Overslaan en naar de algemene inhoud

Alweer thuis? Ja inmiddels ben ik alweer een aantal dagen aan het werk, maar ik kan me de laatste paar dagen van onze trip nog heel goed herinneren. En die wil ik jullie niet ontnemen haha. De titel verklapt het eigenlijk al, we hebben gezwommen met walvishaaien. FAN-TAS-TISCH!

‘EN TJA, DAAR BEN IK HEEL VATBAAR VOOR HAHA’

♥ Eén nacht in Cebu
(we verbleven in het Pillows Hotel)

Na een paar fijne dagen op Bohol namen we de boot weer terug naar Cebu. Een reisdagje dus! Dit keer boekten we een hotel in het hart van het centrum, vlakbij het bekende plein Fuenta Osmena Circle.


Omdat het al eind van de middag was gingen we met de taxi naar een shopping mall, want ja, shoppen is altijd leuk. Uiteindelijk zijn we in de spelletjes hal blijven hangen, wat ik echt super cool vond. Want er waren voornamelijk roze-gekleurde-met-veel-schattige-poppetjes-en-blije-muziekjes-op-de-achtergrond spelletjes. En tja, daar ben ik heel vatbaar voor haha.

‘ontzettend gaar van de hele dag zitten, vliegen, zitten en weer zitten’

De volgende middag vlogen we verder naar Legazpi om te gaan zwemmen met walvishaaien, mount Mayon te zien en een paar dagen te chillen.

Mount Mayon is een actieve vulkaan op het grootste eiland van de Filipijnen, Luzon genaamd. En met 2462 meter ook één van de hoogste bergen in het land. De naam van de vulkaan betekent iets als ‘beautiful single lady’ en dat klopt ook wel, want de vulkaan heeft de perfecte vorm. In september 2014 barstte de vulkaan voor de laatste keer uit.


Zo kwamen we op het vliegveld aan, what a view!

♥ Vier nachten in Donsol
(we verbleven in het Vitton resort)

Na een ritje van anderhalf uur in de taxi arriveerden we in het donker bij ons hotel. Eenmaal daar  aangekomen stonden we niet op de reserveringslijst, dat vond ik al vreemd. Maar ach, dat kan wel eens gebeuren. Ook deze keer waren we zo ontzettend gaar van de hele dag zitten, vliegen, zitten en weer zitten. Daarom zijn we na het eten meteen het bed in gedoken.

‘dat kan ook alleen ons overkomen’

De volgende ochtend zaten Lars en ik bij het restaurant  keken we samen naar het zwembad. En dachten allebei hetzelfde, hmm op de foto’s zag het zwembad er toch heel anders uit? En die naam ‘Woodland’ dat klopt volgens mij niet….

HAHAHA wij hebben gewoon een nacht in het verkeerde hotel geslapen, dat kan ook alleen ons overkomen. Dus al onze spullen weer ingepakt en naar 300 meter verder verhuisd. Maar wat bleek nou, Vitton en Woodland zijn zuster bedrijven en horen daarom toch een beetje bij elkaar. De taxi chauffeur had ons blijkbaar bij de verkeerde afgezet, ik zei namelijk dat ik naar het Vitton en Woodland resort wilde. Ik vond het 2e hotel wel fijner want deze was wat luxer en schoner.

‘ALS JE DAN WEER TERUG KIJKT DAN SCHRIK JE EVEN’

Zwemmen met walvishaaien waaaahh!!! Speciaal voor deze unieke ervaring zijn we op het vliegtuig gestapt. Want in tegenstelling tot Oslob worden deze gigantische beesten hier niet gevoerd, maar zwemmen ze rond in hun natuurlijke omgeving. En dat vind ik wel heel belangrijk, denk maar aan al die arme tijgers in Thailand. Maar goed, de reden dat er zo veel walvishaaien in Donsol zwemmen is het vele plankton wat ze hier vinden in het water.

Het is niet nodig om van te voren te boeken, tenminste dat hebben wij niet gedaan. Je kunt rechtstreeks naar het toeristencentrum van Donsol gaan, ga wel vroeg want dan heb je de meeste kans om de walvishaaien te spotten. Er gaan geloof ik 3 keer per dag een aantal boten de zee op en wij gingen met de eerste shift van zeven uur mee. Mocht je geen snorkelgear hebben dan kun je dat gewoon daar huren. Omgerekend waren we ongeveer €20,- per persoon kwijt, nog goedkoper dan de Efteling dus!

‘op mijn instagram heb ik een kort filmpje gepost’

Daar gaan we! Wat ik trouwens wel heel bijzonder vond is dat ze helemaal niet ver van de kust zwommen. Ik had eigenlijk gedacht dat we een eindje moesten varen voor we ook maar iets van zo’n groot beest zouden tegen komen. Maar ze zwemmen al 100 meter van het strand af.
Op de boot gaat de crew op zoek naar whalesharks, zodra ze er een zien varen ze ongeveer 30 meter voor hem uit. Het geeft je wel echt een adrenaline kick, al varend moet je in het water springen. Je gids roept dan: Are you ready!? … JUMP, JUMP, JUMP!!! Ben je eenmaal in het water dan ga je zoeken, in eerste instantie zie je hem niet omdat het water troebel is vanwege de plankton. Maar als je dan weer terug kijkt dan schrik je ineens. Holy Shit.. wat een gigantische beesten!!

Dit is denk ik één van mijn mooiste ervaringen ooit en ik wil tegen iedereen zeggen: GA NAAR DONSOL EN ZWEM MET WALVISHAAIEN!! Foto’s zijn helaas niet zo goed gelukt, maar daar gaat het niet om. Als je zelf maar geniet van het avontuur, toch!? Trouwens op mijn instagram heb ik een kort filmpje gepost!!

Voordat Donsol een toeristische plek werd was het een klein vissersdorpje. Het centrum van Donsol is mega chaotisch en oud, je kan echt merken dat de mensen heel arm zijn. En je ziet er bijna geen toeristen, die blijven vaak maar 2 dagen en zijn dan alleen in hun resorts te vinden.
Daarnaast is er geen pinautomaat, weinig tot geen wifi en kun je ook nergens met creditcard betalen, ook bij het resort niet.

Wij wilden toch even gaan kijken om wat meer te zien van Donsol en wellicht dat we ook iets konden gaan eten. Dat was niet zo’n denderend plan, er waren geen echte eettentjes en de mensen staarden ons de hele tijd aan. Het was zondag dus heel het dorp liep door de hoofdstraat. We vonden een markt en hebben daar wat rond gelopen. Gewoon een beetje rond snuffelen en niets kopen, want vaak koop ik dan iets wat ik thuis toch niet ga gebruiken. Toch maar terug naar het resort voor ons avondeten.

‘daarom maar een dagje relaxen en vooral veel zonnen’

Het was de bedoeling om ook een dagje op pad te gaan met een scooter, zodat we mount Mayon van dichtbij konden gaan zien. Alleen hadden we iets te lang uitgeslapen (ook fijn) en als we een scooter wilden huren moesten we de scooter al om vijf uur weer inleveren. Aangezien het anderhalf uur rijden was naar de vulkaan was dit geen slimme actie. Daarom maar een dagje relaxen en vooral veel zonnen bij het zwembad!

‘gegeten en nog meer gegeten

Op de laatste dag hadden we afgesproken met de vriendin van mijn oom. Zij is geboren in de Filipijnen, maar woont al heel lang in Amerika. En toevallig was zij ook in Legazpi op het moment dat wij daar waren. We spraken af in shopping mall om gezellig wat te gaan eten. Ze heeft ons het een en het ander van de lokale keuken laten proeven, nomnomnom! Aan het eind van de middag vlogen we terug naar Manila.

En zagen we mount Mayon zonder wolken..

♥ Eén nacht in Manila
(we verbleven in het Salem Domestic Guesthouse)

Vandaag om half negen in de avond vliegt ons vliegtuig weer terug naar Nederland. We hebben nog een tussenstop in Hong Kong en stiekem hoopte ik dat we daar vertraging hadden. Want dan konden we ook nog Hong Kong mee pikken haha. Maar goed, om die paar uren te overbruggen besloten we om naar één van de grootste shopping malls van Azië te gaan: SM Mall of Asia. Daar hebben we fijn geshopt, gegeten en nog meer gegeten haha. Zo was ons laatste dagje heel snel voorbij. Terug naar het hotel want we hadden onze kamer voor een aantal uur bijgeboekt zodat we na de shopsessie nog een heerlijke een douche konden nemen.


Dat was het, ons grote avontuur door de Filipijnen. De laatste week wat rustig aan en ‘echt’ vakantie gevierd, love it!! Als ik nu kon kiezen dan had ik zeker langer op Palawan willen blijven, die paradijselijke strandjes, palmbomen en het snorkelen had ik nog wel veel langer vol kunnen houden. Daarentegen ben ik ook blij dat we toch hebben besloten om naar Bohol te gaan, op dit groene eiland heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad.


P.s. Heb je ook mijn vorige update gelezen?

Op zoek naar het perfecte hotel in de Filipijnen?Booking.com

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

2 Opmerkingen

Laat een reactie achter