Overslaan en naar de algemene inhoudIk zal me eerst even voorstellen, want helaas is dit geen leuke blog van mijn grote zus Tess. Hopelijk is het wel een leuke blog van haar jongere zusje Lenn! Momenteel ben ik bezig met de minor Professioneel Schrijven, waarbij ik in een fictief tekstbureau aan het werk ben als tekstschrijver. Komt dat even goed uit voor “de Tessie”. Deze minor is onderdeel van de opleiding Chinese taal en Communicatie die ik volg in het zuidelijkste puntje van Nederland, Maastricht. ‘Mestreech’ is overigens niet mijn geboortestad, dat is en blijft toch zeker wel de mooie stad ’s-Hertogenbosch, waar ik eens in de zoveel tijd mijn ouders (en natuurlijk ook mijn zus..) bezoek. Naast het schrijven van teksten ben ik voornamelijk bezig met tekenen, dansen en fotografie. Nou, genoeg over mij. Laten we het maar gauw hebben over het weekje van mijn vader ik in Marrakesh!

♥ MET HET VLIEGTUIG
Op naar Marrakesh! Lopend? Nee, gelukkig konden mijn vader en ik gewoon een vliegreisje maken. Met een ticket van € 315,- p.p. via Ryan Air zijn wij 7 dagen in de mooie stad geweest. Je kunt echt wel een goedkopere vlucht krijgen naar Marrakesh, maar waarschijnlijk omdat wij in de meivakantie gingen en kort van tevoren geboekt hadden, waren de prijzen wat hoger. Eenmaal aangekomen zijn we met de NO 19 Airport Express bus naar het hotel gegaan. Voor een enkele reis is dat € 2,65 (30 dirham) en voor een retourtje is € 4,45 (50 dirham).

♥ HET HOTEL
We verbleven in het kleine maar fijne hotel Oudaya, gelegen in de moderne wijk Gueliz. In totaal voor 7 nachten en 2 personen was dat met een prijs van € 301,- inclusief ontbijt! Het hotel had een zwembad, enkele winkeltjes, een restaurant, Wi-Fi en meerdere ruimtes waar je kan zitten. Een minpunt aan dit hotel is dat het dichtbij een uitgaansgelegenheid zit of in ieder geval een café waar muziek gedraaid wordt. Voor de lichte slapers is het niet aan te raden, omdat ’s nachts regelmatig de muziek galmt door de dunne muren. Al met al was het een fijn hotel.

 Booking.com

♥ DAGTOURTJE NAAR OURIKA VALLEY
Met toevallig twee andere ouders met hun dochters gingen we naar de bergen in Ourika Valley voor een tourprijs van ongeveer tussen de 25 á 30 euro per persoon. inclusief vervoer en lunch. Je bent een hele dag op pad van ongeveer 8.00 tot 18.00. Op de heenweg stopten we eerst bij een winkeltje en daarna hebben we een Berberse familie bezocht in de bergen en een rondleiding gegekregen in hun huis. En daarna natuurlijk.. de waterval beklimmen! Met een gids overigens. Er zijn meerdere watervallen te zien en bij iedere waterval is een klein terras of in ieder geval een plek waar je wat te drinken kunt halen. Erg grappig om te zien! Uiteindelijk zijn we na het beklimmen van twee watervallen teruggegaan en hebben we nog een stop gemaakt bij een soort boerderij waar arganolie gemaakt werd, de échte!


♥ LE JARDIN MAJORELLE
In één woord: prachtig! De entree is 70 dirham wat omgerekend ongeveer € 6,25 is. Eenmaal binnen, neem je gemak tijdens je wandeling door de kleurrijke tuin. Het is namelijk niet erg groot, maar zeker de moeite waard! Ook is het gedenkteken voor Yves Saint Laurent te zien. Het was niet heel spectaculair, misschien omdat ik er iets meer van had verwacht. Je kan in ieder geval mooie plaatjes schieten hier!

♥ DE MEDINA EN SOUKS
Op het bekende plein van de Medina (Djemaa el Fna) staan ontzettend veel kramen, of marktmannen/vrouwen die souvenirs of eten verkopen. Er zijn zelfs mensen die daar met aapjes staan die dan op je schouder mogen zitten. De dieren die te vinden waren op het plein, waren helaas wat minder om te zien en we vonden het maar zielig voor ze. Vooral in de avond is deze markt erg leuk om te bezichtigen en om lekker te eten! Bij de vele ‘souks’ die achter het plein in de Medina te vinden zijn, is het dé plek om goed te kunnen afdingen. Mijn vader is hier echt een held in en weet precies hoe hij de laagste prijs kan krijgen! Hij heeft mij de fijne kneepjes van “het vak” geleerd.


♥ PAS OP!.. kan toch uitlopen op iets leuks..
Ondanks alle mooie dingen die we gezien hebben, moet je toch altijd nog op je hoede zijn. Een andere dag in Medina kwamen we langs een moskee of iets dergelijks, maar het leek gesloten. Uit het niets kwam er een jongeman naar ons toe en zei dat het dus daadwerkelijk gesloten was, maaaaarrrr.. (natuurlijk is er een maar) hij kon ons wel brengen naar iets dat in het Nederlands blijkbaar ‘leerlooierij’ heet. Na ontzettend lang lopen door een doolhof van ‘souks’, arriveerden we bij de looierij. Het stonk verschrikkelijk! Bah! Daarom kregen we muntblaadjes om de stank te camoufleren. Het was eigenlijk best interessant om te zien, ondanks dat het later een scam bleek te zijn om lederen items te kopen in een winkeltje tegenover. We hebben niks gekocht, maar ze dwongen ons wel om fooi te geven voor de “service” die zogenaamd gratis zou zijn. Ook al is het een plek waar je hoogstwaarschijnlijk niet snel heen zal gaan, toch is het wel leuk om even gezien te hebben, dus.. op eigen risico!

♥ MAISON DE LA PHOTOGRAPHIE
Waar we die dag eigenlijk heen wilden, was het fotografiemuseum van Marrakesh. We waren er straal voorbij gelopen! Het was namelijk een ieniemienie museumpje met een entree van maar 4 euro. De plek zelf was amazing, laat staan de foto’s die daar hingen. Je komt binnen in een soort overdekte tuin met enorme foto’s aan de muur, planten hier en daar, een klein fonteintje en super zacht maar veel licht. Dat kwam doordat er een open dak was..! Het mini museumpje had ook nog een tweede verdieping met een filmzaaltje en zelfs een cafeetje dat uitkeek op de stad. Als souvenir heeft mijn vader een aantal kaartjes met enkele foto’s erop gekocht! Thank youuu.

Xo Lenn

Op zoek naar een perfect hotel in Marrakech? Booking.com

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

One Comment

Laat een reactie achter