Overslaan en naar de algemene inhoud

kop

Door Sigrid van ‘mytravelsecret.nl’ werd ik een paar weken geleden getagd voor de “Mijn mooiste reisjaar” tag. Een tag bedacht door Daphne van ‘livethelifeyoulove.nl’. Mijn mooiste reisjaar? Daar is geen twijfel over mogelijk, dat is het jaar dat ik en mijn vriend 7 maanden op wereldreis zijn geweest. Hoewel we in November 2010 zijn vertrokken kies ik voor het jaar 2011 omdat we in dat jaar de meeste landen bezocht hebben…

“Ook al ben ik soms een beetje lui van aard, in NZ doe ik het allemaal haha”

♥ NIEUW ZEELAND
Na een geweldig ‘oud en nieuw’ in Sydney zijn we een aantal dagen later naar Nieuw-Zeeland gevlogen: Auckland. Daar was de start van onze rondreis van 6 weken per (hop on- hop off) bus over het Noorder- en Zuidereiland. Als ik zo terug denk, staat Nieuw-Zeeland nog steeds boven aan mijn lijstje ‘mooiste landen’. Het heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik graag nog een keer terug zou willen, want ik weet zeker dat er nog zoveel meer moois te zien is. Vooral de onvoorstelbare, maar ook ‘filmachtige’ natuur heeft daar zeker aan meegewerkt. Daarnaast is het echt een actief land met veel buitensporten, mooie wandeltochten en spannende attracties zoals: skydiven, bungeejumpen en raften. Ook al ben ik soms een beetje lui van aard, in NZ doe ik het allemaal haha.

NZ

♥ FIJI
6 weken volle bak reizen dat is best wel zwaar hoor haha. Vandaar dat we heerlijk 10 daagjes gechilled hebben en waar kan dat nou beter dan op Fiji? Lang uitslapen, lekker eten, een duikje nemen, weer eten, boekje lezen, slapen en de volgende dag weer precies hetzelfde riedeltje, heerlijk. In het ‘Fijibeachhouse’, zo heette ons verblijf, kon je ook wat leuke activiteiten doen. Zo hebben we gesnorkeld, paardgereden op het strand bij zonsondergang, een jungle trek gedaan, gekayakt en dat allemaal op ‘Fijitime’.

fiji

♥ AUSTRALIË
Terug naar Australië want het was nu tijd voor de oostkant van het land. In de maanden November en December 2010 hebben we onder andere een kleine roadtrip door het Zuid-Westen gemaakt, de Outback bezocht en langs de Great Ocean Road gereden.
We vlogen terug naar Sydney, waar we vervolgens de bus hadden gepakt naar Byron Bay. Overigens vind ik Byron Bay de leukste plek aan de oostkust. Er hangt gewoon een hele fijne sfeer (een perfect strandleventje) én heb daar mijn eerste surfles gehad, yeah!! In ongeveer een maand zijn we helemaal naar Cairns gereisd, dat was dan ook ons eindpunt. Die 4 weken lang leefden we heerlijk aan het strand, ik kon en kan daar nog steeds heeeel goed mee omgaan haha.

aussie

“Ik voelde me meteen thuis, het was wel druk en chaotisch, maar op de één of andere manier hing er ook zo’n relaxte sfeer”

♥ THAILAND
Ik keek heel erg uit naar mijn eerste ontmoeting met Azië, dit omdat ik toch een klein beetje Aziatisch bloed heb. De geur van Azië ruik je al op het vliegveld, we vlogen op Bangkok trouwens. Ik voelde me meteen thuis, het was wel druk en chaotisch, maar op de één of andere manier hing er ook zo’n relaxte sfeer. We besloten om naar het noorden te gaan met als eindpunt Chiang Mai, daartussen natuurlijk ook de nodige leuke stops gedaan zoals: Ayutthaya, Phitsanulok en Pai. Precies op het moment dat wij in Chaing Mai waren was het Thais Nieuwjaar (13 tot 15 April). Dat werd uitbundig gevierd door een groot watergevecht, waar de hele stad aan meedeed! Super tof om mee te maken en denk dat ik daar ook ooit nog eens een blog over ga schrijven.

thai 1

♥ INDONESIË
Samen met de ouders van mijn vriend hadden we een paar weken Bali geboekt, wat voor ons natuurlijk helemaal niet duur was vanuit Thailand. Onze eerste stop was in Sanur, gevolgd door Seminyak, Lovina en Kuta. Bali viel voor mij een beetje tegen, ik vond het heel erg toeristisch. En omdat we erg moe waren van al die maanden reizen hebben we ook niet heel veel gedaan in Bali. Wel jammer, als ik nu terugdenk. Het was de bedoeling om nog 3 weken terug te gaan naar Thailand want we wilden heel graag nog de zuidkant doen. Helaas waren er in die tijd te veel overstromingen en hebben we besloten eerder naar huis te gaan.

bali

♥ SPANJE 
In de herfstvakantie van dat jaar ben ik ook nog een weekje naar Madrid geweest met mijn ouders en zusje. Alsof ik nog niet genoeg gereisd had dat jaar, ik ging vanzelfsprekend maar al te graag mee!

madrid

Dat was ‘ie’ mijn mooiste reisjaar… door dat jaar heb ik nu het reisvirus te pakken en daar ben ik heel dankbaar voor: ‘gewoon omdat reizen leuk is’. 


Natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig naar ‘het mooiste reisjaar’ van andere bloggers & daarom nomineer ik de volgende reis liefhebbers:

Vincent en Suzanne www.reizenoverdewereld.nl
Emma van www.travelhotspots.nl
Mellisa van WWW.GRENZELOOSREIZEN.NL

Succes!!

einde bericht 1

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

  • Wat een ontzettend gaaf jaar zeg!! 2010-2011 was het jaar dat ik ook voor het eerst voor langere tijd weg ging 😉 6 weken Nieuw-Zeeland staat nog op m’n bucketlist. Lijkt me heel erg gaaf. Bedankt voor het invullen 🙂

    • Tess schreef:

      Het was ook een super vette reis, hopelijk komt er binnenkort nog zo’n leuk jaar haha. Jaaaaa.. Nieuw Zeeland is zo gaaf daar moet je zeker een x naar toe! ik vond het geweldig, zou zo weer terug willen 🙂

Laat een reactie achter