Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Aoteroa, het land van de lange witte wolk. Zo noemden de Maori’s Nieuw Zeeland, toen ze hier ongeveer 500-800 jaar geleden aankwamen. Waarschijnlijk werd deze lange witte wolk veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting. Het Noordereiland zit namelijk bomvol vulkanen, vulkanische activiteit en het landschap is enorm heuvelachtig.
Wil je weten welke route ik heb afgelegd? Lees dan snel verder….

♥ AUCKLAND ♥ ROTORUA ♥ TAUPO ♥ NATIONAL PARK ♥ WELLINGTON 

DETAILS VAN ONZE REIS:
Wanneer?  10 januari 2011 tot en met 25 januari 2011
Aantal dagen? 15 dagen
Type trip?  Backpacken (koppel)
Accommodatie? YHA hostels Nieuw Zeeland
Welk transport?  Hop on Hop off Bus, mocht je ook met de bus willen reizen dan kan ik je Stray of Kiwi Experience aanraden. Het fijne van deze bussen is, dat je zelf kan bepalen waar je stopt en hoe lang je ergens wilt blijven. Bij deze organisaties kun je eventueel ook je overnachtingen en tours boeken.

route noorder NZ 1

♥ AUCKLAND
Eerste indruk?
Er hangt een drukke, maar gezellig sfeer over de stad. Wij hadden het geluk dat het prachtig weer was bij aankomst, waardoor alles wat fijner lijkt dan het is. Net als bijna in alle grote steden in Oceanië zijn er weinig authentieke gebouwen, maar dat neemt uiteraard niet weg dat het geen leuke stad is om te bezoeken. Zeer zeker de moeite waard!
Hoe lang gebleven?
4 nachten
Wat gezien en gedaan?
Zoals iedereen waarschijnlijk doet in een stad, hebben wij gewandeld om het centrum een beetje te verkennen. Ik vond de haven een hele fijne plek om te zijn, heerlijk aan het water. Heb je geen last van hoogtevrees dan is het super tof om de Skytower te beklimmen, je hebt een grandioos uitzicht over de hele stad.

auckland

♥ ROTORUA
Eerste indruk?
De stad zelf ligt aan een groot meer, het stinkt er naar rotte eieren. Dit, omdat er heel veel geothermische activiteit is, overal in de stad zijn dan ook warmwaterbronnen, stoomgaten en modderpoelen te vinden.
Hoe lang gebleven?
3 nachten
Wat gezien en gedaan?
Onderweg naar Rotorua zijn we gestopt voor een rondleiding over de set van Lord of the Rings: The Shire! (de plaats waar de Hobbits wonen). Heel fascinerend om te zien dat alles tot in de puntjes is afgewerkt, maar eigenlijk helemaal nep is. Na aankomst in het hostel hebben we meteen een traditionele Maori dorp bezocht, waar de Maori’s ons met o.a. zang, dans en eten hun cultuur lieten zien. Beetje jammer dat het heel commercieel was…

rotorua

♥ TAUPO
Eerste indruk?
Ik heb Taupo meteen van boven af mogen bewonderen en dat was een pracht plaatje. Het uitzicht op het schitterende turquoise meer is me erg bijgebleven. Het stadje heeft een gemoedelijke sfeer, naast wat winkels, eettentjes en een supermarkt is hier niet (heel) veel te beleven. De omgeving is overigens oogverblindend.
Hoe lang gebleven?
3 nachten
Wat gezien en gedaan?
GESKYDIVED!! super vet. Ik heb al eens wat geschreven over deze toffe ervaring, wil je meer weten? Je leest het hier. Echter voordat we uit het vliegtuig zijn gesprongen zijn we op verschillende plaatsen geweest. De woeste Huka Falls, niet hele hoge watervallen maar zeker spectaculair om te zien. Dit geldt ook voor de geiser die we hebben zien uitbarsten. Lars heeft het Wai-o-Tapu Thermal Wonderland bezocht. Nadat ik de foto’s had gezien had ik er een beetje spijt van dat ikzelf niet ben meegegaan. Wie weet gaan we ooit een keer terug…

taupo

♥ NATIONAL PARK
Eerste indruk?
Wat een super vette natuur. Ik had steeds het idee dat ik over een filmset liep. Dan stond je ineens op de maan en nog geen kilometer verder kon je genieten van het groen en de prachtige blauwe lucht.
Hoe lang?
2 nachten
Wat gezien en gedaan?
De Tongariro Alphine Crossing, die kan ik iedereen aanbevelen. Benieuwd waarom? Check mijn avontuur hier. Tijdens de rit naar het National Park hebben we de Waitomo Glowworm Caves bezocht. Zoals de naam al zegt: in deze grot leven kleine gloeiwormen, zeer bijzonder om te zien.

national park

♥ WELLINGTON
Eerste indruk?
De stad staat bekend om het slechte weer, en dat was het ook. De eerste indruk was helaas wat minder dan de rest. Weer gewoon een stad…. Later bleek het toch een prettige stad te zijn om in te verdwalen.
Hoe lang gebleven?
3 nachten
Wat gezien en gedaan?
Hetgeen wat je altijd doet tijdens een stedentrip: het verkennen van de stad. Wat ik heel leuk vond was de ‘cable car’: een treintje naar boven waar je heerlijk kan wandelen door de Botanical Gardens.

wellington

Tijdens onze reis door Nieuw Zeeland hebben wij uiteraard ook het Zuidereiland bezocht. Hier komt ongetwijfeld ook een artikeltje van. Wanneer weet ik nog niet precies, houd mijn blog of Facebook pagina dus goed in de gaten.

Zou jij het aan durven om te gaan skydiven?

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter