Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Je kent ze wel, van die plekken waar je mooie, grappige en leuke herinneringen aan hebt.  Ongetwijfeld heb ik er nog veel meer dan deze 10, maar dit zijn de tofste die mij het meest bijgebleven zijn. Zodra ik terugdenk aan deze plekjes word ik helemaal gelukkig! Dit zijn ze…
heart-28-xxlMOLUNAT ♥ KROATIË
Helemaal in het zuiden van Kroatië vind je deze bijzondere plek. Al telt Molunat maar 217 inwoners, je voelt je er al snel thuis. Veel toeristen vind je hier niet, het is gemoedelijk en lekker rustig omdat het zo ieniemienie is. Ik heb enorm genoten van de omgeving! Omdat we ook naar Montenegro wilden tijdens onze roadtrip door Zuid Oost Europa was dit de perfecte stop. Vanuit hier kun je gemakkelijk de grens over om een rondje te maken langs de meest zuidelijk fjord van Europa.

molunat
Waar ligt het? In het zuiden van Kroatië vlakbij de stad Dubrovnik

TANGALLE ♥ SRILANKA
Gewoon, omdat de stranden super mooi zijn! Dit stukje Sri Lanka is net een ansichtkaart van een paradijsje. Het hotel (Nuga Eden) waar wij toentertijd sliepen had ook een kleine bijrol, je ziet zo wel waarom. Dit is toch wat je noemt echt een vakantiegevoel. Benieuwd naar mijn hele rondreis door Sri Lanka? Klik dan hier..

tangalle

tangalle hotelWaar ligt het? Aan de zuidkust van Sri Lanka

MOUNT JOHN (LAKE TEKAPO) ♥ NIEUW ZEELAND
Zooooo’n super gaaf uitzicht! Na een uurtje wandelen sta je op de top van Mount John, niet alleen het meer is om verliefd op te worden, de hele omgeving is té mooi om waar te zijn. Zoals jullie al wel weten ben ik een enorme fan van Nieuw Zeeland en ik raad iedereen aan dit land ooit eens te bezoeken. Check de foto maar, dan weet je wat ik bedoel.

lake tekapoWaar ligt het? In het plaatsje Tekapo in het midden van het Zuidereiland

SAINT PETE BEACH (FLORIDA) ♥ AMERIKA
Ook weer een prachtig strand haha. Terwijl ik dit artikel schrijf kom ik erachter dat “het strand” mijn voorkeur heeft, geloof ik. Aan deze plek heb ik ook een grappige herinnering, hier werden we namelijk omringd door tientallen wasbeertjes. Wel een beetje onze eigen fout, omdat we er een paar brood wilden voeren. Binnen een paar seconden kwamen ze van alle kanten op ons af gestormd.

strand florida

racoon
Waar ligt het? Aan de westkust van Florida

NEUSCHWANSTEIN ♥ DUITSLAND
Disney Disney Disney… ik houd ervan! Neuschwanstein is de grote inspiratiebron van het wereldberoemde kasteel van Disney. Ook deze trip ga ik nooit meer vergeten. Om het kasteel op zijn mooist te zien kun je paar honderd meter verderop op een brug gaan staan, af te raden voor mensen met hoogtevrees haha. Leuke feitjes & weetjes over Neuschwanstein.

kasteelWaar ligt het? In het dorp Hohenschwangau in Beieren, vlakbij Fussen.

AYUTTHAYA ♥ THAILAND
Inmiddels zal deze oude hoofdstad van Thailand druk bezocht zijn, maar toch heb ik het idee dat veel mensen deze plek overslaan. Doe dit alsjeblieft niet, Ayyuthaya heeft zoveel moois om te ontdekken. Veel geschiedenis en heel veel oude ruïnes op verschillende locaties op het “eiland”. Ik vind dit soort plekken altijd heel fascinerend vanwege het idee dat daar zoveel jaar geleden mensen al leefden, cool toch? Daarnaast is dit de wereldberoemde plek waar een boom om een Boeddha hoofd is gegroeid. De hoogtepunten vind je hier.

ayutthaya

buddha
Waar ligt het? In centraal Thailand op nog geen 100 kilometer ten noordoosten van Bangkok

BELFORTTOREN (BRUGGE) ♥ BELGIË
Ik vond het tof om deze toren te beklimmen, het was echt een ‘klein’ avontuur. Het laatste stukje trap is erg smal, waardoor het passen en meten was met tegenliggers. De middeleeuwse wachttoren is 83 meter hoog en eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over de stad. Tijdens de tocht naar boven kom je langs allerlei museumstukken en kom je wat meer te weten over de geschiedenis van de toren. Heel interessant.

toren

brugge
Waar ligt het? Op de grote mark van de stad Brugge

KUTA (LOMBOK) ♥ INDONESIË
Kuta op Bali is dé strandbestemming van velen, maar wisten jullie dat er ook een Kuta is op Lombok? Ik vond het geweldig, wauw wat een mooie stranden! En het fijne is dat het nog niet zo toeristisch is. Je hebt de stranden dus helemaal voor jou alleen. Kuta is eigenlijk geen kustplaatsje te noemen, maar meer een vissersdorpje met ambitie. De accommodaties zijn heel minimaal en je vindt er wat minder eettentjes dan gewoonlijk, maar wel hele goede hoor haha. Je hebt hier wel een meer authentieke beleving. IK WIL WEER TERUG!!

kuta1
Waar ligt het? Aan de kust in het Zuiden van Lombok

MDINA ♥ MALTA
Het is net alsof je door een filmset uit de oudheid loopt, leuke kleine straatjes, sierlijke kerken en gezellige pleintjes. Omdat deze voormalige hoofdstad op een heuvel/berg is gebouwd -wat overigens heel logisch is want daar woonden de leiders van het land- heb je een perfect uitzicht over het hele eiland. Leuk om te weten is dat er binnen de stadsmuren nog steeds mensen wonen. Mocht je op Malta zijn dan is deze ‘oude’ stad zeker een bezoekje waard. Meer weten over Malta?

mdina

mdina view
Waar ligt het? In het centrum van het eiland

WAVE ROCK (HYDEN) ♥ AUSTRALIË
Wel eens een steen in de vorm van een golf gezien? Hij bestaat en wel in het westen van Australië. Gek hè dat de natuur dit zo maakt, ik heb met bewondering gekeken! Het ligt echt in “the middle of nowhere” in de outback. Samen met de Hippo Yawn Rock, ook al zo’n rare rotsformatie die zijn naam te danken heeft aan zijn vorm. Een gapende nijlpaardenbek.

waverock

hippo
Waar ligt het? In het westen van Australië, 292 km ten oost-zuiden van Perth

Welke plek is jouw het meest bijgebleven?
einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

8 Opmerkingen

 • Wat een toffe bestemmingen staan er op jouw lijstje! Die wave rock ziet er heel bijzonder uit en het Neuschwanstein kasteel, wauw! Een van mijn best bij gebleven bestemming is tevens de bestemming die het meest vers op mijn netvlies staat gebrand, namelijk Lapland! Prachtig dat noorderlicht en dat prachtige pak sneeuw. 🙂 Daarnaast ben ik ook groot fan van de prachtige Italiaanse dorpjes, zoals cinque terre.

  • Tess schreef:

   Ohhh wauw het Noorderlicht staat ook nog op mijn bucket list 🙂 Het liefst zou ik mijn spullen willen pakken en gewoon lekker op reis gaan, ik wil alle mooie plekjes van de wereld zien haha.

 • Wat een droomplekjes zeg! Dat kasteel ziet er spectaculair uit!
  Ik heb best veel plekken waar ik heel van gelukkig van word als ik er aan terug denk, maar op nummer 1 staat de zonsondergang in de Grand Canyon 🙂

  • Tess schreef:

   Er zijn zoveel mooie plekjes en vooral gave herinneringen!! Maaaaaaaar ik hoop dat er nog heel veel bijkomen haha. De Grand Canyon heb ik nog nooit in het echt mogen bewonderen, wil ik wel natuurlijk 😉

 • Marcella schreef:

  Wat een prachtige lijst me geweldige bestemmingen! Ik ben alleen in Thailand & Gent geweest, de rest kan erbij op m’n wishlist! 😉

  • Tess schreef:

   Thank you… Ik kan je Nieuw Zeeland aanraden, zooo ontzettend gaaf! Zag op je blog dat je ook van outdoor houdt dan is dit zeker het perfect land 😉

 • Wat een gave en mooie bestemmingen heb je al bezocht zeg! En prachtige foto’s ook!

Laat een reactie achter