Overslaan en naar de algemene inhoud

Deze week staat in het teken van “surf and sun” aan de east coast van Sri Lanka. Het is hier nu “dry season” en gevoelsmatig is het 10 graden warmer dan aan de west kust. Deze regio staat erom bekend afgelegen te zijn en er zijn dan ook weinig echte steden.  Een groot deel van de bevolking is Hindu (Tamil) of Moslim, waar de rest van het land vooral boeddhistisch is. Wij merken dan ook veel culturele verschillen tijdens onze trip, waarvan de meest opvallende de “Indian head shake” is. Dit houdt in dat ze tegelijkertijd ja en nee schudden, klik hier om te kijken wat we daar mee bedoelen haha!

kop sri week 2

♥ Maandag  14 september ’15
Zoals jullie hadden kunnen lezen hebben we aardig wat gezien en gedaan vorige week. Daarom leek het ons verstandig een dagje langer in Batticaloa te blijven dan gepland. Om even lekker te relaxen en gewoon een dagje “zwembad hangen”. Wij kunnen heel goed stil liggen bij het zwembad, niet dus! In de ochtend hadden we het strand bezocht en lokale vissers hun buit zien binnen halen. En na een uur of 2 zwembad zijn we toch maar weer in de tuktuk gestapt richting een oud Nederlands fort. Dutch Fort Batticaloa is door de VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie) in  1665 gebouwd. Na het bezoekje aan het fort hebben we nog wat rondgereden door de stad, toch handig zo’n eigen tuktuk.

sri week 2

♥ Dinsdag  15 september ’15
Ik ben nog steeds onder de indruk van de verschillende landschappen die je hier onderweg tegenkomt. De ene keer zie je felgroene graslanden met prachtige meren en 50 km verderop kom je in een  woestijnachtig landschap, waar je de warmtedamp op de weg omhoog ziet komen. Maar goed, vandaag gaan we richting Arugam Bay, 110 km zuidelijker en dé surfplaats van Sri Lanka! Onderweg worden we nog steeds raar aangekeken. Nou ja raar, eerder verbaasd. De Sri Lankanen kunnen er wel om lachen en zwaaien of schreeuwen dan ook heel vaak als wij voorbij rijden. Zeker als ik achter het stuur zit, kennelijk voor hun een vreemd gezicht: een vrouw die een tuktuk bestuurt!! Eenmaal aangekomen op ons uitgezochte adresje krijgen we een hutje aan zee. Nu eindelijk een paar dagen chillen…

sri week 2.1

♥ Woensdag 16 september ’15
Pfff…. ik wist niet dat de zee zo ontiegelijk veel lawaai kom maken, jeetje. Gelukkig was ik erg moe van de rit van gisteren, dus heb ik redelijk goed kunnen slapen vannacht. In het hutje had je helemaal “geen” last van kakkerlakken, muggen, torren en gekko’s haha!! Toch maar gevraagd of we van kamer konden wisselen. Dit kon pas op donderdag, nou ja dat ene nachtje extra overleven we wel. Op naar het strand dan maar, daarvoor zijn we tenslotte hier. Mijn surfskills zijn niet denderend, dus laat ik mijn vriend lekker zijn gang gaan op het water. In de tussentijd vermaak ik me prima op het strand.

sri week 2.2

♥ Donderdag 17 september ’15
Yeahhh, het voelt hier heerlijk! Ik hou echt van zon, zee en strand. Vandaag staat er een ander strand in de planning en gelukkig hebben we een fijne tuktuk om daar te komen. De weg er naar toe was er één  van hobbels en gaten ontwijken, waardoor het echt een spannend avontuur werd met onze driewieler. Een aantal keer scheelde het niet veel of we lagen op onze zijkant. Eenmaal bij het strand heb ik genoten van het mooie uitzicht, de hoge golven en natuurlijk de zon. Naast het strand waren er allerlei schommels en strandhutjes, waar je in kon chillen. Kortom een fijn dagje strand.

sri week 2.3

♥ Vrijdag 18 september ’15
Alweer een nieuwe stranddag, dat is ook toevallig! Heel veel geluierd heb ik niet, want ik was vandaag voor het eerst in mijn leven “paparazzi”. Alle golven die mijn vriend op zijn surfboard pakte staan op de foto, ook de “go pro filmpjes” ontbreken niet. Natuurlijk heb ik mezelf ook een paar keer op film gezet en vond het wel relaxed zo aan de waterkant. Morgen moeten we vroeg uit de veren, want we vertrekken naar het bergplaatsje Ella, de omgeving schijnt daar schitterend te zijn. Dat belooft een flinke rit te worden: 120 km, met een behoorlijk deel haarspeldbochten in de bergen. We hopen dat de tuktuk en wij het overleven, haha.

sri week 2.4

♥ Zaterdag 19 september ’15
Toen ik vanochtend opstond was ik best wel een beetje gespannen. De rit door de bergen stond voor de deur en ik hou totaal niet van bergweggetjes! Achteraf gezien had ik me voor niets druk gemaakt, want de wegen waren zeer goed en het was helemaal niet eng. Voordat we de bergen in gingen, reden we een stuk door een National Park en daar hadden we weer een bijzondere ontmoeting met een olifant. Deze stond op maar 30 meter van de tuktuk en het blijft fascinerend om deze beesten in het wild te zien. Een uur of 4 later komen we in Ella aan en hebben we onze spullen gedropt bij een schattige homestay. Op aanraden van de eigenaar zijn we via een theeplantage de “Little Adams Peak” op geklommen. Bovenop deze “peak” hadden we een cool uitzicht over de bergen en in de verte konden we een aantal “National Parks” zien liggen.

sri week 2.5

♥ Zondag 20 september ’15
De zon scheen volop vanmorgen, wat fijn is dat toch, ik kan daar echt vrolijk van worden. Vanuit de homestay zijn we naar de “Nine Arches Bridge” gelopen. Deze 100 jaar oude treinbrug had ik thuis al gevonden op het  internet en leek me heel tof om in het echt te zien. Vlakbij de brug werden we geroepen door een Sri Lankaanse man, deze meneer had sinds 3 weken een klein eettentje op zijn dak met uitzicht op de brug. We hadden trouwens de perfecte timing, want binnen een half uurtje zou er een trein de brug passeren. Ondertussen werd er een kokosnoot voor me open gemaakt en konden we even bijkomen van de pittige wandeling door de theeplantages. Met een steil paadje liepen we naar beneden en daarna via de rails over de brug. Niet veel later kwam de oude dieseltrein over de brug sjokken, een super ervaring! Aan het eind van de dag hebben we nog een tochtje met onze tuktuk gemaakt, gewoon om de omgeving te zien en te ontdekken.

sri week 2.6


natuurlijk staat WEEK 2 OOK OP FILM, BEKIJK HEM HIER! ENJOY…
 

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

4 Opmerkingen

Laat een reactie achter