Overslaan en naar de algemene inhoud

The Great Ocean Road is één van de mooiste routes van de wereld. Ben je van plan om door Australië te reizen, dan mag je deze echt niet missen! De weg ligt tussen de steden Torquay (oostkant) en Warrnambool (westkant) en heeft een afstand van ongeveer 270 kilometer. Je rijdt langs kliffen, mooie afgelegen stranden en na elke bocht komt er weer een nieuwe verrassing. Je kijkt je ogen uit!

CIMG5690

♥ The Twelve Apostles
Als je  gaat zoeken naar informatie over de Great Ocean Road dan zal je hoogstwaarschijnlijk  de Twelve Apostles het eerst tegen komen. Dit zijn namelijk de bekendste rotsformaties van de route en dus ook het meest toeristische. Adembenemend om te zien!


CIMG5725twelve apostles

♥ The London Bridge
Ook de London Bridge is één van de vele bekende rotsformaties van The Great Ocean Road. Deze brug is helaas geen brug meer,  want op 15 januari 1990 stortte de brug geheel onverwacht in, twee toeristen strandden op de rots en moesten met een helikopter gered worden. ….
Maar zeker nog de moeite waard!

london bridge
CIMG5706

♥ Thunder Cave
Deze grot ligt net zoals The Twelve Apostles en The London Brigde aan de Shipwreck Coast. De naam ‘Shipwreck Coast’ heeft haar naam te danken aan de talloze schepen die hier voor de kust vergingen. De steile kliffen worden elke paar seconden weer met het ruige water in contact gebracht. Het water beukt zo hard tegen de rotswanden aan dat het meters hoog de lucht in gaat. Een schitterend gezicht!

CIMG5717
blow hole

♥ Otway National Park
Het Otway National  Park ligt precies in het midden van de route, de hoofdattractie van dit park zijn de vele koala’s, die er leven. Langs de wegen zie je vele auto’s stilstaan om deze schattige beestjes van dichtbij te bewonderen.

otway

♥ Bells Beach
Bells Beach is één van de beste surfstranden van Australië, omdat hier de golven woest en hoog zijn. Het is geen strand om eens lekker te gaan relaxen, maar er zijn voornamelijk mooie grote kliffen. Boven op die kliffen vind je een grote parkeerplaats en van daaruit heb je een spectaculair uitzicht op het strand. Een prachtige plek om lokale surfers te spotten in de woeste golven.

bells beach

Buiten deze ‘bekende’ hoogtepunten is The Great Ocean Road één groot hoogtepunt.
Je vindt langs de route talloze mooie kliffen en eindeloze uitzichten op de oceaan. Het avontuur is ook juist om niet alleen te stoppen op de bekende plekjes, maar juist om op zoek te gaan naar “het minder bekende” van deze route en te genieten van het uitzicht en de schitterende natuur.
Vandaar ook geen overzichtelijke map van deze route, laat het je overkomen, kijk maar wat er op je pad komt!!

viewpoint gor

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

  • Sandra schreef:

    The Great Ocean Road is inderdaad een plek met alleen maar hoogtepunten. Althans, zo ziet het er op de foto’s uit haha! Ik ben nog nooit in Australië geweest, maar het ziet er echt onwijs gaaf uit!

    • Tess schreef:

      Hey Sandra, het is ook onwijs gaaf en echt een prachtige ervaring. Als je ooit Australië gaat bezoeken moet je zeker deze route doen.

Laat een reactie achter