je eigen smaak aanpassen.

hema software

♥♥♥♥ Achtergronden zoeken
Nadat ik alle foto’s en afbeeldingen geselecteerd heb, is mijn volgende stap het selecteren van de meest aansprekende achtergronden voor het album. Ik houd van de wat rustige achtergronden, op die manier komen mijn foto’s beter naar voren. Via “google” zoek ik bijvoorbeeld naar “wallpaper wood”, omdat ik vaak een patroon of materiaal wil gebruiken als achtergrond. Kom je de perfecte afbeelding tegen, dan kun je deze opslaan op je computer. Met de geïnstalleerde software is deze afbeelding gemakkelijk te openen. Uiteraard kun je ook kiezen om een eigen foto te gebruiken. Tip: zoek via “Google” in het Engels, daarmee heb je veel meer zoekresultaten.

achtergrond

♥♥♥♥♥ Lay-out
Tijd om je album te gaan “inrichten” en aan te passen naar je eigen smaak. Met de geïnstalleerde software heb je talloze mogelijkheden, zoals het toevoegen van tekst, kaders, sjablonen en plaatjes. De software heeft standaard een aantal vaste foto indelingen, waar je uit kunt kiezen, erg handig. Je kunt zelfs per pagina aangeven hoeveel foto’s je wilt gebruiken. Het wijst zich allemaal vanzelf en lukt het niet, dan is het slim om alle knopjes uit te proberen en simpelweg te kijken wat er gebeurd. Niet bang zijn dat er wat fout gaat. Voordat ik mijn foto’s ga plaatsen bepaal ik mijn lay-out. Ik probeer het één en het ander uit en kom zo bij mijn perfecte combi. Tevens vind ik het ook gewoon leuk om te spelen met verschillende mogelijkheden. Als eerste begin ik met de kaft, die krijgt zijn eigen achtergrond en stijl. Binnen in het album gebruik ik vaak maar één achtergrond. Ook de kaders en teksten probeer ik altijd in dezelfde stijl te houden, op die manier blijft het één geheel. Het blijft vanzelfsprekend je eigen smaak!
Tip: de achtergrond kun je zachter (meer transparant) van kleur zetten, zodat je foto’s er echt uit springen.

fotoboek layoutDit artikel is niet gesponsord, maar is puur mijn persoonlijke mening!!


KUN JIJ OOK UREN BEZIG ZIJN MET HET MAKEN JE FOTOALBUM?
En wist je al dat je me kan volgen via FACEBOOK en INSTAGRAM?

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter