Overslaan en naar de algemene inhoud

De eerste week van onze tuktuk roadtrip door Sri Lanka zit erop. De afgelopen dagen hebben we heel veel gezien en meegemaakt, eigenlijk te veel om te vertellen. Desondanks wil ik jullie toch graag ‘up to date’ houden met een kort verslagje.

sri week 1 kop

♥ Maandag 7 september ‘15
De eerste stappen op Sri Lankaanse bodem, Negombo aan de westkust.  Ik voelde meteen weer de relaxte sfeer van Azië. Omdat we dinsdag met onze gehuurde tuk tuk op pad gaan, moesten we nog een paar dingen regelen. Onder andere een Sri Lankaanse simkaart, zo kunnen we over het gehele eiland google maps gebruiken en eventueel hotels bellen. En stekkers om al onze elektronica op te laden, ze hebben hier namelijk een andere aansluiting dan in Europa. Tevens hebben we alvast even kennis gemaakt met Rocky, de eigenaar van het verhuurbedrijf. Zodat we een tijd konden afspreken om de tuk tuk op te halen. Verder hebben we Negombo een beetje verkend, maar waren toch stiekem best wel moe! Lekker vroeg het bed in dus.

sri week 1.3

♥ Dinsdag 8 september ‘15
Vandaag is de dag, dat ik tuktuk rijden mag! Om 10.00 uur was het dan zo ver… de TUKTUK ophalen! Lars kreeg eerst nog een lesje “how-to-drive-a-tuk-tuk” en kon dat vervolgens later op de dag aan mij leren. Zodoende konden we sneller op pad, we hadden namelijk een lange rit van 170 km noordwaarts naar Anuradhapura voor de boeg. Aangezien je met een tuktuk maar 40 km per uur mag rijden, duurde de rit 5 uur. Na een uurtje of 3 was ik dan aan de beurt, in een zijstraatje leerde Lars me de basics. Ik vond het een beetje spannend, maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Om onderdeel te zijn van het chaotische Sri Lankaanse verkeer is al een hele ervaring op zich, en zeker in een tuktuk.

Sri week 1.2

♥ Woensdag 9 september ‘15
Met de tuktuk richting het oude centrum van Anuradhapura om alle historische tempels (stoepa’s) te bewonderen. Daar hebben we heerlijk rondgereden, lokale roti met kokos geproefd en genoten van al het moois wat hier te zien is! Ik denk dat de foto’s genoeg zeggen… Later zal ik nog een post wijden aan deze oude stad.

Sri week 1

♥ Donderdag 10 september ‘15
Een verplaatsdag vandaag! We zijn vanuit Anuradhapura vertrokken in zuidoostelijke richting naar Sigiriya, zo’n 70 kilometer verderop. Maar voordat we die kant op zijn gereden hebben we Mihintale bezocht. Voor de boeddhisten is Mihintale een heilige plek, omdat deze de geboorteplaats is van het Boeddhisme in Sri Lanka. Je moet er een flink aantal traptreden voor oplopen, maar ik ben blij dat ik deze prachtige plek bezocht heb. Wat een geweldig uitzicht! En ook onderweg hebben we genoten van het groene landschap.

sri week 1.1

♥ Vrijdag 11 september ‘15
De Sigiriya Lion Rock was één van de dingen die ik heel graag wilde zien. Wauw.. wat was dit fenomenaal, echt super vet! De klim naar boven was korter dan verwacht, maar erg pittig. Een goede “work out” voor de bovenbeentjes en stiekem best wel een beetje hoog. In de middag wilden we een National Park gaan bezoeken, maar daar waren we net wat te laat voor terug. Vlakbij Sigiriya ligt Dambulla en bij dit stadje vind je één van de bekendste tempels van Sri Lanka. Deze ‘cave rock’ tempel ligt boven op een berg en je begrijpt het al… Ook hiervoor moesten we weer een flink aantal traptreden overwinnen.

sri week 1.4

♥ Zaterdag 12 september ’15
Op naar het National Park om hopelijk olifanten te spotten. Rond de klok van 12.30 uur rijden we in onze vertrouwde tuktuk richting Minneriya. Eenmaal daar aangekomen vonden we al snel een chauffeur. Ik had nog nooit in een grote jeep gezeten, en weet nu dat ik me heel goed moet vasthouden haha. Na een half uur durende hobbelige weg dan eindelijk op de plek van bestemming. Super om deze grandioze beesten in het wild te zien, ik kon er wel uren naar kijken. Natuurlijk hebben we dat niet gedaan en zijn we verder gereden om nog meer moois te zien. Je had er namelijk ook erg veel vogels, aapjes, buffels en iguana’s. Na deze prachtige ervaring zijn we oostwaarts verder gereden naar Polonnoruwa en daar een mooi guesthouse gevonden voor de nacht.

sri week 1.5

♥ Zondag 13 september ’15
Een dagje in Polonnoruwa, omdat hier ook een hele mooie geschiedenis ligt. Je vindt hier een aantal mooie stoepa’s en oude Boeddhabeelden. In deze ‘oude’ hoofdstad vind je ook mega veel slimme aapjes.  Zo slim, dat we onze tuktuk altijd bij mensen moesten parkeren en niet zomaar ergens alleen achter konden laten. Want anders zouden deze apen de hele tuk tuk slopen, werd ons verteld. Op dit moment zitten we in Batticoloa, aan de oostkust van Sri Lanka. Ons hotel zit direct aan de lagune, waardoor je vanuit het zwembad een mooi uitzicht hebt. Het is de bedoeling dat we morgen weer op pad gaan richting Arugam Bay. Dat lees je volgende week, hopelijk hebben we daar net als nu goede WIFI…

sri week 1.6

Ik heb onze eerste week ook op film staan, bekijk hem hier! enjoy…

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

8 Opmerkingen

Laat een reactie achter