Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Yay.. eindelijk was het dan zo ver, we vlogen naar Beijing! Mijn zusje studeert daar voor vijf maanden, zodoende hebben wij (mijn ouders en ik) al snel van die mogelijkheid gebruik gemaakt om haar op te gaan zoeken en.. de The Great Wall of China staat immers al zo lang op mijn bucket list!

‘De eerste dag hebben we het rustig aan gedaan, alles op het gemakje omdat het reizen stiekem toch best wel zwaar was’

Na een rechtstreekse vlucht van 10 uur, een pijnlijke kont en heel veel slaap kwamen we om vijf uur in de ochtend aan in Beijing. We vlogen trouwens met Air China, een prima maatschappij en alles goed verzorgd. We namen de trein en de metro om bij ons hotel te komen, ook dit was allemaal prima te doen, wat een uitvinding die metro.

Ons hotel ligt in de Lishi Hutong. Hutongs zijn nauwe straatjes met kleine huizen en winkeltjes en eettentjes in de kleine traditionele woonwijken, het echte Chinese leven dus. Love it!

hutong

De eerste dag hebben we het rustig aan gedaan, alles op het gemakje omdat het reizen stiekem toch best wel zwaar was. Rond een uurtje of twee hadden we afgesproken met mijn zusje Lenn, ik vond het erg fijn om haar weer even in levende lijve te zien. Dan is China toch best ver weg… Ze gaf ons een kleine rondleiding door één van de bekende winkelstraten van Beijing: Wangfujing street. Een mega grote straat met veel verlichte reclame, chique winkels, super veel mensen en shoppingmalls waar je u tegen zegt.

lennie

shop

Op de terugweg naar ons hotel liepen we door de gezellige hutongs om onze wijk een beetje te verkennen. Al snel merkten we dat de afstanden in werkelijkheid vééééél groter zijn dan dat ze op de kaart lijken haha.. en dus ook moeilijk om te oriënteren, we hebben zo’n 4 kilometer omgelopen

‘we waren natuurlijk reuze benieuwd van waar ze al die tijd met ons geskyped heeft’

De tweede dag (die eigenlijk als de eerste voelde) hadden we in de ochtend de Yashow Market gepland. Eenmaal daar aangekomen bleek dat deze niet meer bestond, terwijl dit wel gewoon nog als tip in mijn Lonley Planet uit 2016 stond. Erg jammer, want dit leek mij wel een hele bijzondere markt. Gelukkig ‘stond’ deze markt in de erg leuke wijk Sanlitun, dus we hebben ons goed vermaakt.

gezellig-wijkje

Tegen een uurtje of vier zijn we naar het Chaoyan Park gegaan, daar een fijne wandeling gemaakt, de aanwezige kunst bekeken, veel bruidsparen gezien die in de “wedding fields” met hun bruidsreportage bezig waren, mooie foto’s kunnen schieten en genoten van sportende kleine kinderen, zo schattig.

park1

park

kindjes

Tegen de avond hebben we de verblijfplaats van Lenn bezocht, de “international student dormitery”. We waren natuurlijk reuze benieuwd waar vandaan ze al die tijd met ons geskyped heeft. Ik vond het leuk om haar studentenkamertje en haar studiegenoten even in het echt te zien en te ontmoeten.

Dag nummer 3 begon iets later dan gepland, altijd lastig om vroeg wakker te worden haha. We spraken met Lenn om 13.00 uur af bij het metrostation vlakbij het Plein van de Hemelse Vrede. Vandaag was het een stuk kouder dan gister en de smog was ook te zien. Gelukkig merkten we van de smog weinig en konden we ons mondkapje in onze tas laten.

metro

Omdat Lenn en ik een heel goed richtingsgevoel hebben, liepen we uiteraard de verkeerde kant op, haha. Om bij het plein te komen moest je door de Security, ze zijn trouwens heel erg van het controleren. Bij elk metrostation wordt je tas en je lijf gescand en elk flesje water wordt gecontroleerd op drugs.

weg

“Ik zag  meelwormen, mini schorpioenen, zeepaardjes, dumplings in de vorm van panda’s…”

Vanaf het indrukwekkend grote plein met de vele historisch belangrijke en andere monumentale gebouwen loop je zo richting de Verboden Stad. Helaas was deze gesloten op het moment dat we daar uiteindelijk aan kwamen (ging blijkbaar al om 16.00 uur dicht, oepsie). Daar moeten we dus nog een keertje terug, want dat  stond op mijn lijstje met de dingen die ik per sé wilde zien.

plein

plein1

De dag sloten we af met DE snackstraat van Beijing: Wangfujing Snack Street!! Hier houd ik van, dit is zooooo leuk en ondanks dat het er super druk en chaotisch is hangt er een gemoedelijke sfeer. Je staat er versteld van, van wat ze daar allemaal verkopen en dus ook eten. Ik zag meelwormen, mini schorpioenen, zeepaardjes en zeesterren, inktvisjes en torretjes en dumplings in de vorm van panda’s, duizenden verschillende snoepjes en ga zo maar door. Als je een zijstraatje neemt loop je door veel te vol gebouwde winkeltjes en weet je dus niet meer waar je moet kijken.

papa

night

eten

Dit is wat we de eerste paar dagen gedaan hebben, hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en mocht je tips hebben laat het me vooral weten!!!

Xje Tess..

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

8 Opmerkingen

Laat een reactie achter