Overslaan en naar de algemene inhoud

Als ik op vakantie ben en we hebben één of meerdere dagen strand dan denk ik aan: heerlijk een boekje lezen, mensen kijken, muziek luisteren, af en toe een frisse duik nemen, lekker eten, drinken en het allerfijnste de warme zon. Gewoon lekker luieren en genieten dus! Maar wat neem je nu eigenlijk allemaal mee naar het strand? Ik neem het liefst een niet al te zware tas mee…

strand2

Mijn bikini trek ik meestal van te voren aan, want dat scheelt weer geklungel op het strand. Daarnaast is dat net zo makkelijk, jurkje erover, hoedje op en klaar is Kees. Vaak heb ik op vakantie de hele  dag mijn bikini aan, deze doe ik pas uit als mijn stranddag erop zit. Dat is meestal in de namiddag rond de klok van 5 uur. Even chillen in de hotelkamer douchen en de avond kan beginnen.

Here we go…

♥ Telefoon, geld & hotelsleutels
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste paar vakanties mijn telefoon niet meeneem naar het strand, en als ik hem wel meeneem dan is het alleen voor een paar foto’s ofzo. Maar mocht het strand dicht bij je hotel liggen dan heb je tegenwoordig gewoon WIFI. Geld neem ik altijd mee voor wat lekkers. Op stranden in Indonesië, Thailand en  op heel veel andere plekken zijn er altijd mensen die langs komen om ijs, vers fruit & sapjes, zoete broodjes etc te verkopen. Ik heb ook wel eens mijn nagels laten doen op het strand of een massage. En wat betreft je hotelsleutels: NEVER FORGET YOUR KEYS!!

♥ Strandlaken
Hmm.. zonder handdoek ligt het zand niet zo fijn, denk ik. Natuurlijk heb je bij de meeste resorts of hotels handdoeken, die je kunt gebruiken en soms moeten deze gehuurd worden. Ik vind het prettiger om mijn eigen strandlaken mee te nemen. Ga ik op een verre reis en heb ik alleen mijn backpack bij, en dus ook minder plek voor een dikke handdoek, dan kies ik voor een doek/sarong. De sarong kun je dan ook als omslagjurk gebruiken.

♥ Zonnebrand, zonnebril & lippenbalsem
Neem ALTIJD bescherming tegen de zon mee, voor je het weet staan de blaren op je schouders. Nou verbrand ik niet zo heel snel, maar zelfs in Nederland smeer ik me goed in, dit om huidveroudering te voorkomen. De factor van een zonnebrand geeft aan hoelang je in de zon kan zitten. Bij een factor 15 zul je, je dus vaker moeten insmeren dan bij een zonnebrand met een factor van 30.

strand1

collagestrand
♥Flesje water
Omdat het vaak zo warm is en je daardoor veel vocht verliest is het van belang dat je goed drinkt. Zie je mij op het strand liggen dan heb ik meestal, nou eigenlijk altijd, een literfles water naast me staan. Ik weet van mezelf dat ik goed moet drinken, doe ik dat niet dan krijg ik hoofdpijn die avond en zeker in een warm land.

♥ Boek, tijdschrift & notitieboekje
Heerlijk!! Lezen op het strand is zo ontspannend, je komt helemaal tot rust en voor je het weet is je boek al uit. Wil je liever wat luchtiger, kies dan voor een tijdschrift, dat leest vaak veel makkelijker,  omdat er veel verschillende onderwerpen en plaatjes in staan. Mijn notitieboekje gaat altijd mee, mocht ik plotseling een ’travel idee’ krijgen of op willen schrijven wat ik heb meegemaakt.

♥ Ipod
Een muziekje op de achtergrond maakt het net even wat gezelliger. Ik vind het ideaal, omdat ik dan mijn eigen muziek heb en je niet afhankelijk bent van de strandtent. Nu ik wat ouder ben kies ik vaak voor een rustig strand, het liefst één die helemaal voor jezelf is . Let wel goed op dat je niet in slaap valt haha!

Dit is hij dan, mijn ’oh zo mooie’ strandtas!!

strand3

YOU CAN NEVER HAVE TO MUCH BEACH ♥

Share this:
Tess

Een reisgek in hart en nieren. Verliefd op nieuwe bestemmingen ontdekken. Helpt bij het uitstippelen van reizen. Boekt jouw droomreis. Gaat het liefst roadtrippen. Is het meest verliefd op Azië. Weet alle mooiste plekjes te vinden!

Laat een reactie achter