Overslaan en naar de algemene inhoud

kop1

Ik kan niet anders zeggen dat Brugge, tot nu toe, mijn favoriete stad is van België! En al helemaal in de wintertijd, zo rond de kerst, want dan is de stad omgetoverd tot één groot winterparadijs. Overal staan gezellige marktjes, er staat een grote verlichte ijsbaan, er is lekker eten in overvloed en de sfeer die er hangt is hemels. Ja, ik ben voor altijd verliefd op ‘winters Brugge’!

Divider_8-Line-Large

♥ WANDELEN LANGS DE KANALEN
Sowieso kun je prachtig wandelen door de stad, maar een wandeling langs de kanalen kan ik je oprecht aanraden, zeker in deze tijd van het jaar. Samen hand in hand, helemaal verliefd, ohh zó romantisch, zucht… Echter dit kan natuurlijk ook gewoon zonder verliefd te zijn haha. Trouwens wat ook leuk is je kunt de kanalen met een bootje verkennen! Deze tocht duurt ongeveer een half uurtje en de gids laat je de mooiste plekjes van de stad zien.

bootje

kanaal

‘waar jong en oud zich helemaal kunnen uitleven’

♥ SCHAATSEN OP DE GROTE MARKT
Tijdens de kerstmarkt (dit jaar van 25 november 2016 tot 02 januari 2017) staat er altijd een leuke verlichte schaatsbaan op het grote plein, waar jong en oud zich helemaal kunnen uitleven. De historische huizen met alle versieringen en de vele lichtjes maken het magische plaatje compleet. Ook als je niet van schaatsen houdt is deze plek leuk om te bezoeken!

schaatsbaan

schaats

♥ WAFELS ETEN (OP DE KERSTMARKT)
Geen twijfel over mogelijk, wafels horen bij België en dus ook bij Brugge! Gelukkig kun je ze op elke hoek van de straat kopen en, ik weet niet waarom, maar in de winter smaken ze véééééél lekkerder dan in de zomer. Ik zou het wel weten haha…

wafel

‘dat levert je een pracht plaatje op’

DE BELFORT TOREN BEKLIMMEN
Het beklimmen van deze toren is de perfecte manier om de stad in zijn geheel te zien. Een spectaculair uitzicht en wat zijn er veel kleine straatjes ! Je moet weliswaar even geduld hebben, want er staat vaak een lange wachtrij, maar dat is het absoluut meer dan waard. Als je wat later op de middag gaat dan is de zon al aan het zakken en dat levert je een pracht plaatje op. Sunsets are the best! Goed om te weten: het Belfort is dagelijks geopend en er geldt een entreeprijs als je naar boven wilt, ik dacht ongeveer 8 euro.

uitzicht1

uitzicht

‘een meer waar prachtige witte zwanen rond zwemmen’

♥ EEN BEZOEKJE AAN HET PRINSELIJK BEGIJNHOF
Op dit hof staan voornamelijk wit geschilderde huisjes die gebouwd zijn in de 16de en 17de eeuw. Om er te komen moet je over een (kleine) brug. Begijnhof ligt namelijk aan een meer waar prachtige witte zwanen rond zwemmen.  Een mooi fotomomentje!  Tegenwoordig worden de huisjes bewoond door de zusters van de Orde van St. Benedictus. Tip: op huisnummer 1 is te zien hoe men daar vroeger leefde.

hof

meer

Wat is brugge toch een heerlijke stad, love it!

onderschrift

Op zoek naar een hotelletje in brugge?

Booking.com

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter