Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Inmiddels al een dagje thuis en weer aan ’t werk, het gewone leventje is weer begonnen. De laatste week hebben jullie nog tegoed, dus bij deze.. Opnieuw een week met veel avontuur en wat strand, ja Peru heeft ook prachtige stranden. Have fun!

♥ Dinsdag 14 Juni 2016
Een reisdagje vandaag! Om kwart voor zes in de ochtend werden we opgehaald in Arequipa door onze hop on hop off bus, de Peru Hop. Vandaag moesten we tien uur in de bus zitten om in Nazca te komen. De hele weg reden we langs de zee, eindelijk! Die hadden we deze vakantie nog niet gezien. Ik moet toegeven dat ik het grootste deel van de rit geslapen heb, maar wat ik heb gezien was prachtig haha. We maakten een stop bij een gezellig restaurantje aan zee om te lunchen, waarna we nog drie uur in de bus hebben gezeten. Maar dat was niet erg, want ons hotel dat we hadden geboekt in Nazca had een heerlijk zwembad, lekker eten en een mega groot bed.

dag 1

dag1,1

♥ Woensdag 15 Juni 2016
Heerlijk uitgeslapen! Even wat luxe konden Lars en ik wel waarderen na de afgelopen twee weken haha. We zijn hier in Nazca om de Nazcalijnen te zien, deze enorme grote tekeningen van bijvoorbeeld een aap, boom, spin en kolibrie liggen er al meer dan 2000 jaar. Waarvoor ze precies dienden weet tot op heden nog steeds niemand. Omdat de tekeningen zo ontzettend groot zijn, kun je deze alleen zien vanuit een vliegtuig. En het vliegtuig was klein, heel klein en je voelde dus elke schok of stoot. Een beetje misselijk was ik wel aan het einde van de vlucht en blij dat ik weer met beide benen op de grond stond. Al met al was dit toch weer een toffe dag met een unieke ervaring rijker.

dag2,1

dag2
Linksboven: Flamingo Rechtboven: Kolibrie Linksonder: Condor Rechtsonder: Spin

♥ Donderdag 16 Juni 2016
Op naar Huacachina, tenminste dat dachten we. Het was de bedoeling dat de bus ons om 16.00 uur zou ophalen… om 16.30 nog steeds geen bus, om 17.00 uur nog steeds geen bus. Uiteindelijk toch maar even gebeld met de organisatie, wat bleek, ze waren ons vergeten. Dit door een aardbeving oefening in de stad, daardoor konden ze onze ophaalplek niet bereiken. De guide van de bus was kennelijk zo van de leg dat hij ons vergeten was. Er werd ons verteld dat we een public bus konden nemen en dat zij dan de kosten terug zouden betalen. Ik begreep uit het telefoongesprek dat dit nog nooit eerder was gebeurd, ze boden dan ook bijna om de minuut hun verontschuldigingen aan. Wat ik wel heel netjes vond, is dat we de “buggy en sandboard tour” van morgen vergoed kregen. We arriveerden uiteindelijk om 20.00 in Ica. Hier hebben we bij het busstation een flink bord eten gescoord en daarna de taxi naar Huacachina gepakt.

tess

♥ Vrijdag 17 Juni 2016
Huacachina is een oase midden in de zandduinen en deze ligt vlakbij de woestijnstad Ica. En en en…. vandaag is de dag dat ik sandboarden mag, super cool! Aan het eind van de middag gaan we met een buggy (grote open terreinwagen) de zandduinen in en dit zijn niet de duinen zoals we die in Nederland kennen, maar deze zijn zeker vier keer zo hoog. Voordat we dit nieuwe avontuur aangingen, besloten we in de ochtend alvast even te gaan kijken bij de oase en in de middag bezochten we een shopping mall. Ohh nee! Mijn eerste keer sandboarden is van start gegaan, wat was het hoog. Heeeeel hoog én steil, maar zo ontzettend gaaf en het geeft je echt een kick. De Buggy is als een rollercoaster, je wordt van links naar rechts en van boven naar beneden geschud. Ook dit is een hele gave beleving en ik zou het zo nog een keer over willen doen, for sure.

oase

dag 4
Buggy

sand

♥ Zaterdag 18 Juni 2016
Om 12 uur checkten we uit bij ons hotel en omdat de bus pas om 18.00 uur vertrok, bleven we nog even hangen bij het zwembad. Een paar uurtjes had ik in gedachten, maar na een uur had ik het wel gezien. Hupsakee met al onze spullen richting Huacachina, daar alles gedropt bij de ophaalplek. De rest van de dag hebben we heerlijk aan het meer gezeten, de zon scheen en het uitzicht was perfect. Rondom het meer zag je de grote zandduinen, het was net een ansichtkaart. Een rustig dagje dus en dat is ook wel een keer fijn. Vanavond rijden we naar Paracas, onze één na laatste stop alweer, balen dat de tijd zo snel voorbij is gegaan.

dag5

dag5,1

dag5,2

♥ Zondag 19 Juni 2016
Strand, eindelijk strand! We verblijven in het Kokopelli Hostel en hier hangt echt een “surfers vibe”, oftewel het luie leventje, heerlijk. Ik werd wakker, keek naar buiten en dacht… Noooo wolken, dit kan niet. Ik heb een dagje zee en er is geen zon, dat meen je niet. Maar een paar uurtjes later kwam hij te voorschijn, ik wist het, hij laat me niet in de steek haha. Zodoende de rest van de dag niets spectaculairs meegemaakt, maar wel fijn gechilled. Ohh wat ik de tweede week helemaal niet verteld heb, is dat we CAVIA gegeten hebben. Een traditioneel gerecht in Peru. Waaaah! Ik vond het heel erg naar kip smaken, maar dan wel met een aparte nasmaak. Hoe meer ik er aan dacht en naar keek, hoe minder trek ik kreeg haha..

dag6

dag6,1

dag6,3

♥ Maandag 20 Juni 2016
Alle tassen zijn weer netjes ingepakt, want vandaag gaan we naar onze laatste stop Lima. Echter voordat we dat gaan doen, hebben we nog twee leuke uitjes op de planning. Als eerste brachten we een bezoekje aan het National Park van Paracas. Dit was een gratis tour vanuit de Peru Hop, onze busorganisatie, jaja gratisjj, daar houden wij Nederlanders van haha. We reden door de woestijn en stopten op mooie uitzichtpunten. Ook hier is het landschap weer totaal anders dan in de rest van het land (wat wij gezien hebben tenminste). Je kunt niets vergelijken. Het tweede uitje bracht ons bij de slaventunnels uit de 16de eeuw, een beetje griezelig en benauwd was het wel. Deze tunnels lagen onder een mega villa van de voormalige plantage-eigenaren. Tegenwoordig is het een super de luxe hotel, ik heb hier helaas geen foto’s kunnen nemen, omdat het al donker was. Vanuit daar zijn we rechtstreeks in een uurtje of drie naar Lima gereden, waar we om 00.30 eindelijk ons bedje in konden duiken.

dag7,1

dag7,3

dag7

♥ Dinsdag 21 Juni 2016
Ah nee, de allerlaatste dag is aangebroken. Aan de ene kant fijn, want je kan weer in je eigen bedje slapen en aan de andere kant wil ik nog zoooo veel meer zien. Maar goed aan alles komt een eind, zo ook deze gruwelijk gave vakantie in Peru. We regelden een taxi voor 16.00 uur die ons naar het vliegveld bracht. Voor die tijd doken we nog even het centrum van Lima in om wat te eten en om het kattenpark te zoeken. Lars had gelezen dat er een park was waar tal van schattige katjes woonden, die super graag met mensen knuffelen. Daar wil ik ook naar toe! En het was waar, zoveel knuffelbare katjes, ik kon er wel heel de middag blijven zitten. Lima is trouwens een leuke levendige stad, jammer is wel dat er in de wintermaanden geen zon te bekennen is. Over de hele stad hangt dan een mistige wolk, waardoor alles er een beetje grauw uitziet. Om 20.00 uur zijn we opgestegen uit Peru en twaalf uur later waren we op Schiphol.

dag8,1

dag8

Wat was dit weer een groot avontuur en wat blijft reizen toch leuk. Peru is een prachtig land met zoveel verschillende gezichten, waarvan wij maar een klein deel gezien hebben. Ik heb af en toe gefoeterd op weer die zoveelste berg en mijn kleren nat gezweet, maar ik ben blij en vooral trots dat ik deze drie weken heb mogen meemaken. PERU YOU WERE AMAZING…

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter