Overslaan en naar de algemene inhoud

kop met tape

Eerlijk, ik ben een beetje verwend met die verre reisjes en dacht dan ook snel: ‘aahh Kroatië, dat is veel te dichtbij en zo gewoontjes, ik wil ver weg!’ Maar in de zomer van 2014 heeft Lars mij toch kunnen overhalen (en stiekem kwam het financieel ook wel goed uit) om met de tent op pad te gaan richting Kroatië. Ik werd verliefd! Daarom vandaag in de spotlights, KROATIË! Enjoy..

p.s. Ik schreef al eerder een artikel over onze route die we toen maakten.

♥ BETAALBAAR
Je kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met de prijzen zoals in Spanje. Al vanaf 6 euro kun je heerlijk eten. Mijn favoriete gerecht? Cevapcici: gekruide gehaktrolletjes met pita brood en salade. De campingprijzen liggen ongeveer tussen de 15 en de 40 euro per nacht. Op de toeristische plekken is het uiteraard wat duurder, maar altijd nog goedkoper dan in Nederland.

eten

♥ SPECTACULAIRE NATUUR
True! Ik heb me verbaasd over de mooie natuur, zo heb je de Plitvice meren waarvan ik intens gelukkig werd. Het lopen over de houten paden, langs de enorme watervallen en de heldere kleur van de meren zijn werkelijk waar sensationeel. Maar Kroatië heeft nog veel meer te bieden, wat dacht je van de azuurblauwe zee, de kustlijnen waar je stil van wordt, alle berglandschappen en vergeet de vele eilanden niet.

plit

berg

kust

♥ GENOEG CAMPINGS
Ben je van plan te gaan kamperen dan zit je in Kroatië goed. Je vindt er tal van campings, de één nog mooier dan de ander! In Trogir bijvoorbeeld, daar stonden we met ons tentje direct aan zee, heerlijk. Maar ook qua prijzen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Benieuwd welke campings ik destijds bezocht? Je leest het hier!

camping

♥ MOOIE STRANDEN
Al heeft Kroatië niet heel veel zandstranden, het land heeft wel de mooiste wateren van de wereld. Ik zal je een paar mooie plaatjes laten zien!

strand 1

strand2

strand3

strand4

strand5

♥ EEUWENOUDE STADJES
Om een voorbeeld te noemen Dubrovnik: ook wel de parel van de Adriatische zee genoemd. Dit vestingstadje ligt aan zee en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Het stikt er van de smalle straatjes waar je heerlijk kunt verdwalen, genieten van de historische gebouwen en een verfrissend drankje kan pakken op één van de vele terrasjes.

dubrov

stad1

stad

♥ VEEL WATERSPORTEN BEOEFENEN
Omdat het land over zoveel eilanden beschikt, leef je al gauw aan het water. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet heel veel in het water te vinden ben, maar kan me voorstellen dat veel mensen wel in zijn voor spannende uitdaging. Naast lekker op het strand liggen, kan men zich uitleven op het water met waterskiën, jetskiën, kanoën of bijvoorbeeld schitterende zeiltochten maken langs de vele eilanden.

water

water1

Ik zei het al eerder… IK BEN VERLIEFD OP KROATIË, En jij?

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

3 Opmerkingen

Laat een reactie achter