Overslaan en naar de algemene inhoud

ticket kopen

Tickets zoeken moeilijk? Nee joh! Als reisverslaafde ga ik graag op zoek naar nieuwe avonturen en dan natuurlijk het liefst voor zo min mogelijk geld. Het lukt niet altijd  – ligt ook aan de periode waarin je wilt gaan- maar stiekem vind ik toch regelmatig best goede deals. Benieuwd hoe ik dit aanpak? Je leest het hier…

‘en als je de vertrekdatum nog niet weet, kun je “flexibel” zoeken’

♥ SKYSCANNER.NL
Op deze vergelijkingssite kan je invullen vanaf welk land je vliegt en naar welke stad/land je wilt. Dan worden alle vliegvelden in bijvoorbeeld Nederland en Thailand geselecteerd en komen de meest voordelige opties naar boven. Op deze site (of app) kun je dus gemakkelijk tickets vinden van de verschillende vliegtuigmaatschappijen. Zie ik een ticket met een goede prijs, dan kijk ik naar de maatschappij die dit aanbiedt en zoek via hun site verder. Ook als je nog niet weet waar je heen wilt kun je op bestemming “overal” zoeken. Dan zoekt hij de goedkoopste landen en steden bij de door jou opgegeven data. En als je de vertrekdatum nog niet weet, kun je “flexibel” zoeken, zodat je er simpel achter kunt komen welke dagen/maanden het goedkoopst zijn voor jouw droombestemming!

♥ ZOEKEN OP DE SITE VAN DE VLIEGMAATSCHAPPIJ ZELF
Het is niet altijd zo, maar regelmatig is het voordeliger om bij de betreffende vliegtuigmaatschappij zelf te boeken. Want boek je via een tussenpersoon, dan betaal je vrijwel altijd extra kosten. Bekijk dus altijd meerdere sites en aanbieders. Want voor dezelfde vlucht betaal je misschien wel 100 euro minder dan bij een andere aanbieder.

kop

♥ VERTREK VANUIT BELGIË OF DUITSLAND
Vaak zijn de ticketprijzen lager als je vanuit België of Duitsland vliegt in plaats vanuit Nederland. Omdat ik in het zuiden van het land woon zijn de luchthavens van Brussel en Düsseldorf voor mij prima te bereiken. Tip: zoek ook eens via een Duitse of een Belgische site!

‘Probeer eens bij vrienden thuis of op je werk te controleren of de prijzen hetzelfde zijn’

♥ COOKIES VERWIJDEREN OF EEN ANDER IP-ADRES GEBRUIKEN
Omdat de aanbieders en/of de vliegmaatschappijen kunnen “onthouden” naar welke tickets jij kijkt, kunnen ze gemakkelijk de prijs omhoog gooien. Wanneer je dan de dag erna nog een keer gaat kijken naar dezelfde vlucht, kan de prijs verrassend hoger zijn dan gisteren. Daarom verwijder ik altijd mijn cookies of check ik met een andere computer, tablet of laptop wat de prijzen zijn. Zo lijkt het alsof je een nieuwe ‘klant’ bent. Zeker van belang als je daadwerkelijk je vlucht wilt boeken voor de prijs die je het laatst gezien hebt. Probeer eens bij vrienden thuis of op je werk te controleren of de prijzen hetzelfde zijn.

♥ PERIODE
Natuurlijk hangt het er ook vanaf wanneer je wilt/kunt gaan, want ik denk dat iedereen wel weet dat het tijdens de schoolvakanties gewoon altijd duurder is. Ik heb sinds kort het geluk dat ik niet naar deze periodes hoef te kijken en kan dus buiten het “hoogseizoen” om reizen. Als je enigszins kunt kiezen vermijd dan de schoolvakanties of ga net een paar dagen eerder of later. Dat kan enorm veel schelen in de kosten.

terugweg

Hoe zoek jij altijd naar de beste deals? laat het mij hieronder weten.. 

IK BEN OOK TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA: FACEBOOK, INSTRAGRAMBLOGLOVIN EN SINDS KORT OOK OP YOUTUBE!

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter