Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Pff jeetje, wat is het hier lastig om te communiceren zeg. Chinezen kunnen nauwelijks of  geen Engels en wij kunnen natuurlijk geen enkel Chinees woord verstaan, behalve Nihao en Xièxie. Gelukkig hebben de meeste ‘jongere’ Chinezen een vertaalprogramma op hun telefoon, maar zelfs dan komen we er niet altijd uit. Nu besef je pas echt hoe lastig het is als je de taal niet spreekt.

‘je komt op plekjes waar je zelf nooit zou komen’

Maar goed, ondanks dat doen we ontzettend veel en nog hele leuke dingen ook haha.. Afgelopen dinsdag hebben we via BajaBikes een onwijs gave fietstocht gedaan door de Hutongs, de traditionele woonwijken in de stadskern, en bezochten we een aantal bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het plein met de Bell Tower en de Drum Tower, een rondje om het Houhai Lake en het National Centre for the Performing Arts bekeken . Zodra ik weer in Nederland ben zal ik hier een uitgebreid artikel over schrijven, want dit is zeker een must do als je in Beijing bent. Je komt op plekjes waar je zelf nooit zou komen, erg indrukwekkend. Daarom wil ik Inge (onze gids) alvast enorm bedanken voor de leuke en informatieve tour!

fiets2

fiets

fiets1

Maar dan… hetgeen wat al heeeeeel lang op mijn bucket list staat: THE GREAT WALL OF CHINA!! yay! De wekker stond om 6.30 uur, best vroeg voor mijn doen want ik ben totaal geen ochtendmens. Maar tot mijn verbazing was ik erg snel wakker!! Voordat we naar de muur gingen bezochten we een fabriekje waar Jade bewerkt werd, of nou ja….. gewoon een hele grote winkel. Dit hoorde helaas bij de tour die we geboekt hadden, normaal ben ik hier niet zo van want ik koop toch niets haha. Ach ja het zat bij de prijs inbegrepen zullen we maar zeggen. De tweede stop waren de Ming (Dingling) Tombs, hier liggen de meeste keizers van de Ming Dynasty begraven.

jade-fabriekje

ming

‘het eerste wat ik dacht was: wauw dit is echt heel vet’

Ik kreeg als tip om niet naar de muur in het Badaling gedeelte te gaan, maar in het Mutianyu gedeelte. Dit stuk muur ligt op ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing en is om en nabij anderhalf uur rijden, als het verkeer mee zit. Je kunt ervoor kiezen om te voet de muur op te gaan of met een kabelbaan, ik koos voor het laatste. Als eerste geniet je al volop van de prachtige omgeving, eenmaal op de muur voel je je waanzinnig. Het eerste wat ik dacht was: wauw dit is echt heel vet!! En daarna dringt het pas tot je door hoe levensgroot (lees: lang) de muur is en hoe veel tijd het heeft gekost dit te bouwen? Ruim 6000 km , gebouwd vanaf 700 voor Christus tot het jaar 1500 in verschillende perioden. Machtig mooi! Een ervaring die je zeker één keer in je leven moet meemaken…

muur

muur1

muur3

muur2

Na de lange en toch wel zware dag van gister ben ik een dagje gaan winkelen met mama en Lenn. Achteraf de perfecte timing, want het regende voor het eerst en dan wel de hele dag, bah. Papa bezocht het Olympisch gebied, op deze plek staan verschillende stadions die gebouwd zijn voor de Olympische spelen in 2008, waaronder het Zwemstadion (Water Cube) en het Nationaal stadion (Bird’s Nest).

olympic

‘en dat was wel een mooie afsluiting’

Weer vroeg uit de veren, want vrijdag stond ‘nogmaals’ de Verboden Stad op de planning, deze keer waren we op tijd en was hij gewoon open. Samen met de hordes toeristen loop je over de grootse pleinen en door de eeuwenoude keizerlijke paleizen en ik moet eerlijk zeggen dat ik me helemaal niet gestoord heb aan de vele mensen. Dat komt waarschijnlijk omdat het zo immens groot is. Wat ik wel jammer vond is dat de paleizen allemaal op elkaar leken, waardoor mijn interesse en enthousiasme een beetje afzwakte. Aan het einde van de wandeling loop je door de prachtige tuinen van de stad en dat was wel een mooie afsluiting.

fbc1
fbc

fbc2

fbc-tuin

TIP: Tegenover de uitgang van de Verboden stad ligt het Jingshan Park en van daaruit heb je een heel mooi uitzicht op het complex. Check de foto’s maar…

park

park-uitzicht

img_8852

Tot slot liepen we vanuit het Jingshan Park door naar het Beihai Park, deze staat bekend om zijn Witte Pagoda, daarnaast is het heerlijk om daar rond het meer te wandelen. Ook kun je vroeg in de morgen aansluiten bij een lesje Tai-Chi met de lokale bevolking.

park-water

XJE TESS..

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

One Comment

Laat een reactie achter