Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

ROME IS ALWAYS A GOOD IDEA!! Ook in de wintermaanden is Rome een prachtige bestemming en kun je genieten van deze indrukwekkende stad. Achter elk spectaculair gebouw vind je weer een nieuwe beeldschone plek, het houdt niet op. Een perfecte stad om in te verdwalen dus! Ik heb de bekendste en voor mij ook de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Veel plezier…

“Zo kijk je niet alleen uit over het prachtige plein, maar ook over een groot deel van Rome”

♥ VATICAAN
De mooiste plek van Rome, eerlijk waar. Ik werd zo blij van deze plek en misschien ook een beetje omdat het zonnetje lekker scheen, maar wat een bijzondere ervaring. Het ernaar toe lopen bracht al een spanning bij mij teweeg. Meteen bij aankomst loop je op het bekende St. Pietersplein met de obelisk en natuurlijk de St. Pietersbasiliek af, een waar fotomomentje. Je moet zeker een bezoekje brengen binnen aan de basiliek, zodat je van boven af het hele plein kunt overzien. Zo kijk je niet alleen uit over het prachtige plein, maar ook over een groot deel van Rome. Verder heb je nog de  musea, die zeer de moeite waard zijn, en verschillende tuinen die je nog kunt gaan bezichtigingen. Via ‘I Musei Vaticani’ kom je ook langs de Sixtijnse kapel, dit is een ruimte met supermooie plafondschilderingen. Helaas ben je niet de enige en staat deze ruimte vol met mede toeristen, maar ondanks dat zeker een must. Tip: Elke zondag laat de paus zich even zien vanaf zijn balkon.

vati 1

vati 2

♥ COLOSSEUM
Het Colosseum was het grootste Amfitheater in het Romeinse Rijk, die gebruikt werd voor gevechten met wilde dieren, gladiatorengevechten en jachtpartijen. Ik denk dat iedereen wel eens heeft gehoord van dit theater, het is niet voor niets dé trekpleister van Rome. En ik kan heel goed begrijpen waarom, de buitenkant alleen al heeft iets mysterieus. Binnen in het theater zie je pas echt hoe megagroot het is en hoeveel indruk dit op je kan maken.


collo 1

collo 2

♥ FORUM ROMANUM
Het Forum Romanum was in de oudheid het grootse centrum van Rome, wat door de jaren heen weer helemaal is opgegraven. Je ziet nu natuurlijk enkel nog restanten van dit centrum.  Zeer interessant om doorheen te lopen en je te beseffen dat hier in de 10e eeuw voor Christus ook al mensen gelopen hebben. Kortom; je beleeft die tijd terug door langs die schitterende ruïnes te lopen.

forum

” Dit werkt alleen als je op de goede manier gooit”

♥ TREVI FONTEIN
De Trevi is de grootste fontein van Rome en ook zeker de mooiste, vind ik. Gewoon een prachtplaatje om naar te kijken. Natuurlijk heb ik ook -net als de duizenden toeristen- een muntje in de fontein gegooid en hierdoor zou ik ooit terugkeren naar deze stad. En dat ga ik ook zeker doen. Maar let op, dit werkt alleen als je op de goede manier gooit! Ga met je rug naar de fontein staan, sluit je ogen, denk aan Rome en gooi met je rechterhand het muntje over je linkerschouder…. ik zeg, doen!

trevi

♥ PANTHEON
Het Pantheon is het gebouw dat het best bewaard is gebleven uit de Romeinse oudheid (gebouwd in 27 v. Chr.) en beslist een bezoekje waard. Bij het zien van dit gebouw ben je eventjes terug in de tijd, tenminste zo heb ik het ervaren. Binnen in het gebouw zie je prachtige schilderingen en sierlijke nissen. Het gat boven in de koepel is een bewuste keuze geweest tijdens de bouw van deze tempel. De gedachte hierachter zou zijn, dat je door middel van het gat direct in contact staat met de hemel.

phanteon

Zou jij een muntje in de trevi fontein gooien?

IK BEN OOK TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA: FACEBOOK, INSTRAGRAM EN BLOGLOVIN

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

Laat een reactie achter