Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Ben je van plan om met de auto op vakantie te gaan richting Oostenrijk of Kroatië, dan zou ik zeker een tussenstop maken bij het sprookjesachtige kasteel: NEUSCHWANSTEIN. Ik was en ben nog steeds erg gecharmeerd  van het kasteel met haar grandioze uitzicht. Dat ligt deels aan de bouwstijl, maar de omgeving speelt daar zeker ook een grote rol in. In dit artikel heb ik dan ook alle leuke feitjes & weetjes voor je op een rijtje gezet! Here we go..

WIST JE DAT KASTEEL NEUSCHWANSTEIN….

… ♥ In de provincie Beieren ligt, in het dorpje Hohenschwangau vlakbij Füssen.
… ♥ Een perfecte tussenstop is om vervolgens door te reizen naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Slovenië of  Kroatië.
… ♥ Met zo’n 1,3 miljoen bezoekers per jaar dé populairste attractie van Duistland is.
… ♥ Bovenop een heuvel ligt waardoor het allemaal extra sprookjesachtig wordt.
… ♥ Gebouwd is in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van de later krankzinnig verklaarde Koning Ludwig van Beieren.
… ♥ Uit meerdere gebouwen bestaat over een lengte van 150 meter en maar liefst 65 meter hoog is.
…♥ Met talrijke siertorentjes, puntgevels, balkons en schitterend beeldhouwwerk versierd is.

buitenkant

… ♥ Zo’n 7 uur rijden is vanuit mijn woonplaats ‘s-Hertogenbosch, Noord Brabant.
… ♥ Oorspronkelijk de Neue Burg Hohenschwangau genoemd werd en pas zijn huidige naam   kreeg in 1886, na de dood van koning Ludwig.
… ♥ De inspiratiebron was van het kasteel van Walt Disney.
… ♥ Mijn favoriete kasteel is tot nu toe.
… ♥ In een omgeving ligt precies zoals je die in Zuid Duitsland voorstelt: met groene heuvels, grote meren, grote schnitzels, grote pullen bier en mooie houten huizen.

uitzicht

… ♥ Een best pittige wandeling naar boven heeft van ongeveer 40 minuten, maar dat je tegen betaling een shuttle (€2,60 p.p.) kunt nemen of een paard en wagen (€9.00 p.p.).
… ♥ Vanaf de Marienbrücke zeer goed te bewonderen is. Deze brug ligt iets hoger in de bergen en zo heb je een mega mooi uitzicht over het kasteel en de verre omgeving. Momenteel is deze brug afgesloten wegens ‘herstructurering’ en zal waarschijnlijk eind mei weer open zijn.
… ♥ Een grote binnenplaats heeft die vaak helemaal vol staat met toeristen.

brug

… ♥ De mogelijkheid heeft om even binnen te kijken. Hier betaal je € 12,00 per persoon voor en je kunt deze tickets beneden in het dorp Hohenschwangau kopen. Houd er rekening mee dat de tickets in het hoogseizoen op sommige dagen uitverkocht kunnen zijn.
… ♥ Direct grenst aan het natuurreservaat Ammergebirge waar je prachtige wandeltochten kan maken.
… ♥ Enorm goed te fotograferen is, zeker vanaf de Marienbrúcke.
… ♥ Op maar 2 uur rijden van München en 3 uur van Salzburg ligt.
… ♥ De volgende openingstijden heeft: 19 maart tot 15 oktober van 09.00 uur tot 18.00 uur en 16 oktober tot 18 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op 24, 25, 31 december en 1 januari is het     kasteel gesloten.

binnen plaats

WAT VOND IK ERVAN?

Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik erg gecharmeerd van dit kasteel. Ik ben een Disney fan, dus dat speelt natuurlijk ook een klein beetje mee. Het is een beeldschoon bouwwerk en de wandeling er naar toe geeft al een bepaalde sfeer die ik eigenlijk niet zo goed kan uitleggen. Je moet het zelf ervaren.  Ik had het geluk dat het prachtig weer was die dag, waardoor alles er nog mooier uitzag. De brug wat hogerop vond ik wel hét mooiste plekje om het kasteel goed in zijn geheel te kunnen zien! Dus ben je op weg naar Zuid-Oost Europa of heb je een tripje gepland naar Beieren dan is Neuschwanstein en must do!

eind

OOIT EERDER GEHOORD VAN DIT SPROOKJESACHTIGE KASTEEL?

IK BEN OOK TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA: FACEBOOK, INSTRAGRAM EN BLOGLOVIN

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

Laat een reactie achter