Overslaan en naar de algemene inhoud

Azië was altijd al mijn favoriet maar nu weet ik het 100% zeker, ik ben echt verliefd op dit continent. Wat is het hier fijn: een heerlijk weertje, mooie stranden, lekker chaotisch in de steden, aardige mensen, heel veel lekker eten en vergeet de verse fruitsapjes niet.

‘een verlaten strandje leek ons een fijne plek om even uit te rusten’

♥ Eén nacht in Manila
(wij verbleven in het Salem Domestic Guesthouse)

We vlogen met Cathay Pacific vanuit Amsterdam, met een tussenstop in Hong Kong, naar Manilla. De Filipijnen liggen zoals jullie weten niet om de hoek en in totaal zijn we van deur tot deur ongeveer 20 uur onderweg geweest. Omdat deze stad zelf niet de moeite waard is om te verblijven, boekten we een hotel vlakbij het vliegveld zodat we de volgende ochtend meteen door konden vliegen. Dus meer dan douchen, eten en slapen hebben we niet gedaan.


♥ Twee nachten in Coron
(wij verbleven in het Divine Castle Travellers Inn)

Het eiland Coron ligt in het westen van de Filipijnen en hoort bij de eilandengroep Palawan. Met een propeller vliegtuigje vlogen we in iets meer dan een uur die kant op. Voordat we begonnen aan onze boottrip hadden we op Coron één volle dag om wat meer te zien van het eiland. We wilden in eerste instantie een boottochtje gaan maken, maar deze waren helaas bij meerdere organisaties volgeboekt. Daarom zijn we zelf op avontuur gegaan met de scooter en dit was misschien wel veel leuker… want hierdoor kwamen we op plekken waar bijna geen toerist te zien was. Een verlaten strandje leek ons een fijne plek om even uit te rusten en ook de lokale dorpjes waren erg leuk om doorheen te rijden. Om de dag goed af te sluiten hebben we spontaan een kayak trip door de mangrove bossen gedaan. Ik was helemaal happy want dat wilde ik al zolang een keer doen.

‘elke dag werden we overgoten met nieuwe indrukken’

♥ Driedaagse boottrip van Coron naar El Nido 
Het hoogtepunt van onze eerste week!!. Drie dagen lang hebben we de meest mooie stranden bezocht, sliepen we op onbewoonde eilandjes en zagen we de meest heldere zee ooit, een kleurrijke onderwaterwereld. I love it! Elke dag werden we overgoten met nieuwe indrukken die ik nooit meer zal vergeten. De zee was ontzettend rustig en ik ben gelukkig geen moment zeeziek geweest.

Lars kreeg het de eerste dag trouwens voor elkaar om zowel zijn bril als de GOPRO op de bodem van de zee te krijgen. Vroeg in de ochtend gingen we vanuit Coron naar een eiland voor de kust.
Daar kwamen we aan bij een enorm mooi helder meer, Baracuda lake. Blijkbaar was Lars niet goed wakker want hij sprong met bril en al in het water, deze zakte zo’n 8 meter diep naar de zeebodem. Gelukkig was het water enorm helder en kon onze gids hem in no time opduiken. Aan het eind van de dag gingen we op een onbewoond eiland cliff jumpen. Daarbij knalde de Gopro van zijn speciale armband af, ik denk door de kracht van de landing haha. Deze keer zakte hij diep weg in het zeewier. Maar gelukkig was daar onze gids. de reddende engel. Wat een HELD!

Je reist met een groep van maximaal 14 personen dit klinkt als veel, maar dat valt reuze mee. Zoals gewoonlijk kom je overal Nederlanders tegen, deze keer waren het er 9 van de 14 haha. Natuurlijk gaat er ook een hele crew mee aan bemanning zoals de gids, de kapitein en zijn hulpjes. De dames van de crew stonden in de keuken (varend en wel) en konden mega lekker koken.

‘geen stromend water en elektriciteit, back to basic dus’

Oh en voor diegene die ook van plan zijn om naar de Filipijnen af te reizen, wij boekten deze trip bij Buhay Isla. Het zou geen boottrip zijn als je niet heel de dag op zee bent, je kan er vanuit gaan dat je per dag ongeveer acht uur op de boot zit. In deze uren maak je uiteraard wel verschillende stops om te snorkelen, te cliff jumpen, te chillen op een verlaten strand of  uitgebreid te eten.♥ Vier nachten in El Nido
(we verbleven in Inngo Tourist Inn)

Het eindpunt van de boottocht was in El Nido, dit plaatsje staat bekend om zijn wonderbaarlijke mooie omgeving, verstopte strandjes en lagoons. Overdag merk je het niet zo omdat dan de meeste mensen op de boot zitten, echter in de avond zijn de straten overvol en ziet het er zwart van de mensen. Bij veel restaurants staan er rijen om te kunnen eten. Best Jammer!

‘een fantastisch uitzicht over de baai van El Nido’

Rond de klok van half 7 in de avond meerde onze boot aan in de haven van Corong-Corong, ongeveer 2 kilometer van El Nido verwijderd. Hoewel de  boottrip super tof was, was die ook erg vermoeiend. Daarnaast was er op de slaapplekken uiteraard geen stromend water en elektriciteit, back to basic dus. We hadden erg veel behoefte aan een lekker bed en een goede douche!

De eerste dag stond er eigenlijk niets op de planning, dit is helaas niet helemaal gelukt (heel raar haha!!).  We hebben vooral het stadje en het mooie strand verkend. Aan het einde van de dag gingen we toch nog iets actiefs doen de, canopy walk. Bij deze avontuurlijke klim op een enorme rots wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over de baai van El Nido. Absolute aanrader!

Na een heerlijk roereitje was het tijd om op de tweede dag met de scooter op pad te gaan. Deze keer huurde ik er ook een, want zelf rijden is veel leuker! Onze bestemming voor vandaag was Nacpan beach, 20 km verderop en ongeveer een uurtje rijden. Het laatste stuk reed je namelijk over een onverharde weg met veel stenen, zand en krakkemikkige houten bruggetjes. Af en toe kneep ik hem wel even of dat ik niet zou uitglijden, maar gelukkig is alles goed gegaan. Die middag dus lekker op het strand gelegen! Nacpan Beach staat bekend als één van de mooiste stranden in heel Palawan.

We twijfelden of we vandaag een van de bekende boot tours zouden doen naar de eilandjes voor de kust van El Nido. Vooral omdat we de afgelopen week al erg veel op de boot hadden gezeten. Na een voedzame “ontbijtvergadering” besloten we nog eens te informeren bij de tourdesks. Maar we waren iets te laat en hadden alleen nog de mogelijkheid om een privé boot te huren. Je snapt het natuurlijk al, dat was een beetje te prijzig.

‘aan het einde van de dag werden we getrakteerd op een geweldige zonsondergang’

Dus hebben we ons laatste dagje chillend op het strand Las Cabanas doorgebracht. Dit is een super relaxed strandje met goede strandtenten, lekker eten, een muziekje op de achtergrond en warme zee. Overigens ook hier weer veel kunnen genieten van de geweldig mooie onderwaterwereld van Palawan! Aan het einde van de dag werden we getrakteerd op een geweldige zonsondergang.

Wat een geweldige indrukken weer de eerste week, juist daar doen we het allemaal voor. Collecting happy memories!! Ik ben benieuwd wat de Filipijnen ons nog meer gaat brengen. We vliegen in ieder geval nog naar Cebu en van daar uit gaan we met de boot naar Bohol voor een paar dagen. De rest van onze trip staat nog open dus wie weet waar we terecht komen…


P.s heb je ook al mijn tweede en derde update gelezen?

Op zoek naar het perfecte hotel in de Filipijnen?

Booking.com

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

3 Opmerkingen

Laat een reactie achter