Overslaan en naar de algemene inhoud

kop dieren sri met tape

Vroeger.. (en nu nog steeds trouwens haha) was ik altijd razend enthousiast als we naar de dierentuin gingen. Ik vind dieren gewoon heel leuk en mijn hoop was altijd gevestigd op babyaapjes. Of nou ja, als er maar kleine pluizige levende wezentjes waren om mee te knuffelen. Vorig jaar september ontdekte ik dat Sri Lanka één grote dierentuin is! Ik heb daar zoveel wilde dieren kunnen spotten, elke dag klapte ik (als een klein kind) weer in mijn handen. Ja dit is leuk!! Om jullie een beeld te geven waarom ik zo happy was, heb ik mijn mooiste dierenfoto’s uitgezocht vandaag. Have fun..
heart-28-xxlSri Lanka word ook wel klein Afrika genoemd, dit mede door de vele wilde diersoorten die er leven. De landschappen zijn ook enigszins te vergelijken, en dat is nou precies wat mij zo aanspreekt aan het land! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, want bij het zien van deze foto’s krijg ik een beetje heimwee.

♥ Apen! Apen doen het altijd goed bij mij. Niet alle apen trouwens, want de aapjes op Bali vond ik toch minder leuk, maar dat terzijde. Deze foto nam ik boven op de berg bij de Golden Temple in Dambulla, ik vond dit zo schattig. Een vader die moeder en de baby lekker warm houdt.

apen

♥♥ Ik denk dat er wel miljoenen vogels in Sri Lanka leven en ook nog eens ontzettend veel verschillende soorten. Een aantal heb ik goed op beeld kunnen krijgen, maar vond het lastig om te kiezen. Uiteindelijk is het dit snoezig vogeltje geworden, het totaal plaatje klopte precies.

vogel
Bundala National Park

♥♥♥♥ Lars zei op een bepaald moment tegen de gids, dat hij heel graag een krokodil in het wild zou willen zien. En tada, nog geen tien seconden later kon hij zijn geluk niet op. Na een tijdje liet het groene monster ook zijn tanden zien. Waarom is dat? De gids vertelde ons dat krokodillen hun bek openen om de temperatuur van hun lichaam te kunnen regelen.

krokodil
Bundala National Park

♥♥♥♥ Tijdens onze tuk tuk ritjes zijn we een aantal keer gestopt omdat we opeens een olifant zagen. Ik kan dat nog steeds niet goed bevatten, zo gaaf om deze gigantische beesten in het echt te zien. Eerlijk is eerlijk, ik nam deze foto wel in het Minneriya National Park.

olifantalleen

♥♥♥♥♥ Mijn blik viel op dit uitzicht en ik moest daar per se een foto van maken. Het zag er zo grappig uit,  en ja…. een babybuffel hè. Smelt haha!

babybuffel
Bundala National Park

♥♥♥♥♥♥ Je moet even goed kijken en zoeken, zie jij hem? Hint: hij hangt! Ook deze foto nam ik in het Bundala National Park, nadat we net tevoren een fikse onweersbui hadden overleefd.

varaan
Psst.. het is een Varaan.

Divider_8-Line-Large
Ok. ok! Nog een paar extra foto’s, omdat die ook zeker het delen waard zijn…

collage dieren

Wil je meer zien van mijn reis door Sri Lanka? Dat kan hier! En ik ben ontzettend benieuwd welke wilde dieren jullie al ooit eens gespot hebben…

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

One Comment

Laat een reactie achter