Overslaan en naar de algemene inhoud

kop afbeelding

Lang voordat Bangkok de hoofdstad van Thailand werd, was Ayutthaya de hoofdstad. De stad ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van Bangkok en is heel makkelijk te bereiken per trein. Het is een perfecte bestemming voor een uitstapje vanuit Bangkok. Heb je wat meer tijd dan zou ik er zeker  1 of 2 dagen overnachten, want er is genoeg te zien. Je vindt er namelijk overblijfselen van eeuwenoude tempels. Ik zet degene die voor mij het meest indrukwekkend waren voor je op een rijtje.

♥ Wat Mahathat
Wat Mahathat is de populairste tempel van Ayutthaya en is hoofdzakelijk bekend om het Boeddhahoofd dat ‘vastgehouden’ wordt door de wortels van een bodhiboom. Er zijn verschillende theorieën  over deze religieuze verschijning. Sommigen geloven dat het beeld na verwoesting van de tempels door Birmezen achter werd gelaten, waarna de boom er later overheen groeide. En anderen zijn van mening dat dieven het wilden stelen, maar dat het beeld te zwaar zou zijn.

rijbewijs tessToegang: 50 Baht / Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 18.00 uur

♥ Wat Phu Khao Thong
Niet ver uit het oude centrum van Ayutthaya ligt de tempel Wat Phu Khao Thong. Deze tempel is niet zo bekend, maar zeker de moeite waard om te beklimmen, de schoonheid ervan te ervaren en om van het fraaie uitzicht te genieten.

meer
Toegang: Gratis / Alle dagen geopend

♥ Wat Phanan Choeng
Wil je een levendige Chinese tempel bezoeken? Ga dan naar Wat Phanan Choeng. Het is mooi, kleurrijk en binnen vind je een reusachtige gouden boeddha. Leuk om over het complex te lopen, want ook buiten zie je verschillende Chinese invloeden. De tempel ligt langs een rivier, vandaar dat sommige toeristen met de boot komen.

grote buddha
Toegang: 20 Baht / Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur

 Wat Chaiwatthanaram
Mijn favoriete tempel in Ayutthaya! De tempel bestaat uit een grote toren van ongeveer 35 meter, omringd door een reeks kleinere torens. Op het terrein vind je meer dan 100 Boeddhabeelden die als een soort van ‘galerij’ getoond worden. De bouwstijl kun je vergelijken met Angkor Wat in Siem Reap in Cambodja. Doordat het zo ruim gebouwd is heb je helemaal niet door dat er andere mensen zijn en voel je je weer even helemaal terug in de tijd.

ayutthaya temple 6
Toegang: 50 Bath / Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 18.00

Wat Phra Si Sanphet
Deze boeddhistische tempel was  één van de meest belangrijke van Ayutthaya. Net als alle andere tempels zie je slechts nog ruïnes van de mooie complexen. De drie Chedi’s zijn wel zo goed als in tact gebleven en kun je deels beklimmen, waardoor je een mooi uitzicht hebt over het complex. Een Chedi is trouwens een boeddhistisch bouwwerk dat herinneringen van een heilige bevat.

3 op een rij collage
Toegang: 50 Baht / Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 18.30 uur

♥ Wat Lokkayasutharam
Meteen bij de ingang van Wat Lokkayasutharum ligt een hele grote boeddha van wel 37 meter lang en 8 meter hoog. Een bijzondere plek om te bezoeken en een route die doorgaans niet heel veel toeristen nemen. Erg leuk is dat de enkele aanwezige locals graag een praatje willen maken. Achter het beeld vind je nog een aantal oude ruïnes, deze vielen helaas wat tegen, maar wel leuk om gezien te hebben, je bent er nou eenmaal toch.

liggende
Toegang: gratis / Alle dagen geopend

De plattegrond van Ayutthaya:
plattegrond tempels Ayutthaya
bovenstaande tempels zijn aangegeven met een sterretje

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

  • Sandra schreef:

    Mooi! Jammer eigenlijk dat Ayutthaya niet meer de hoofdstad is van Thailand. Het heeft volgens mij zoveel meer charme dan Bangkok…

  • Anja schreef:

    Er komen na het lezen van deze mooie post mooie herinneringen naar boven over fietsen in Ayutthaya . Er is zoveel moois te zien daar. We moeten nog een keer terug zie ik wel, want we hebben nog een heleboel gemist. …

Laat een reactie achter