Overslaan en naar de algemene inhoud

kopInmiddels ben ik al een kleine week thuis en hebben jullie de laatste dagen nog tegoed. Dus bij deze! Ik heb nog lang niet alles gezien van het indrukwekkende Beijing en ik denk dat er je met gemak een half jaar kan ronddwalen want het is zo mega groot. Ooit kom ik terug en zeker om nog meer van China te zien. Al ben ik sowieso verliefd op heel Azië! 

‘de wind maakte het koud en guur’

Even kijken waar waren we gebleven.. oh ja we ontdekten dat de bekende Lama Tempel gewoon aan de (hoofd)straat lag waar wij verbleven, alleen dan 5 kilometer verder op. Vlak voor de tempel is trouwens ook een metrostation waar je kunt uitstappen, heel makkelijk want de halte heet Lama Tempel haha. Papa had voor zichzelf een rustdagje ingepland, zodoende ging ik met mama op stap. Naar de Lama Tempel uiteraard!! Het was best koud die dag nou, de wind maakte het koud en guur. Op de terugweg zijn we niet met de metro gegaan maar te voet, zo konden we af en toe een winkeltje binnen schieten.

lama1

lama3

lama2

lama

‘Ik blijf erbij dat de architectuur in Azië geweldig is’

De Tempel van de Hemel was één van dé vele dingen die ik wilde zien en een paar dagen voor vertrek hadden we hem een dagje tot onze beschikking, net als de rest van de toeristen. Deze tempel ligt in een uitgestrekt park, waar nog een aantal andere grootse gebouwen staan, onder andere: het Zhaigong Paleis, de Danbi Bridge en het ronde altaar Yuan Qui. Ik blijf erbij dat de architectuur in Azië geweldig is en dat werd deze dag nog eens extra bevestigd!

hemel1

hemel4

hemel2

hemel

‘echt een sport dat pingelen’

Aan het einde van de middag hadden we met Lenn afgesproken om naar de Pearl Market te gaan. Op deze markt verkopen ze van alles, je kan het zo gek niet bedenken. Van washi tape tot koptelefoons, van telefoonhoesjes tot koffers en van sieraden tot winterjassen. Over het algemeen vind je hier meer toeristen dan de ‘locals’ zelf, als het maar zo goedkoop mogelijk is haha.  Alles wat ze op deze markt verkopen is nep, daarom kun je mega goed pingelen en goedkope prijsjes maken. Echt een sport dat pingelen, gelukkig zijn mijn vader en zusje daar erg goed in.

markt

markt2

markt1

‘de  keizers gebruikten vroeger dit paleis als hun buitenverblijf’

De één na laatste dag al weer, deze dag brachten we door bij het Zomerpaleis, dit is een mega groot complex met paleizen, tempels, pagoda’s, bruggen en prachtige wandelpaden door de tuinen. De  keizers gebruikten vroeger dit paleis als hun buitenverblijf. Dus wanneer het in de zomer te heet werd in de binnenstad vertrok de keizer en aanhang naar deze sprookjesachtige plek, die tegenwoordig ook op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Dit zijn mijn favoriete foto’s:

paleis

paleis3

paleis1

paleis2

paleis4

‘Yes gelukt, maar wat word mijn volgende doel?’

Ohh nee het laatste dagje, het is zo leuk en ik wil nog niet naar huis. Tja aan alles komt een eind, zo ook aan deze heerlijke dagen in Beijing. Trouwens, door deze trip heb ik (een soort van) mijn doel bereikt: 30 landen bezoeken vóór mijn 30ste! Yes gelukt, maar wat wordt mijn volgende doel? haha..

Omdat we pas om 22.00 naar het vliegveld hoefden besloten we de kamer voor één extra dag bij te boeken, zodat we lekker konden uitslapen, op ons gemakje de koffers konden inpakken en nog konden douchen voordat we het vliegtuig in gingen. Ook Lennie was nog even langs gekomen om afscheid van ons te nemen. Nog even fijn wat gekletst, gegeten en gelachen met z’n viertjes!! See you in three months sis!

grappig

Ik kan maar één ding zeggen: BEIJING JE BENT FAN-TAS-TISCH!!!

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

  • Maria Biezemans schreef:

    Hoi Tess, wat mooi is jullie reis geweest en door de beschrijving en de foto’s konden de thuisblijvers meegenieten. Geweldig. Benieuwd wat je volgende reis wordt.

    • Tess schreef:

      Dankjewel Maria, het was geweldig!! We hebben al een leuk reisje op de planning staan… een relax vakantie in Kaapverdië 🙂 maar dat is pas in Februari met mijn verjaardag

Laat een reactie achter