Overslaan en naar de algemene inhoud

kop hoppen

In de zomer van 2013 heb ik samen met mijn vriend een hele mooie rondreis gemaakt door het zuiden van Thailand. Ik wil jullie met plezier onze route langs de geweldig eilanden laten zien. En omdat ikzelf vaak nieuwsgierig ben naar de kosten voor een bepaald land, heb ik de totale kosten van onze trip er aan toegevoegd. Here we go…

onze route:

♥ BANGKOK
Waar ligt het?  
Bangkok is de hoofdstad van Thailand en ligt op de oostelijke oever van de Chao Phraya rivier, dichtbij de golf van Thailand.
Waar overnacht?
 Lamphu House
Hoelang?
2 nachten
Wat gedaan?
Chinatown bezocht
Omdat wij maar 2 nachten Bangkok geboekt hadden en dus eigenlijk maar één volle dag hadden, besloten we Chinatown te bezoeken. Dit stukje van Bangkok hadden we nog niet bezocht in onze voorgaande trips. Met de watertaxi kun je deze wijk gemakkelijk bereiken en is helemaal niet duur. Heb je bij aankomst in Bangkok een cultuurshock opgelopen? Dan krijg je in Chinatown zeker een nieuwe, maar dan dubbel zo erg. Drukke smalle straten met marktjes, verschrikkelijk veel verkeer, maar ondanks de drukte vind ik het onwijs gezellig.

bangkok 1

‘Je komt op en langs bijzondere plekjes en de felle kleuren komen je tegemoet’

♥ KOH PHI HI
Waar ligt het?
 Koh Phi Phi is een populair eiland onder de backpackers en het ligt in de Andamanse zee tussen het eiland Phuket en de plaats Krabi op het vaste land.
Waar overnacht?
 Ivory Phi Phi Hotel
Hoelang?  4 nachten
Wat gedaan? Naar het viewpoint gelopen en een snorkel-boottrip naar Koh Phi Phi leh
Om bij het viewpoint te komen hebben we een aantal traptreden gelopen, nou ja beter gezegd beklommen. Jezus, dat was best een pittig stukje lopen vooral in die hitte. Boven was ik al het zweet en mijn rode hoofd meteen vergeten, wat een fantastisch uitzicht. Dit moet je gezien hebben! Ook de snorkel trip naar Koh Phi Phi leh is een ‘must do’. Je komt op en langs bijzondere plekjes en de felle kleuren komen je tegemoet. Prachtig! Natuurlijk hebben we ook een aantal uurtjes aan het strand gelegen om te genieten van dit sfeervolle eilandje. En in de avond heb je genoeg kroegjes en feestjes op het strand om de dag goed af te sluiten. Oh, en vergeet niet om een wedstrijd thaiboksen te gaan bekijken, erg spectaculair!

koh phi phi

♥ KRABI
Waar ligt het?  
Krabi is een stad gelegen aan de Andamzee en is de hoofdstad van de Provincie Krabi.
Waar overnacht?
 Peace Lagoon
Hoelang?  2 nachten
Wat gedaan?
Om heel eerlijk te zijn hebben we in Krabi alleen gechilled bij het zwembad en wat rondgelopen langs de kust. Het was de bedoeling om de Emerald Pools te bezoeken en een scooter te huren, maar we waren helaas te laat wakker. En aangezien deze plek ongeveer 70 km verderop lag hadden we dus te weinig tijd.

krabi

‘ik vond het heerlijk zo rond te rijden en op alle mooie plekken te kunnen stoppen’

♥ KOH SAMUI
Waar ligt het?
Koh Samui is een eiland in de golf van Thailand en is het populairste vakantie-eiland van Thailand.
Waar overnacht?
 Eden Bungalow
Hoelang?  2 nachten
Wat gedaan?  Scooter trip
Ook hier hadden we maar 2 nachten en dus één volle dag om het eiland te verkennen. Voor een prikkie hadden we een scooter gehuurd en zo heerlijk het eiland rondgereden. Ik vond Koh Samui wat tegenvallen, er hing een minder fijne sfeer dan in Koh Phi Phi. Het was allemaal wat gemaakter had ik het idee, maar voor een paar dagen was het prima.

samui

♥ KOH PHANGAN
Waar ligt het?  Koh Phangan is ook één van de populairste eilanden onder de backpackers met name door haar Full Moon party’s. Het eiland ligt op de kaart boven Samui en dus ook in de golf van Thailand.
Waar overnacht?
 Loyfa Natural Resort
Hoelang?  5 nachten
Wat gedaan?  Scooter gehuurd, strandjes bezocht en naar de avondmarkt geweest.
De laatste week wilden we langer op een plek blijven, zodat we niet zoveel meer hoefden te reizen. Meteen de eerste dag hebben we bij het hotel allebei een scooter gehuurd voor de aankomende dagen. Elke dag zijn we met de scooter op pad geweest, ik vond het heerlijk zo rond te rijden en op alle mooie plekken te kunnen stoppen. En zo alle strandjes af te gaan om daar een duik te nemen in het heldere warme water. De avondmarkt is leuk om even gezien te hebben, maar stelt niet heel veel voor. Het is een straatje met een aantal eetkramen en winkeltjes met hebbedingetjes zoals: kleding, kunst en sieraden. Helaas was er in de periode dat wij er waren geen fullmoon party.

phangan

♥ BANGKOK
Waar overnacht?
 Wendy’s Place
Hoelang?  2 nachten
Wat gedaan? De Shopping Malls bezocht
De twee laatste nachten van onze trip hebben we doorgebracht in de wijk waar je alle grote shopping malls vindt: Pathum Wan. In deze area waren wij ook nog nooit geweest, Bangkok is zo groot, zo zie je stukje bij beetje meer van deze immens grote stad. Dus de hele dag in de shopping malls rondgelopen, gewinkeld, gegeten etc. Erg handig van deze locatie is dat je de trein naar het vliegveld kunt pakken, duurt circa 30 minuten.

mall

______________________________________________________

onze kosten:

♥ DETAILS VAN ONZE REIS
Wanneer?  
22 Juli 2013 tot en met 9 Augustus 2013
Aantal dagen?  
19 dagen
Type trip?  
Koppel, Flashpacker
(niet altijd voor de goedkoopste optie gekozen, het zou zeker voordeliger kunnen)
Welk transport?
 Vliegtuig, bus, taxi en boot
Accommodatie?  
Guesthouses en hotels tot maximaal € 50,- per nacht

TOTALE KOSTEN 3 WEKEN EILAND HOPPEN: € 1470,38 PER PERSOON

GEMIDDELDE KOSTEN PER DAG*: € 48,54 PER PERSOON

*Deze kosten zijn inclusief eten en drinken, binnenlandse vluchten, tours, fooien etc.
Exclusief internationale vluchten.

kosten Zuid Thailand 1Houd er rekening mee dat deze kosten in de afgelopen twee jaar (iets) opgelopen kunnen zijn.

zou jij ook op een scooter gaan rondtoeren?

Ik ben ook te vinden op social media: Facebook, Instragram en Bloglovin!

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

  • ivonne schreef:

    Grappig, ik was wel benieuwd wat je gezien had. Wij waren er dit jaar en heben weer heel anere dingen gedaan. We begonnen in Phuket (ivm duiken)maar vonden dat way to druk, dus snel weer weg. Daarna met de boot naar Koh Lanta, Krabi, Khao Sok NP, Koh Tao. Echt een geweldig rondje. Heb je 1 van die weleens gedaan?

    • Tess schreef:

      Nee daar ben ik nog nooit geweest, alleen in Krabi een paar dagen. Maar er zijn in Thailand nog zoveel eilandjes die ik zou willen zien.

Laat een reactie achter