Overslaan en naar de algemene inhoud

peru-alpaca
Bron: www.travelmye.com

Over twee maanden is het al zover, dan vertrekken we voor drie weken (en een beetje) naar Peru . Ik kan haast niet meer wachten! De voorbereidingen zijn in volle gang, alle tickets zijn geboekt en de eerste dagen zijn we van een slaapplek voorzien. Nog niet helemaal zeker, maar de route die we nu in onze gedachten hebben ziet er als volgt uit… p.s. tips zijn altijd welkom!

♥ LIMA
Het schijnt in juni de beste tijd te zijn om Peru te bezoeken en laten wij ook net in juni gaan. Aan de ene kant fijn want je hebt mooi weer, maar aan de andere kant is het dan ook erg druk met reizigers, logisch natuurlijk! Vandaar dat wij meteen vanuit Lima naar Cusco vliegen zodat we (hopelijk) de vele toeristen voor zijn.

maxresdefault
Bron: www.youtube.com

♥ CUSCO
In Cusco vind je nameijk de ‘hoofdattractie’ van Peru: Machu Picchu. Nadat we hier een paar dagen geacclimatiseerd hebben willen we een vierdaagse ‘Jungle trek’ gaan maken richting Machu Picchu. Dit is niet de echte ‘Inca trail’, maar wel de avontuurlijke variant: met o.a. mountainbiken, raften en met een zipline over bergen en ravijnen. Verder zijn er in de omgeving super veel bijzondere plekken om te bezoeken, welke plekken dat gaan worden weten we nog niet precies.

fondo-machu-picchu
Bron: www.machupicchu.org

♥ PERU HOP
Vanuit Cusco willen we verder reizen met de Peru Hop, dit is een bus waarbij je zelf kan bepalen waar, wanneer en hoe lang je ergens wilt blijven. Wij nemen waarschijnlijk de buspas van Cusco weer terug naar Lima en langs die route zijn er verschillende stops.

peru-hop
Bron: www.tripadvisor.com

♥ LAKE TITICACA
Het is de bedoeling om een tripje te maken naar het Titicacameer en het toffe van dit meer is dat het grenst aan Bolivia. Dus als je aan het meer staat in Peru dan ligt Bolivia aan de overkant van dat meer. Cool toch? Het lijkt me super vet om beide kanten te zien en er achter te komen of er veel verschillen zijn.

Tticaca lake 2Bron: www.chimuadventures.com

♥ BOLIVIA
Ik wil heel graag naar de zoutvlaktes van Bolivia, het is alleen de vraag of we daar genoeg tijd voor hebben. Dit beslissen we tegen die tijd wel…

59368
Bron: www.yaxareizen.nl

♥ COLCA CANYON
In deze canyon (die dieper is dan de Grand Canyon in Amerika) willen we een tweedaagse trip gaan maken. Dit gebied lijkt me fantastisch om te beklimmen en te zien. Tijdens deze tocht kom je langs Pre-Inca terrassen, boeren die aan het werk zijn op hun land, je ziet prachtige natuur en niet te vergeten de Andescondor (gier) die daar in de ochtend rondvliegt.

colcaaaaaa2222222a
Bron: www.paykikinadventuretravel.com

♥ AREQUIPA
Van verschillende mensen, die ik heb gesproken (voornamelijk via Instragram), hoorde ik dat Arequipa een ontzettend gezellige uitvalbasis is om een paar dagen heerlijk bij te komen. De stad ligt aan de voet van de uitgedoofde vulkaan Misti. Arequipa wordt ook wel de witte stad genoemd, omdat bijna alle huizen zijn gebouwd met wit lava steen. Ben erg benieuwd naar deze stad en omgeving.

11181597_arequipa-410-smalltabletretina
Bron: www.airstop.be

♥ NAZCA
Dit staat bij Lars erg hoog op zijn lijstje: de Nazca-lijnen. Deze eeuwenoude tekeningen in het zand van de Nazca- en Paraca indianen moeten overweldigend zijn. Omdat ze zo ontzettend groot zijn, zijn ze alleen vanuit de lucht te zien. Ik heb gelezen dat er een toren is waarbij je drie van deze tekeningen kan zien. Maar uiteraard willen wij er veel meer zien, daarom gaan we met een klein vliegtuigje de lucht in, hopelijk word ik niet té misselijk haha.

nazca-lines
Bron: www.perugoldentrel.com

HUACACHINA
Een dorpje midden in de woestijn die we met eigen ogen willen zien. In deze woestijn heb je ook de mogelijkheid om te sandboarden. Sandboarden? Denk aan snowboarden of skiën in de sneeuw, maar dan in de woestijn. Een echte uitdaging voor mij!

Huacachina_Dunes
Bron: www.wikipedia.org 

♥ LIMA
We eindigen onze reis een paar dagen in de hoofdstad van Peru en hopelijk kunnen we hier nog een beetje strand mee pikken.

Lima_Coasta_Verde
Bron: www.voyagerinfo.com

Omdat alleen de eerste paar dagen vastgelegd zijn, hebben we de mogelijkheid de route aan te passen. Wat ik erg fijn vind overigens.. Je heb de vrijheid langer of korter te blijven op een bepaalde plek. Tot over 2 maandjes Peru!

Heb jij nog tips of goede ideeën, laat het me weten!!

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

9 Opmerkingen

 • Anja schreef:

  Dat gaat weer een hele mooie reis worden Tess! Ik kijk al uit naar alle verhalen en mooie foto’s en filmpjes!

 • Maria Biezemans schreef:

  Je gaat het geweldig vinden. Afdingen als je iets wilt kopen (beetje Spaans spreken helpt). Let op voor zakkenrollers maar dat weet je zelf wel denk ik. Hoogtes zal je ook aan moeten wennen. Krijg je barstende hoofdpijn en word je misselijk dan naar lager gelegen plaatsen gaan als dat kan.
  Als je in de jungle gaat lopen dan laarzen aan (worden meestal wel verstrekt). Nooit alleen de jungle in zonder gids.
  Zo, dat was het vervelende gedeelte maar je vroeg tips dus…
  Heel fijne vakantie straks en geniet ze.

 • Ellis schreef:

  Wauw, een mooie planning voor drie weken Peru! Ik vond ik de zoutvlakte echt heel uniek en het meer dan waard, dus hopen dat je daar tijd voor hebt!

  • Tess schreef:

   Jaaa we mogen bijna… Ben zo benieuwd dit word de eerste keer in Zuid Amerika! In hoeveel dagen heb jij de zoutvlaktes bezocht? Het lijkt me echt super tof om daar rond te rijden.

 • Heb je goede ervaring met Peru Hop? Ik kende het nog niet maar lijkt me handig, dus ben heel benieuwd!

  • Tess schreef:

   Ja hoor prima organisatie, het voordeel van de Peru hop is dat ze ook tours en slaapplekken kunnen regelen/reserveren. Maar als ik ooit terug zou gaan dan zou ik voor het openbaar vervoer gaan want dat is veel voordeliger en zo kom je sneller in contact met locals 🙂

Laat een reactie achter