Overslaan en naar de algemene inhoud

Ben je van plan om binnenkort het Caribische eiland te bezoeken en houd je van avontuur? Bekijk dan hier mijn favoriete must do’s in Curaçao.

hoofdfoto cura

Zwemmen met dolfijnen
Met dolfijnen zwemmen, daar droomde je als kind toch ook van? Ik wel. En daarom moest ik het een keer in mijn leven gedaan hebben. Op Curaçao kun je dit doen bij het Sea Aquarium, dit ligt op het schiereiland Bapor kibra aan de zuidkust. Ik vond het echt een unieke ervaring, een ervaring die je nooit meer zal vergeten.

20090912-noon-east-sw1-bsn 062

sea aquarium cura

20090912-noon-east-sw1-bsn 142

 

Boottrip naar klein Curaçao
Klein Curaçao ligt zo’n 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje van Curaçao en is twee uur varen. Het wordt ook wel ‘een klein paradijsje’ genoemd, dat komt door haar witte zandstranden en het kristalheldere water. Op het eiland kun je ook de vuurtoren en het oude scheepswrak bezichtigen, maar je komt daar vooral voor de rust en de spectaculaire onderwaterwereld. Als je geluk hebt kun je zelfs met schilpadden snorkelen. Je kunt het eiland alleen bereiken door een “tour” te boeken, wij hebben dat destijds met Mermaid Boat Trips gedaan.

klein cura

CIMG3479

CIMG3489

Een auto huren
Ben je op zoek naar wat meer avontuur, dan raad ik je aan een auto te huren. Hierdoor zie je veel meer van het eiland en kun je dus alle mooie plekken bewonderen. Curacao heeft talloze mooie stranden, wilde flamingo’s,  adembenemende kliffen en vergeet de Christoffel berg niet te beklimmen. Kortom: Er is genoeg te zien en te doen!

CIMG3427

CIMG3595

curacao strand

CIMG3580

De struisvogelfarm bezoeken
Een bezoekje aan de struisvogelfarm kun je niet overslaan als je in Curacao bent. Met de Safari tour nemen ze je mee door het leven van een struisvogel, ook laten ze je zien hoe slim zo’n dier eigenlijk is. Verder is er tijd genoeg om de struisvogels te voeren en met ze te poseren voor een grappige foto.

CIMG3645

struisvogel farm

CIMG3641

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter